Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά
Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 9/12/2019 | 00:37
Έχοντας ως βασική επιλογή τα σπαγγέτι, σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιοδήποτε τύπο ζυμαρικού επιθυμείτε, με μόνη συμβουλή να είναι αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν 'al dente'. Με αυτό τον τρόπο θα αναδυχθεί όλη η γεύση και η υφή του ζυμαρικού, αφού κρατάει στο δόντι δεν λιώνει. Παρακάτω, η συνταγή για τον καλύτερο κιμά που θα "αγκαλιάσει" τα ζυμαρικά σας.
Θα χρειαστούμε:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος (300 γρ. μοσχαρίσιος & 200 γρ. χοιρινός)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 500 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, στον τρίφτη
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι και το κύμινο, καθώς και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών.
4. Όταν ο πελτές αρχίσει να “πιάνει”, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα, να μη μείνουν υπολείμματα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
5. Σιγοβράζουμε τον κιμά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όσο μαγειρεύεται, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι.