Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά
Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 29/10/2019 | 19:32
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- ½ κεφάλι μικρό σκόρδο ή 3 σκελίδες κομμένες στη μέση
- 150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτή καυτερό μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
- 5-6 μικρές κόκκινες πιπερίες καυτερές, αποξηραμένες ή και φρέσκες (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Κόβουμε ένα μικρό κεφάλι σκόρδο στη μέση ή εναλλακτικά 3 σκελίδες κομμένες στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάζουμε 5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Αφού κοχλάσει το νερό για λίγο, προσθέτουμε 2 κουταλίες σούπας αλάτι και μόλις καταλαγιάσει ο βρασμός βάζουμε τα σπαγγέτι και το χρονόμετρο στα 8’ να μην μας ξεφύγουν.
- Αμέσως μετά, σε μεγάλο τηγάνι που να χωρέσει όλα τα σπαγγέτι στο τέλος, θα βάλουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κεφάλι του σκόρδου ή τις σκελίδες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, σε επαφή με το λάδι για να βγάλει τα αρώματά του. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές. Θέλουμε να αρωματίσουμε το λάδι και όχι να τηγανίσουμε τα υλικά μας. Δεν θέλουμε υψηλή ένταση, δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει, αλλά να τσιγαριστεί τόσο, ώστε να πάρει χρώμα και να μελώσει. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, αλλάζουμε πλευρά στα σκόρδα και όταν σε 3-4 λεπτά δούμε ν’ αρχίζει να αρπάζει, σβήνουμε την εστία και αφαιρούμε τα σκόρδα.
- Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι τα σουρώνουμε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Κρατάμε και λίγο απ’ το νερό που έβρασαν μήπως χρειαστεί αναζωογόνηση στο δεύτερο πιάτο. Ανακατεύουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Τα πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου της τεμπέλας
Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο
To φαγητό που δεν θα μπορέσει κανείς να αντισταθεί αν του αρέσουν τα μακαρόνια
Σου τρέχουν τα σάλια με το που το κοιτάς
Η καλύτερη ομελέτα φτιάχνεται με... μακαρόνια!
Κι όμως τα μακαρόνια τηγανίζονται
Κάντε την μοναστηριακή μακαρονάδα που θα αρέσει σε όλους
Πένες με σάλτσα πιπεριάς
Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά
Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε
Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κεφτεδάκια στο πήλινο
Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα
Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά
Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις
H σαλάτα μέσα σε μακαρόνια που θα λατρέψετε!
Τέλεια ιδέα για να εντυπωσιάσετε
Η πανεύκολη μακαρονάδα με κοτόπουλο και παρμεζάνα που θα σε... στείλει!
Δεν θέλει καθόλου κόπο και όμως είναι πεντανόστιμη
Φτιάξε την πιο διάσημη μακαρονάδα στην Αμερική
Τι τρώνε οι Αμερικάνοι με μανία;
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποια φυτά είναι τοξικά για τα κατοικίδια μας
Pets
22.12.2024
Προσοχή στα φυτά που μπορούν να βλάψουν το κατοικίδιο σου!
Οι πιο festive παλέτες σκιών για λαμπερό eye makeup στο ρεβεγιόν
Body+Mind
22.12.2024
Αν δεν κάνεις στο ρεβεγιόν λαμπερό μακιγιάζ, πότε θα το κάνεις;
5 εξετάσεις που πρέπει να κάνει οπωσδήποτε ένας άνδρας
Body+Mind
22.12.2024
Η πρόληψη που σώζει ζωές
Τι κρύβει πραγματικά η τσάντα σου: Τα βρώμικα μυστικά της καθημερινότητας
Body+Mind
22.12.2024
Μέσα σε μια τσάντα μπορεί να συσσωρευτούν πολλά βρώμικα ή ανθυγιεινά αντικείμενα που δεν το συνειδητοποιούμε
5 εργαλεία για να μειώσεις τις συγκρούσεις με την οικογένειά σου
Σχέσεις
22.12.2024
Κι όμως, μια διαφωνία μπορεί να καταλήξει σε θετικές αλλαγές με τους αγαπημένους σου!
Τις πιο νόστιμες κρητικές σπεσιαλιτέ θα τις δοκιμάσεις σε αυτά τα εστιατόρια στην Αθήνα
Eat + Drink
22.12.2024
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την κρητική κουζίνα, χάνεις!
Τα πιο γουρλίδικα φυτά για να χαρίσεις στους αγαπημένους σου τις γιορτές
Σπίτι
Χτες
Δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά και τυχερά!
Γιατί κάνουν όλοι ψυχοθεραπεία και ειδικά οι νέοι της Gen‑Z;
Focus On
Χτες
Gen-Z και Ψυχοθεραπεία: Η νέα εποχή της αυτοβελτίωσης και της αυτοφροντίδας
Τι συμβαίνει στο μυαλό μιας εγκύου; Tώρα ξέρουμε.
Body+Mind
Χτες
Χαρτογραφήθηκαν για πρώτη φορά οι μεταβολές στον εγκέφαλο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Τα 6 πιο όμορφα ρετρό ζαχαροπλαστεία της Αθήνας
Eat + Drink
Χτες
Για να ταξιδέψεις σε μιαν άλλη εποχή!