Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.
Θα χρειαστούμε
- 2 ώριμες τομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/4 κούπα ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
- 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
- αλατοπίπερο
- μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)
Πάμε να τη φτιάξουμε
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
- Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
- Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα καταλάβεις αν φοράς λάθος size σουτιέν
Style
20.11.2024
Φορώντας το σωστό μέγεθος σουτιέν δεν είναι απλά θέμα άνεσης αλλά και υγείας
Ποιο ήταν το μυστικό superfood των αρχαίων για υγεία και μακροζωία
Food
20.11.2024
Το αρχαίο «φάρμακο» που ενέπνευσε την Ελληνική και Κινεζική ιατρική για χιλιετίες
Τελικά φέτος ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ζεσταθούμε;
Σπίτι
20.11.2024
Η θέρμανση εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά έξοδα για τα ελληνικά νοικοκυριά
5 μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας για να πας μετά τα ψώνια σου
Eat + Drink
20.11.2024
Θα σε ταξιδέψουν νοητά στο Παρίσι!
Αυτά είναι τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου
Food
Χτες
Οι «θησαυροί» της κουζίνας - Πανάκριβα μπαχαρικά του κόσμου
Το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη στη Γερμανία που ελάχιστοι ξέρουν
Ταξίδια
Χτες
Ανακαλύψτε τη μαγεία ενός μεσαιωνικού χωριού που παραμένει αναλλοίωτο από το χρόνο
To αναπάντεχο χρώμα που ανεβαίνει πολύ στα nail trends
Body+Mind
Χτες
Αυτός ο τόνος είναι ιδανικός για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν
Συσκευή αφαίρεσης ψαλίδας: Τελικά κάνουν δουλειά τα hair trimmers;
Body+Mind
Χτες
Τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου
Τροφές που αν τις καταναλώσεις μαζί προσφέρουν μακροζωία
Body+Mind
Χτες
Συνδύασε τις μαζί και κέρδισε χρόνια
Τι είναι η σπασμωδική δυσφωνία από την οποία πάσχει ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ
Body+Mind
Χτες
Γιατί οι άνθρωποι παθαίνουν σπασμωδική δυσφωνία
Το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας είναι πανέμορφο και «ζει» 5 μήνες το χρόνο
Ταξίδια
Προχτές
Το ορεινό βλαχοχώρι του Γράμμου που «ζει» μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες
Το θαυματουργό φυτό που υπάρχει παντού στην Ελλάδα και σε κάνει ... «αθάνατο»
Body+Mind
Προχτές
Οι θεραπευτικές ιδιότητές του χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα