E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Cooking Weekend: Τέλειες συνταγές για τις χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες

Συνταγές για κινέζικο φαγητό!

Η ¶πω Ανατολή στην κουζίνα σας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 24/2/2013 | 00:00

Συνταγές για κινέζικο φαγητό!

Δοκιμάστε την τύχη σας μαγειρεύοντας κάτι από την aσιατική κουζίνα!

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

2 αυγά
2 κ.σ. oyster sauce
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι λευκό (αναλόγως με τη γεύση που θέλετε)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
1 ½ κούπα γαρίδες μικρές, όχι πολύ βρασμένες
6 κουταλιές σογιέλαιο ή ηλιέλαιο
½ κούπα αρακά
4 κούπες βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι, κρύο
½ κούπα καρότο, κομμένο σε κυβάκια, σε μέγεθος ζαριού
1 κουταλιά κορν φλάουρ

Διαδικασία

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους από τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά, χωριστά το καθένα.

Βράζουμε τις γαρίδες με το κέλυφος, τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε

Διαλύουμε σιγά-σιγά το κoρν φλάουρ στα ασπράδια, προσθέτουμε λίγο αλάτι kai τις γαρίδες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.

Βάζουμε λίγο λάδι στο γουόκ, όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε λίγο λάδι ακόμα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε απο το γουόκ.

Βάζουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε ξανά λίγο λάδι στο γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά oyster sauce και τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το γουόκ σε μεσαία προς μεγάλη θερμοκρασία, προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί προσθέτουμε το ζαμπόν και τον αρακά, ανακατεύουμε και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το γουόκ.

Καθαρίζουμε το γουόκ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε με τα τσοπστικς καλά, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και την oyster sauce, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση basmati)
πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο τζίντζερ (φρέσκο καλύτερα, αλλά και η σκόνη κάνει τη δουλειά)
σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι
2 κουταλιές κέτσαπ
λίγη ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια. Το τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε σάλτσα σόγιας, σάλτσα τεριγιάκι, αρκετή για να πάει παντού, και λίγη ζάχαρη. Το αφήνουμε για 1-2 ώρες.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ.

Ρίχνουμε λίγο λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το κρέας μαζί με την μαρινάτα του και το γυρίζουμε συχνά να τσιγαριστεί παντού. Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ (πολύ ωραία μυρωδιά!). Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε και τις πιπεριές.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι με ανάλογο νερό. Λίγο πριν γίνει (να κρατάει λίγο) το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο γουόκ μαζί με 2 (μικρές) κουταλιές κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή στο αλάτι, γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή), το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις κι είναι έτοιμο.

NOODLES

Υλικά

600 γραμ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
330 γραμ. noodles
1 αυγό
1 κουτ. σούπας light σάλτσα σόγιας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας fish sauce
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
τριμμένο πιπέρι
φρέσκο κόλιανδρο
1 κουτ. σούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
μαρούλι για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζετε το χοιρινό και το σωτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά. Σπάζετε μέσα το αυγό και ανακατεύετε αμέσως. Προσθέτετε τα noodles και όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα, ανακατεύοντας αμέσως μόλις τα βάζετε και προσέχοντας να μην κολλήσουν τα noodles στο τηγάνι. Βάζετε το μείγμα σε μια πιατέλα που έχετε καλύψει με μαρουλόφυλλα και γαρνίρετε με κόλιανδρο.

Food

Συνταγές για αφράτα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας

Γρήγορα και εύκολα απο τα χεράκια σας
Food

Δημιουργικές συνταγές με κοτόπουλο

Για να δοκιμάσετε άλλες γεύσεις
Food
Food

Ποντιακή σούπα ιδανική για το χειμώνα

Από τα χεράκια της Melisoula
Food

Γλυκόξινο κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα

Κινέζικη κουζίνα σε απλά βήματα
Food
Food

Συνταγές για κινέζικο φαγητό!

Η ¶πω Ανατολή στην κουζίνα σας
Food

Συνταγές με μελιτζάνες που θα λατρέψεις

Το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό σε απροσδόκητες συνταγές
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι το «forest bathing» που έγινε δημοφιλές το 2025

Ταξίδια 31.01.2025
Η έρευνα που αποκαλύπτει τις νέες τάσεις

Το απροσδόκητο ρίσκο στο κομμωτήριο που συνδέεται με εγκεφαλικό επεισόδιο

Body+Mind 31.01.2025
Μια φαινομενικά ακίνδυνη διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπάνιο αλλά σοβαρό πρόβλημα

7 υπέροχα σετ μακιγιάζ για να κάνεις δώρο χωρίς να ξεφύγεις από το budget σου

Body+Mind 31.01.2025
Έχουν ό,τι χρειάζεται για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ!

5 νέες γαστρονομικές και όχι μόνο αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink 31.01.2025
Μάθαμε τις νέες αφίξεις και σου τις παρουσιάζουμε!

Τι είναι τα μανικιούρ με μαγνήτη που ψάχνουν όλες στο Google

Style Χτες
Οι περισσότερες λατρεύουν αυτή την τάση γιατί είναι γρήγορη και εντυπωσιακή

Το αμαρτωλό χωριό της Ελλάδας οπού οι άντρες ζούσαν με τη σύζυγο και την ερωμένη μαζί

Ταξίδια Προχτές
Η ιστορία μιας μικρής κοινωνίας που έζησε στα όρια της ανεκτικότητας προς το δίκαιο των ανθρώπων

Έτρωγαν χοτ ντογκ στην αρχαία Ρώμη;

Food Προχτές
Η ιστορία του πιο διάσημου σάντουιτς

Οι 2 απλές καθημερινές συνήθειες που βοηθάνε τον εγκέφαλό μας να παραμένει υγιής

Body+Mind Προχτές
Πολλοί τις αγνοούν, αλλά είναι σημαντικές!