Ο κίνδυνος εξεγέρσεων πεινασμένων σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι υπαρκτός
Καμπανάκι από τον ΟΗΕ
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 10/4/2020 | 00:40
Μετά το αρχικό σοκ που υπέστη όλος ο πλανήτης από την εμφάνιση του ιού, και τις δραματικές εικόνες που ζήσαμε με τις εκατόμβες θυμάτων σε Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, και να ακολουθούν Γαλλία και Βρετανία, η επόμενη μέρα κρύβει κινδύνους που δεν λύνονται με αντισηπτικό και ιατρικές μάσκες.
Το γενικό lockdown σε όλη την Ευρώπη έχει αφήσει στο περιθώριο ανθρώπους δούλευαν σε χειρωνακτικές εργασίες, στο χώρο της εστίασης, ανθρώπων που δεν είχαν καταθέσεις στη τράπεζα, ανθρώπων που δούλευαν στη μαύρη εργασία και έδιναν έτσι και αλλιώς τη μάχη για την καθημερινή επιβίωση.
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι περίπου 45.000.0000 εκατομμύρια συνάνθρωποί ζουν ήδη υπό το φάσμα της φτώχειας, και αδυνατούν μέχρι και να σιτιστούν λόγω της καραντίνας.
Σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο κόσμος θα πράξει με λογική και οι ειδικοί φοβούνται για λεηλασίες και εξεγέρσεις αν οι κυβερνήσεις δεν πράξουν γρήγορα και μοιράσουν οικονομική βοήθεια.
Μέτρα έχουν εξαγγελθεί αλλά καθυστερούν στην υλοποίησή τους, και η Ιταλία και η Ισπανία είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους περισσότερες μέρες από εμάς, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη κατάσταση στις γειτονικές χώρες.
Η Ιταλία έχει ένα ακόμη πρόβλημα το πρόβλημα της Μαφίας, που έχει δει τις δραστηριότητές της να συρρικνώνονται και περιμένει το επόμενο της βήμα, όπως έχει κάνει σε όλες τις μεγάλες καταστροφές που έχει περάσει η Ιταλία.
Ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου είναι οι αυξήσεις σε πωλήσεις όπλων, σε ΗΠΑ και Ουγγαρία, ενώ ο φόβος στους ανθρώπους σε αυτές τις χώρες είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Φοβούνται ότι θα ξεσπάσουν λεηλασίες και εξεγέρσεις και θα καταπατηθούν περιουσίες και οι Αρχές δεν θα είναι εκεί για να τους προστατεύσουν.