E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χρυσός στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Έγραψε ιστορία με τρίτο σερί χρυσό

Δημοσίευση 2/11/2018 | 18:25

Χρυσός στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, αυτήν τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ντόχα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και δύο διαδοχικές φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων, το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το τρίτο χρυσό του μετάλλιο σε Παγκόσμιο, μόλις λίγες ημέρες προτού μπει στο χειρουργείο, για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό ώμο.

Ταυτόχρονα, έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα, που έχει δύο χρυσά και ένα χάλκινο, αλλά και μόλις ο ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα. Ακόμη, κατάφερε να συνεχίσει το αήττητο σερί, καθώς επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί (εννέα χρυσά σε εννέα διοργανώσεις).

Στο στάδιο Aspire Dome, που διεξήχθη ο τελικός, ο Πετρούνιας είχε κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα το 2009, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Σήμερα, εννέα χρόνια μετά, μπήκε στον τελικό των κρίκων με τον «αέρα» του φαβορί. Η υπεροχή του, άλλωστε, είχε φανεί και στον προκριματικό, όπου συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15,266 β.), παρά τους έντονους πόνους, οι οποίοι δεν του έχουν επιτρέψει να προπονηθεί κανονικά τους τελευταίους μήνες και είχαν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Στον τελικό, συγκέντρωσε 15,366 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Μόντρεαλ, τον Οκτώβριο του 2017.

Βάσει κλήρωσης, ο 27χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε το πρόγραμμά του πρώτος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ -ένα στοιχείο που θεωρητικά δεν λειτουργεί προς όφελος των αθλητών, αλλά για τον Πετρούνια δεν σημαίνει κάτι αυτό... Παρόμοια σειρά εκτέλεσης είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και στους τρεις τελευταίους τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετατρέποντας κάθε φορά το υποτιθέμενο μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, καθώς με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις «έκοβε τα πόδια» των επίδοξων ανταγωνιστών που ακολουθούσαν.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια, αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού η αρχή είχε γίνει το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας, όπου είχε πάρει την 6η θέση, για να ακολουθήσουν οι θρίαμβοι του 2015 στη Γλασκώβη και του 2017 στο Μόντρεαλ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστηριώδης έξαρση ιού στη Ρωσία με αιμόπτυση και υψηλό πυρετό

Κόσμος 01.04.2025
Οι ρωσικές υγειονομικές αρχές διέψευσαν σήμερα ότι υπάρχει επιδημία

«Βόμβα» από Μακεδονικό: Δικός του για τα επόμενα τρία χρόνια ο Καρέτσας

Αθλητικά Νέα 01.04.2025
Η πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του συλλόγου

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για Δωδεκάνησα, Χίο, Σάμο και Ικαρία ‑ Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ελλάδα 01.04.2025
Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης - Πού «χτυπά» η κακοκαιρία τώρα

Το «σπίτι του τρόμου» όπου Αμερικανίδα φέρεται να κρατούσε φυλακισμένο τον θετό της γιο για 20 χρόνια

Κόσμος 01.04.2025
Ο 32χρονος κατάφερε να αποδράσει βάζοντας φωτιά με χαρτί και αντισηπτικό – Βαρύ το κατηγορητήριο κατά της Κίμπερλι Σάλιβαν

Μάτι ‑ Μάνδρα: Το Δημόσιο παραιτείται από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις

Ελλάδα 01.04.2025
Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά που κατατέθηκε στη Βουλή

Έκαψες Tesla; Πείραξες τον Έλον Μασκ; Εξορία στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ και φυλάκιση έως 20 χρόνια

Κόσμος 01.04.2025
Ως τρομοκράτες θα αντιμετωπίζονται όσοι επιτίθενται στην Tesla και θα αντιμετωπίζουν βαριές ποινές φυλάκισης

Youth Pass 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ ‑ Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οικονομία 01.04.2025
Από σήμερα, Τρίτη 1η Απριλίου, τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass, το οποίο προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ

Νίκος Δένδιας: «Oυδεμία συσχέτιση του δυστυχήματος των Τεμπών και της μεταφοράς στρατιωτικού υλικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ελλάδα 01.04.2025
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαψεύδει σχετικά σενάρια με έγγραφό του στη Βουλή

Νίκος Πλακιάς: Ζήτησε ακύρωση εκδήλωσης για τα Τέμπη λόγω της συμμετοχής του Χρήστου Σπίρτζη

Ελλάδα 01.04.2025
«Ακυρώστε γρήγορα αυτήν την παρωδία συζήτηση παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη», έγραψε σε ανάρτησή του

Μυτιλήνη: Η ανακοίνωση της Aegean για το περιστατικό με τη φωτιά στον κινητήρα

Ελλάδα 01.04.2025
Τι ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας

«Μυρίζει» θάνατος στους δρόμους της Μιανμάρ: Πάνω από 2.000 νεκροί από τον σεισμό, γεμάτα τα κρεματόρια

Κόσμος 01.04.2025
Εφιαλτική η κατάσταση στη Μιανμάρ με τον σεισμό - «μαμούθ» των 7,7 Ρίχτερ.