E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι πρέπει να κάνετε όταν το κινητό σας γεμίσει νερά

Αυτά είναι τα σωστά βήματα για να σώσετε το κινητό σας

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 24/7/2019 | 14:13

Τι πρέπει να κάνετε όταν το κινητό σας γεμίσει νερά
Dariusz Sankowski / Pixabay

Όταν το νερό μπαίνει στο τηλέφωνό σας, το πρώτο σας ένστικτο είναι να πανικοβληθείτε και, στη συνέχεια, να προσπαθήστε να στεγνώσετε τη συσκευή με οποιονδήποτε τρόπο. Ενώ μπορείτε να έχετε τις σωστές προθέσεις, τα βήματα που παίρνετε αφού το Smartphone σας έχει κάνει μια βουτιά στο νερό μπορεί να κάνει περισσότερα κακό παρά καλό. Υπάρχουν μερικές πράγματα που μπορείτε να κάνετε και αρκετά άλλα που είναι απαγορευτικά όταν ασχολείστε με ένα κινητό τηλέφωνο:

Τι να κάνετε όταν η συσκευή σας είναι μέσα σε νερά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν το τηλέφωνό σας έρχεται σε επαφή με το νερό είναι να το αφαιρέσετε αμέσως από το νερό. Όσο λιγότερος χρόνος περνάει κάτω από το νερό, τόσο μικρότερη είναι η ζημιά που θα αντιμετωπίσει συνολικά.

Μια από τις πιο κρίσιμες ενέργειες που πρέπει να κάνετε αφού το κινητό σας τηλέφωνο έχει πέσει σε νερό είναι να το απενεργοποιήσετε και να μην επιχειρήσετε να το ενεργοποιήσετε ξανά. Αν το τηλέφωνο φαίνεται να λειτουργεί, θεωρήστε το ως μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας επειδή στο τέλος η συσκευή θα κλείσει για πάντα.

Το επόμενο βήμα θα ήταν να αφαιρέσετε την μπαταρία και οποιαδήποτε άλλα κομμάτια, όπως μια κάρτα SD ή κάρτα SIM, για να εξαλείψετε τυχόν πιθανότητα ηλεκτροπληξίας. Όχι μόνο αυτό θα δώσει στο τηλέφωνό σας την ευκαιρία να στεγνώσει χωρίς τα κομμάτια μέσα, αλλά θα σας δώσει μια καλύτερη ευκαιρία για την αποθήκευση των δεδομένων σας από το να χαθούν.

Τέλος, προσπαθήστε να στεγνώσετε απαλά το τηλέφωνο με μια πετσέτα ή ένα μαλακό πανί. Όσο περισσότερο καταφέρετε να το στεγνώσετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα το τηλέφωνο να επανέλθει.

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν το κινητό σας τηλέφωνο πέσει σε νερό

Κάποιες τακτικές που χρησιμοποιούνται για να στεγνώσουν υγρές ηλεκτρονικές συσκευές δεν πρόκειται να σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Μην επιχειρήσετε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά την επαφή της με το νερό. Εάν ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας αφού υποστεί ζημιά στο νερό, θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα και η διάβρωση των εσωτερικών εξαρτημάτων θα επιταχυνθεί. Συνολικά η ανάκτηση δεδομένων όταν το κινητό δεν ξανά ενεργοποιηθεί θα πρέπει να γίνεται από έμπειρους επαγγελματίες.

Μια γνωστή τακτική για τους περισσότερους ανθρώπους είναι να δοκιμάσετε το "τέχνασμα ρύζι" όπου το τηλέφωνο τοποθετείται σε ένα μπολ με ρύζι για να απορροφήσει την υγρασία. Υπάρχουν μερικά προβλήματα με αυτή τη θεωρία. Το ρύζι μπορεί να απορροφήσει κάποια υγρασία, αλλά δεν θα είναι σε θέση να φτάσει σε κάθε περιοχή μέσα σε ένα τηλέφωνο, ειδικά στα μικρότερα σημεία. Ενώ η πλειοψηφία του νερού μπορεί να έχει φύγει, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα το τηλέφωνο να αποτύχει από τις υπόλοιπες σταγόνες νερού που ήταν απρόσιτες. Επιπλέον, μπορεί να εισάγει άμυλο και σκόνη στο τηλέφωνο, το οποίο προκαλεί περισσότερη ζημιά.

 

Ενώ άλλες θεωρίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση της συσκευής σε σκουπίδια γάτας ή σε ειδικό Gel, αυτές οι λύσεις είναι μόνο προσωρινές και δεν θα σώσει το τηλέφωνό σας από ενδεχόμενη αποτυχία. Οι μελέτες δείχνουν ότι η ρύθμιση του τηλεφώνου σας στον πάγκο για να στεγνώσει από μόνο του με απλό αέρα αφαιρεί περισσότερο νερό.

Κατά την ξήρανση της συσκευής, αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε πηγής θερμότητας, όπως φούρνους ή στεγνωτήρια μαλλιών. Αυτά θα υπερθερμάνουν μόνο το τηλέφωνό σας και θα βλάψουν τα εξαρτήματα προσθέτοντας θερμότητα σε νερό και ηλεκτρικό ζήτημα.

Ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές και καλέστε έναν επαγγελματία

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ζημιών στο νερό που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το Smartphone σας. Οι τεχνικές απομάκρυνσης νερού θα προχωρήσουν μόνο όταν ασχολούνται με τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα μιας κινητής συσκευής. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα δώσετε στη συσκευή σας περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς ανάκτησης των φωτογραφιών, των επαφών και των αρχείων της. Αφού το Smartphone σας έχει υποστεί βλάβη στο νερό, καλέστε τους ειδικούς της Datarecall International στο +30 210 60 16 930. Οι μηχανικοί μας ειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από κινητό τηλέφωνο και διαθέτουμε τεχνικούς για ειδικές περιπτώσεις iPhone.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς το φαγητό που τρώμε προκαλεί κλιματική αλλαγή

Περιβάλλον 18.11.2024
Η σχέση που πρέπει να γνωρίζουμε

Πού ξόδεψε 1 δις η Καμάλα;

Stories 18.11.2024
Οι προεδρικές εκλογές του 2024 ήταν οι πιο ακριβές στην ιστορία των ΗΠΑ

Σπουδαία ανακάλυψη: Πέντε φιγούρες από την Βίβλο που η αρχαιολογία αποδεικνύει ότι ήταν αληθινές

Ιστορικά Χτες
Αρχαιολόγοι αποδεικνύουν την ύπαρξη πέντε βιβλικών μορφών

Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες
Μια γονεϊκή φιλοσοφία που θέλει συζήτηση

Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας θα γίνει τρισεκατομμυριούχος σε 3 χρόνια

Πρόσωπα Χτες
Και τι τελικά είναι στην κατοχή του που δημιούργησε τόσο μεγάλη περιουσία

Είναι αυτό το ομορφότερο δημαρχείο της Ελλάδας; Πολύ πιθανόν

Αρχιτεκτονική Χτες
Το μέγαρο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης

Τζένη Καρέζη: Η άγνωστη σχέση με τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Stories Χτες
Πότε ξεκίνησε ο έρωτάς τους στα γυρίσματα του «Τζένη-Τζένη»

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του