Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά
Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 29/10/2019 | 19:32
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- ½ κεφάλι μικρό σκόρδο ή 3 σκελίδες κομμένες στη μέση
- 150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτή καυτερό μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
- 5-6 μικρές κόκκινες πιπερίες καυτερές, αποξηραμένες ή και φρέσκες (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Κόβουμε ένα μικρό κεφάλι σκόρδο στη μέση ή εναλλακτικά 3 σκελίδες κομμένες στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάζουμε 5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Αφού κοχλάσει το νερό για λίγο, προσθέτουμε 2 κουταλίες σούπας αλάτι και μόλις καταλαγιάσει ο βρασμός βάζουμε τα σπαγγέτι και το χρονόμετρο στα 8’ να μην μας ξεφύγουν.
- Αμέσως μετά, σε μεγάλο τηγάνι που να χωρέσει όλα τα σπαγγέτι στο τέλος, θα βάλουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κεφάλι του σκόρδου ή τις σκελίδες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, σε επαφή με το λάδι για να βγάλει τα αρώματά του. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές. Θέλουμε να αρωματίσουμε το λάδι και όχι να τηγανίσουμε τα υλικά μας. Δεν θέλουμε υψηλή ένταση, δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει, αλλά να τσιγαριστεί τόσο, ώστε να πάρει χρώμα και να μελώσει. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, αλλάζουμε πλευρά στα σκόρδα και όταν σε 3-4 λεπτά δούμε ν’ αρχίζει να αρπάζει, σβήνουμε την εστία και αφαιρούμε τα σκόρδα.
- Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι τα σουρώνουμε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Κρατάμε και λίγο απ’ το νερό που έβρασαν μήπως χρειαστεί αναζωογόνηση στο δεύτερο πιάτο. Ανακατεύουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Τα πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου της τεμπέλας
Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο
To φαγητό που δεν θα μπορέσει κανείς να αντισταθεί αν του αρέσουν τα μακαρόνια
Σου τρέχουν τα σάλια με το που το κοιτάς
Η καλύτερη ομελέτα φτιάχνεται με... μακαρόνια!
Κι όμως τα μακαρόνια τηγανίζονται
Κάντε την μοναστηριακή μακαρονάδα που θα αρέσει σε όλους
Πένες με σάλτσα πιπεριάς
Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά
Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε
Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κεφτεδάκια στο πήλινο
Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα
Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά
Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις
H σαλάτα μέσα σε μακαρόνια που θα λατρέψετε!
Τέλεια ιδέα για να εντυπωσιάσετε
Η πανεύκολη μακαρονάδα με κοτόπουλο και παρμεζάνα που θα σε... στείλει!
Δεν θέλει καθόλου κόπο και όμως είναι πεντανόστιμη
Φτιάξε την πιο διάσημη μακαρονάδα στην Αμερική
Τι τρώνε οι Αμερικάνοι με μανία;
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λατρεύουμε να τα μισούμε! Τα 00s jeans που κάνουν δυναμική επιστροφή
Style
05.02.2025
Από την αποκαθήλωση… στη μεγάλη επιστροφή - Το trend που επιστρέφει
Ξέχνα το τηγάνι και ανακάλυψε τις κρέπες ταψιού σε μόλις 5 λεπτά
Food
05.02.2025
Εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας
Roadtrip στα Τζουμέρκα: 7 στάσεις που πρέπει να κάνεις
Ταξίδια
05.02.2025
Ανακαλύπτοντας τις «Αλπεις» της Ελλάδας: Από το Συρράκο στους Καλαρρύτες, με το αυτοκίνητο και την καρδιά γεμάτη φύση
Με Έλληνα σχεδιαστή η JLo στα Grammys
Style
05.02.2025
Η Jennifer Lopez ξέρει να κάνει statements και στα Grammys δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Κι όμως η βροχή βελτιώνει την υγεία μας με 5 διαφορετικούς τρόπους!
Body+Mind
05.02.2025
Ήρθε η ώρα να μάθουμε για τη θεραπευτική δύναμη της βροχής
5 toners για σύσφιξη των πόρων που κάνουν θαύματα
Body+Mind
05.02.2025
Να τα βάλεις οπωσδήποτε στη Wishlist σου!
Το παιδί σου τρώει μόνο... μακαρόνια; Να τι μπορείς να κάνεις
Family
Χτες
Επιλεκτική διατροφή - Μερικές λύσεις και hacks!
Κοιλιακό λίπος ‑ Πώς «σκοτώνει» σταδιακά τον εγκέφαλο σου
Body+Mind
Χτες
Η σημασία της διατροφής στην εγκεφαλική υγεία
7 στα 10 εγκεφαλικά οφείλονται σε αυτούς τους παράγοντες
Body+Mind
Χτες
Το εγκεφαλικό αποτελεί την κύρια αιτία αναπηρίας και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τα 5 serums που θα αγαπήσεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα
Body+Mind
Χτες
Θα σε κάνουν να λάμψεις από την πρώτη χρήση!