Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.
Θα χρειαστούμε
- 2 ώριμες τομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/4 κούπα ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
- 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
- αλατοπίπερο
- μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)
Πάμε να τη φτιάξουμε
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
- Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
- Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το έθιμο της «ασκελετούρας» ‑ Πότε και πού γιορτάζεται
Xmas
27.12.2024
Πού γιορτάζουμε την «ασκελετούρα»
Η διατροφή που «διαγράφει» χρόνια από τον εγκέφαλο
Body+Mind
27.12.2024
Το τι τρώμε επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου μας
Πως οι γονείς κάνουν τα παιδιά τους να καταφεύγουν στα ψέματα
Family
27.12.2024
Τι δείχνει μια έρευνα
Πώς να αντιμετωπίσεις τις αδιάκριτες ερωτήσεις στα οικογενειακά τραπέζια
Σχέσεις
27.12.2024
Μερικές καλές στρατηγικές όπως τις προτείνουν ψυχολόγοι
5 σετ αρωμάτων για το τέλειο πρωτοχρονιάτικο δώρο
Xmas
27.12.2024
Επιλέξαμε τα καλύτερα για να κάνεις δώρο στους αγαπημένους σου!
Τα καλύτερα bar της Αθήνας για να απολαύσεις το ποτό σου μετά την αλλαγή του χρόνου
Eat + Drink
27.12.2024
Κράτα σημειώσεις!
Νέα ελληνική πρωτιά στο Taste Atlas: Το ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα που αναδείχθηκε καλύτερο στην Ευρώπη
Food
Χτες
Ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ μελομακάρονων και μπακλαβά
Καίτη Γαρμπή: Οι εμφανίσεις που την έκαναν το απόλυτο fashion icon των 90s
Style
Χτες
Μια iconic ελληνίδα που εντυπωσίασε (και) στα 90s
Αυτές είναι οι ιδανικές θέσεις στο αεροπλάνο ώστε να μην κολλήσουμε κάποια γρίπη
Body+Mind
Προχτές
Τι αποκάλυψε η έρευνα
Τα καλύτερα μέρη για φαγητό γύρω από το στολισμένο Σύνταγμα
Eat + Drink
Προχτές
Ένα διάλειμμα για φαγητό μετά τα ψώνια σου!