E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυρά Ρηνιώ, η 74χρονη που ζει μόνη της σε μια βραχονησίδα στο Αιγαίο

Αγνοείται εδώ και μέρες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 10/12/2019 | 14:11

Κυρά Ρηνιώ, η 74χρονη που ζει μόνη της σε μια βραχονησίδα στο Αιγαίο

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της, που όμως παραμένουν άκαρπες. Ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε στην Κίναρο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Κίναρος είναι μια βραχονησίδα μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. 

Εκεί θα βρεις μόνο την κυρά Ρηνιώ, που στα 74 της ζει μόνη της.

Βρίσκεται σχεδόν 20 χρόνια στο μικρό αυτό νησάκι που έχει ελάχιστες παροχές, και ένα μνημείο. Αυτό των ηρών του Πολεμικού Ναυτικού. Φροντίζει τον εαυτό της, τα ζώα της, και όταν ο καιρός χαλάει, δεν έχει ούτε ρεύμα. Κάθε εβδομάδα, και καιρού επιτρέποντος περνά ένα καΐκι και της φέρνει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Αν όμως ο καιρός είναι κακός τότε μπορεί να κάνει και σχεδόν ένα μήνα να δει άνθρωπο.

Όπως είπε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά τις συνεχείς απειλές των γειτόνων, «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσεις πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις δεν τρομάζω. Μόνο αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει».

«Οταν ο καιρός χαλάει, δεν έχω ρεύμα. Και μετά δεν έχω τίποτε. Το 2016 ήρθαν πολιτικοί και μου έλεγαν πόσο καλά κάνω και μένω εδώ γιατί διαφορετικά θα ήταν γκρίζα ζώνη. Έκτοτε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς αν ζω ή αν πέθανα. Δεν έχει δομές για πρόσφυγες εδώ. Και το νερό από μία στέρνα το παίρνω».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

Stories 22.04.2025
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Η εκδίκηση της Κίνας στο TikTok

Νέα Εποχή 22.04.2025
Πολυτελή ρούχα σχεδιαστών στο 1/10 της τιμής

Πώς το ιερό νερό στην Αιθιοπία έφερε χολέρα στην Ευρώπη

Stories 22.04.2025
Τουλάχιστον επτά περιπτώσεις χολέρας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας 17χρονος ήθελε απλώς να βγάλει χαρτζιλίκι‑ μετά από χρόνια κατέληξε να διευθύνει έναν κολοσσό

Stories Χτες
Αυτή η ιστορία επιτυχίας αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια μικρή επένδυση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Stories Χτες
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Προχτές
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories Προχτές
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση