E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα

Βασισμένη στην απλότητα και την ομορφιά καλοκαιρινών γεύσεων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

10/7/2019 | 16:46

The Hungry Bites

Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.


Θα χρειαστούμε

  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/4 κούπα ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
  • 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
  • αλατοπίπερο
  • μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)


Πάμε να τη φτιάξουμε

  1. Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
  3. Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
  4. Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
  7. Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  8. Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λατρεύουμε να τα μισούμε! Τα 00s jeans που κάνουν δυναμική επιστροφή

Style 05.02.2025
Από την αποκαθήλωση… στη μεγάλη επιστροφή - Το trend που επιστρέφει

Ξέχνα το τηγάνι και ανακάλυψε τις κρέπες ταψιού σε μόλις 5 λεπτά

Food 05.02.2025
Εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας

Roadtrip στα Τζουμέρκα: 7 στάσεις που πρέπει να κάνεις

Ταξίδια 05.02.2025
Ανακαλύπτοντας τις «Αλπεις» της Ελλάδας: Από το Συρράκο στους Καλαρρύτες, με το αυτοκίνητο και την καρδιά γεμάτη φύση

Με Έλληνα σχεδιαστή η JLo στα Grammys

Style 05.02.2025
Η Jennifer Lopez ξέρει να κάνει statements και στα Grammys δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Κι όμως η βροχή βελτιώνει την υγεία μας με 5 διαφορετικούς τρόπους!

Body+Mind 05.02.2025
Ήρθε η ώρα να μάθουμε για τη θεραπευτική δύναμη της βροχής

5 toners για σύσφιξη των πόρων που κάνουν θαύματα

Body+Mind 05.02.2025
Να τα βάλεις οπωσδήποτε στη Wishlist σου!

Το παιδί σου τρώει μόνο... μακαρόνια; Να τι μπορείς να κάνεις

Family Χτες
Επιλεκτική διατροφή - Μερικές λύσεις και hacks!

Κοιλιακό λίπος ‑ Πώς «σκοτώνει» σταδιακά τον εγκέφαλο σου

Body+Mind Χτες
Η σημασία της διατροφής στην εγκεφαλική υγεία

7 στα 10 εγκεφαλικά οφείλονται σε αυτούς τους παράγοντες

Body+Mind Χτες
Το εγκεφαλικό αποτελεί την κύρια αιτία αναπηρίας και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα 5 serums που θα αγαπήσεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Body+Mind Χτες
Θα σε κάνουν να λάμψεις από την πρώτη χρήση!

Grammy: Οι εντυπωσιακές παρουσίες στο κόκκινο χαλί

Style Προχτές
Τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής