Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.
Θα χρειαστούμε
- 2 ώριμες τομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/4 κούπα ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
- 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
- αλατοπίπερο
- μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)
Πάμε να τη φτιάξουμε
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
- Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
- Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ξέχνα τις μπριζόλες! 7 φυτικές τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας
Food
19.04.2025
Οι τροφές που παίρνουν εκδίκηση από τη μπριζόλα - και σώζουν τον οργανισμό σου από την αναιμία!
Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Το νησί με 7 κατοίκους, 1 παραλία και νερά που θα ζήλευε η Καραϊβική!
Ταξίδια
19.04.2025
Το κρυφό νησί-όνειρο που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα εξωτικά μέρη!
Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που κάποτε έκρυβε έναν ... φονιά
Ταξίδια
19.04.2025
Όταν η ομορφιά της φύσης συναντά τον μυστηριώδη θρύλο ενός φονιά
Τι κάνουν οι άνδρες λιγότερο από τις γυναίκες και η επιστήμη συμφωνεί;
Body+Mind
19.04.2025
Τι αποκαλύπτει πανεπιστημιακή έρευνα
Τα πιο συχνά προβλήματα στο γραφείο με τους συναδέλφους και πώς να τα αντιμετωπίσεις
Σχέσεις
19.04.2025
Το γραφείο μπορεί να γίνει το δεύτερο σπίτι μας, αλλά όπως σε κάθε «σπίτι», δεν λείπουν οι εντάσεις και οι συγκρούσεις.
Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας τις πιο νοσταλγικές πάστες των παιδικών μας χρόνων
Eat + Drink
19.04.2025
Η γεύση τους θα σε ταξιδέψει!
Όχι, δεν είσαι μελοδραματική: 3 σημάδια ότι κάνεις gaslighting στον ίδιο σου τον εαυτό
Body+Mind
19.04.2025
Μήπως δεν είσαι συναισθηματική, απλά αυτο-σαμποτάρεσαι;
8 σημάδια που αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου
Body+Mind
19.04.2025
Μήπως έχεις αμφιβολίες για κάποιο άτομο; Εξέτασε τα σημάδια!
Οι γιατροί θέλουν να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια για την εμμηνόπαυση
Body+Mind
Χτες
Έχουμε πολύ λίγη ενημέρωση
5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν
Urban
Χτες
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!
Η Έβελυν Καζαντζόγλου τράβηξε τα βλέμματα με την εντυπωσιακή ολόσωμη φόρμα της σε total denim look
Style
Χτες
Το total denim look είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν και η Έβελυν Καζαντζόγλου το απογείωσε με τον πιο μοντέρνο και θηλυκό τρόπο!