Την ώρα που σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει κλειστεί στα σπίτια του μετά τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις κυβερνήσεις, η Ισλανδία είναι από τις ελάχιστες χώρες που απέφυγαν το lockdown ακολουθώντας μια διαφορετική πολιτική από τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες.
Το πρώτο κρούσμα παρουσιάσθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν ένας Ισλανδός που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν, η Ισλανδία αποφάσισε να κάνει τεστ σε όλους τους πολίτες της, για να βρεθούν ποιοι έχουν προσβληθεί.
Όσοι βρέθηκαν με κορωνοιό τους ζητήθηκε να μείνουν σε καραντίνα, πράγμα που έπραξαν, και έτσι η αλυσίδα της διάδοσης έσπασε και η χώρα απέφυγε το επώδυνο lockdown.
Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των Ισλανδών που βρέθηκαν θετικοί, δεν είχαν παρουσιάσει συμπτώματα, γεγονός που θα μπορούσε να αποδειχθεί υγειονομική βόμβα, καθώς αν δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ, θα είχαν μεταδώσει τον ιό και σε άλλους.
Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας: «Η μέρα που αποφάσισα πως είμαι η Νεφέλη»
Ozempic‑Μανία για αδυνάτισμα: Τι συμβαίνει στη χώρα μας
Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips
Ρένια Λουιζίδου, τι έψαξες τελευταία στο διαδίκτυο;
Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα: Η σκληρή αλήθεια για τα τροχαία ατυχήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 14.03.2025
Βάσω Λασκαράκη, είσαι έτοιμη για μια επιστροφή στο Σόι Σου;
Τι βαθμό θα σου έβαζε η Δήμητρα Ματσούκα;
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Κατά βάθος κρύβω κι εγώ έναν σκύλο μέσα μου
Τσικνοπέμπτη: BBQ σαν επαγγελματίες... στο σπίτι!
Τι είναι το ποδόσφαιρο τυφλών; O Hλίας Μάστορας μας εξηγεί
Προίκα, Νόμος «4000», σχολική ποδιά: Tι από όλα αυτά θέλει να επιστρέψει ο κόσμος;
Γιατί ταλαιπωρούν τόσους πολλούς οι ιώσεις αυτό το χειμώνα;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 06.02.2025