E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Δημοσίευση 17/12/2018 | 12:19

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για καταιγίδες και χιόνια εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στη χώρα, από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά.

To αίτιο που θα προκαλέσει αυτή την μεταβολή είναι ένα ανώτερο χαμηλό το οποίο δημιουργεί και επιφανειακό χαμηλό στο Ιόνιο. Το σύστημα αυτό μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Την Τρίτη το ανώτερο χαμηλό αλλά και το επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό που το συνοδεύει, θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη Βόρεια και την Ανατολική Ελλάδα και κυρίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Από το απόγευμα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές και από το βράδυ και στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η αλλαγή θα αρχίσει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Δευτέρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο και την Δυτική Στερεά (κυρίως παράκτιες περιοχές τους), από τις βραδινές ώρες την Πελοπόννησο και αργά τη νύχτα-ξημερώματα Τρίτης (18-12-2018) πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα)

Την Τρίτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης.

Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόr θα επικρατήσουν το βόρειο Αιγαίο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

Ελλάδα Χτες
«Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», λένε ειδικοί

Sean «Diddy» Combs: Μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο

Κόσμος Χτες
Mεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπρούκλιν το βράδυ της Πέμπτης, ενώ εκπρόσωποι του Bureau of Prisons των ΗΠΑ αρνούνται να μοιραστούν λεπτομέρειες με τον Τύπο

Η καταστροφική διαφορά ενός βαθμού της κλίμακας Ρίχτερ: Οι 6 είναι 32 φορές ισχυρότεροι από τους 5

Ελλάδα Χτες
Τι μπορεί να προκαλέσουν οι δονήσεις από 5 έως και 6,9 Ρίχτερ

Επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία: «Περίπου 10 οι νεκροί» λέει η αστυνομία

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία εκτιμά ότι έχει τον δράστη και ότι δεν περιμένει άλλες επιθέσεις

Νέος σεισμός στην Αμοργό

Ελλάδα Χτες
4,5 Ρίχτερ

Σάλος στη Γερμανία: Τούρκος βίασε «αρκετά πόνυ» σε στάβλο ‑ Τον άφησε ελεύθερο η αστυνομία

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με το βίντεο, ο άνδρας παρέμεινε στο στάβλο για περίπου 25 λεπτά και κακοποίησε αρκετές φοράδες

Χρήστος Μάστορας: Τι ποινή προβλέπεται να του επιβληθεί αν καταδικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση

Ελλάδα Χτες
Η αναφορά της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση του Χρήστου Μάστορα και την ποινή που προβλέπεται να του επιβληθεί αν καταδικαστεί

Αλλάζουν όλα στο στρατό: Ο Έλληνας στρατιώτης του 21ου αιώνα

Ελλάδα Χτες
Ο νέος εξοπλισμός που θα φέρει στη θητεία του

Απόκοσμες εικόνες στην Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης

Ελλάδα Χτες
Έπεσαν ολόκληρα κομμάτια βράχων, έκλεισε για το κοινό