Φτιάξε την πιο διάσημη μακαρονάδα στην Αμερική
Τι τρώνε οι Αμερικάνοι με μανία;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 29/8/2019 | 00:51
Τα μακαρονια Alfredo έγιναν διάσημα στην Αμερική πριν πολλές δεκαετίες, όμως στην Ιταλία δεν μπορούμε να πούμε πως είναι ιδιαίτερα διάσημα με αυτό το όνομα.
Πολλοί Αμερικάνοι λένε πως θα ήθελαν να φάνε αυθεντικό Fettuccine Alfredo στην Ιταλία, όμως τα Fettuccine Alfredo που όλοι αγαπούν, στην πραγματικότητα δεν είναι Ιταλικά! Σύμφωνα με μια θεωρία, τα Fettuccine Alfredo δημιουργήθηκαν από έναν άντρα που ονομάζεται Alfredo και προσπαθούσε να μαγειρέψει κάτι στην έγκυο γυναίκα του - το πρώτο που σκέφτηκε είναι να βράσει μακαρόνια και έπειτα να φτιάξει μια υποτυπώδη σάλτσα αναμιγνύοντας παρμεζάνα και βούτυρο! Άλλοι λένε πως ήταν Αμερικάνος εστιάτορας που επισκέφθηκε την Ιταλία και εκεί εμπνεύστηκε αυτή τη συνταγή. Ως εκ τούτου, γεννήθηκαν τα Fettuccine Alfredo. Αρκετά με τους μύθους όμως, πάμε να δούμε τη συνταγή!
Ως παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια κοτόπουλου, μπέικον, μανιτάρια και λοιπά.
Υλικά
Ταλιατέλες
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε αλλά όχι εντελώς. Τρίβουμε την παρμεζάνα και σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε (!) μαζί με τη φρέσκια κρέμα και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και κρατάμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Φέρνουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.