E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επεισόδια σε Εξάρχεια και Λ.Αλεξάνδρας μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Οκτώ προσαγωγές ως τώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2018 | 19:47

Επεισόδια σε Εξάρχεια και Λ.Αλεξάνδρας μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από Πολυτεχνείο αμέσως μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Εκτεταμένα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα, ενώ όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ υπάρχουν εστίες φωτιάς και στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος.

Νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και με ρίψεις νερού με ειδικό όχημα επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου.

Στην περιοχή πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Update 22:00 Οι κουκουλοφόροι άνοιξαν την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου και έχουν βγει στην Πατησίων. Ωστόσο όταν οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έφοδο, οι κουκουλοφόροι επιστρέφουν στον αύλειο χώρο του ιδρύματος.Οι καταστροφές στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο είναι μεγάλες.

Update 21:00. Οι κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη έχουν μπει πάλι στον χώρο του Πολυτεχνείου, κλείνοντας και την πόρτα. Κάνουν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών με ναυτικές φωτοβολίδες, ενώ συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ. 

Από βεγγαλικό ευθείας βολής χτυπήθηκε λίγο νωρίτερα ο ρεπόρτερ του Alpha Γιώργος Γρηγοριάδης την ώρα που μετέδιδε ζωντανά από τα Εξάρχεια τα επεισόδια μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο δημοσιογράφος είναι καλά στην υγεία του. 

Πάνω από τα Εξάρχεια πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Update 20:30. Φωτιές έχουν ανάψει οι αντιεξουσιαστές επί της οδού Πατησίων. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια για την κατάσβεσή τους με ρίψεις νερού από την Πυροσβεστική, όμως οι αντιεξουσιαστές απαντούν με βόμβες μολότοφ. Επίσης έξω από το ΕΜΠ βρίσκεται ο "Αίαντας" η υδροφόρα αύρα της αστυνομίας ρίχνει νερό στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, για να εμποδίζει τους κουκουλοφόρους να βγαίνουν στην Πατησίων.

Update 20:10.  Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και κουκουλοφόρους έχει κάνει αποπνικτική την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί στο ύψος της οδού Τζορτζ με τους αντιεξουσιαστές να επιτίθενται στους αστυνομικούς. Στην οδό Τσαμαδού, επίσης, βρίσκονται τουλάχιστον 40 κουκουλοφόροι, οι οποίοι εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το OPEN βόμβα μολότοφ εκσφενδονίστηκε σε μπαλκόνι σπιτιού στην οδό Τσαμαδού.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Νεαροί έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ. 

Στα Εξάρχεια οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες, οι οποίοι κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την πλατεία Εξαρχείων. Νωρίτερα νεαροί έριξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές που ξεκίνησαν τα επεισόδια, φαίνεται πως ανήκουν στην ομάδα που είχε κάνει κατάληψη στο κτίριο Αβέρωφ. 

Ξύλα και χαρτόνια καίγονται αυτή τη στιγμή στην οδό Στουρνάρη, ενώ από τους γύρω δρόμους έχουν «αποσυρθεί» οι κάδοι, για να μην χρησιμοποιηθούν για το στήσιμο οδοφραγμάτων. Οι αστυνομικοί κάνουν και χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μολότοφ πέφτουν και μπροστά από το Πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ.

Στις 20.00 τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ομάδα αντιεξουσιαστών έχει ανέβει στην οροφή του Πολυτεχνείου και πετάει βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονται γύρω από το ίδρυμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επανάσταση στους Νιου Γιορκ Γιάνκις: Μετά από 50 χρόνια επιτρέπουν τα γένια στους παίκτες

Αθλητικά Νέα 22.02.2025
Η ομάδα μπέιζμπολ αποφάσισε να δώσει τέλος σε μια παράδοση που κρατούσε από το μακρινό 1976

Φονική έκρηξη στο λατομείο στην Αλεξανδρούπολη – Νεκρός 57χρονος εργαζόμενος

Ελλάδα 22.02.2025
Ο άτυχος άνδρας φέρεται να διαμελίστηκε από την ισχυρή έκρηξη

Ριζική αλλαγή του καιρού: Τι έρχεται από την Τρίτη και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Καιρός 22.02.2025
Συνεχίζεται την Κυριακή το έντονο κρύο στη χώρα μας

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη ‑ Ζελένσκι

Ελλάδα 22.02.2025
Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα

Γεωργιάδης για Τέμπη: Πρέπει να τελειώσει η περίοδος που ακούγαμε σιωπηλοί να μας λένε ότι κάνουμε συγκάλυψη

Ελλάδα 22.02.2025
Όχι μόνο δεν υπάρχει συγκάλυψη... δεν μπορεί να υπάρξει συγκάλυψη, είπε ο υπουργός Υγείας

Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού 22χρονης

Ελλάδα 22.02.2025
Δiκογραφία για τον βιασμό μίας γυναίκας στην Εύβοια σχηματίστηκε σε βάρος δύο ανδρών.

Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο κορωνοϊό νυχτερίδας που θα μπορούσε να μεταδοθεί στον άνθρωπο

Κόσμος 22.02.2025
Οι ερευνητές προέρχονται και από το Ινστιτούτο Γουχάν που θεωρήθηκε ύποπτο για τη διαρροή του SARS CoV-2 στην πόλη το 2019

Θρίλερ στη Βούλα: Βρέθηκε νεκρή γυναίκα σε σπηλιά

Ελλάδα 22.02.2025
Η σορός φέρεται να ανήκει σε γυναίκα από την Κίνα

Πάγωσαν τα λουλούδια από το ψύχος στη Ρόδο ‑ Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 22.02.2025
Εντυπωσιακές εικόνες από τα Στεγνά, στην περιοχή του Αρχαγγέλου

Αγωνία για τον εισοδηματία από τη Γλυφάδα: Απαγωγή βλέπει πίσω από την εξαφάνιση ο αδερφός του

Ελλάδα 22.02.2025
«Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εξαφανιστεί, ίσα – ίσα, τώρα που είχε αποκτήσει και χρήματα, ήθελε να ζήσει τη ζωή του», λέει ο λογιστής του Μανώλη Δράικου