E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Πιο έυκολα και γρήγορα από ότι φαντάζεστε

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

14/9/2019 | 05:00

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 70 ml νερό χλιαρό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

  • 2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 1 δόση σάλτσα ντομάτας*

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος).
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Για την επικάλυψη

  1. Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  2. Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

*Σάλτσα ντομάτας

  1. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα.
  2. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  3. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «ugly shoes» του 2025 είναι αυτά και ήδη τα φοράνε όλες οι fashionistas

Style 07.01.2025
Αυτά τα unisex παπούτσια προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα, ενώ προσαρμόζονται σε διάφορα στυλ, από casual έως πιο κομψά

Πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας μετά τις γιορτές

Body+Mind 07.01.2025
Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

5+1 συμβουλές για να κάνεις restart τη ζωή σου το 2025

Body+Mind 07.01.2025
Για να γίνει το 2025 η χρονιά σου!

Αυτά τα συστατικά πρέπει να τα έχει οπωσδήποτε η ενυδατική σου

Body+Mind 07.01.2025
Αυτά τα συστατικά συνδυάζονται για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση και προστασία στο δέρμα.

Πώς οι φίλοι μπορούν να σε κάνουν να... ζήσεις περισσότερο

Σχέσεις 07.01.2025
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό, που υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες

Τι είναι το «τραύμα της μητέρας» και ποια τα σημάδια που δείχνουν ότι υποφέρετε από αυτό

Σχέσεις Χτες
Δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά όχι ανέφικτο

Manifesting: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το εφαρμόσεις στη ζωή σου

Body+Mind Χτες
Mε απλές μεθόδους μπορείς να δεις αποτελέσματα!

Τι κάνει το Ozempic στο δέρμα των ανθρώπων;

Body+Mind Χτες
Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα δεν έχει αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί στην απώλεια λίπους

Δέκα φράσεις που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση στο παιδί

Family Χτες
Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες