E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μόλις έπιασα το τρόπαιο στα χέρια μου ανατρίχιασα

Μετά τη σπουδαία νίκη του στο Λονδίνο

Δημοσίευση 18/11/2019 | 20:50

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μόλις έπιασα το τρόπαιο στα χέρια μου ανατρίχιασα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε στο Λονδίνο να κατακτήσει το ATP Finals απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ.

«Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Ήταν όνειρο ζωής, μόνο και μόνο που βρισκόμουνα στο τουρνουά. Ότι πήρα το τρόπαιο μου φέρνει μία συγκίνηση και μία ανατριχίλα», ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Για το πως μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, είπε:«Υπήρχε μία φόρμουλα που με έκανε να χαλαρώσω. Ένιωθα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω πλέον και μπήκα με διαφορετική ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και άνεση», στη συνέχεια είπε χαριτολογώντας: «Ίσως επειδή σκεφτόμουνα τις διακοπές μου».

Για το «μπουστάρισμα» που κάνει στον εαυτό του κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Προς το τέλος του τάι μπρέικ άρχισα να δίνω κίνητρο στον εαυτό μου, να φωνάζω, να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου φωνάζοντας. Μου έδωσε το κάτι παραπάνω. Το χρειάζομαι αυτό (σ.σ. με τη φωνή), να λέω Στέφανε το μπορείς».

Όσο για πώς αντιμετωπίζει τους κορυφαίους τενίστες: «Ξέρω ότι η διαφορά δεν είναι πολύ μακριά και κατέχω αυτό το επίπεδο. Αν είμαι καλά ψυχολογικά δεν έχω τίποτα να φοβηθώ».

Μεταξύ, άλλων ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις θυσίες και τη σκληρή προπόνηση: «Υπάρχουν άπειρες ώρες δουλειάς, πολύ κλάμα, πολύ ιδρώτα και γι΄ αυτά παλεύω. Έχω περάσει πολύ πόνο και κόπωση».

Όσο για το αν προλαβαίνει να έχει προσωπική ζωή, λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, είπε: «Έχω καταφέρει να τα συνδυάζω και τα δύο. Είμαι στην καλύτερη περίοδο, έχοντας δίπλα μου τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν και διαχειρίζομαι τις καταστάσεις».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στο Νέο Ψυχικό, δύο σοβαρά τραυματίες

Ελλάδα 05.02.2025
Χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Ο Ρουβίκωνας στη Βουλή: Ανοιξε πανό για τα Τέμπη

Πολιτική 05.02.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν το πανό στη Βουλή

Πέθανε ο ηθοποιός Πολ Μοριάρτι

Ελλάδα 05.02.2025
Ο ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 86 ετών

Διπλός σεισμός στην Αμοργό

Ελλάδα 05.02.2025
Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Αμοργό

Νέο Ψυχικό: 88χρονη οδηγός προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο ‑ Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

Ελλάδα 05.02.2025
Η 88χρονη παρέσυρε και σκότωσε έναν μοτοσικλετιστή ενώ τραυμάτισε ακόμα τέσσερα άτομα στο Νέο Ψυχικό

Νέες ταυτότητες: Πότε τελειώνει η διορία ‑ Η διαδικασία για τα ραντεβού

Ελλάδα 05.02.2025
Ο Προσωπικός Αριθμός του πολίτη θα είναι ο ΑΦΜ συν επιπλέον τρία στοιχεία, ένα γράμμα και δύο αριθμοί, που θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης στην ειδική πλατφόρμα myinfo

Νέος σεισμός στην Αμοργό

Ελλάδα 05.02.2025
Νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αμοργό

Ιερέας θώπευσε πιστή την ώρα της εξομολόγησης

Ελλάδα 05.02.2025
«Πάγωσα» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο

Η Αργεντινή αποσύρεται από τον ΠΟΥ στα χνάρια των Ηνωμένων Πολιτειών

Κόσμος 05.02.2025
Η Αργεντινή αποφάσισε να αποσυρθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σεισμοί στις Κυκλάδες: Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΚΠΑ ‑ Τα δεδομένα για Σαντορίνη και Αμοργό

Ελλάδα 05.02.2025
Στην έκθεση αναφέρεται πως δεν θα μπορούσε κάποιος από τους μέχρι τώρα σεισμούς στις Κυκλάδες να χαρακτηριστεί κύριος.