Ο επαγγελματικός κλάδος που είναι εκτεθειμένος στον κορονοϊό
Σε δύσκολη θέση οι εργαζόμενοι
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 9/3/2020 | 00:06
Το δημοσίευμα του Bloomberg έφερε στο προσκήνιο ένα πρόβλημα μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι εργάζομενοι που εργάζονται ως delivery σε αλυσίδες με φαγητό αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό.
Με τον κόσμο να έχει μειώσει τις εξόδους, κυρίως σε πόλεις όπου τα κρούσματα είναι πολλά, οι παραγγελίες για φαγητό στο σπίτι έχουν εκτοξευθεί. Ένας ακόμη λόγος που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι είναι ότι τα χρήματα που έρχονται σε επαφή έχουν αλλάξει πιθανόν πολλά ζευγάρια χέρια πριν φτάσουν στα δικά τους.
Ένας ακόμη κλάδος που πρέπει να προσέχουν περισσότερο είναι οι οδηγοί ταξί, για αυτό και οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως συνιστά την συχνή χρήση αντισηπτικού, το πλύσιμο των χεριών και τη χρήση προστατευτικών μασκών όπου κρίνεται απαραίτητη.