Cine Παράδεισος Ταράτσα: Ο δημοτικός κινηματογράφος του Κορυδαλλού σας περιμένει
Με όλες τις καλοκαιρινές προβολές της χρονιάς
Δημοσίευση 1/6/2020 | 15:00
Ωρα προσέλευσης: 21:00
Διάρκεια: 120 λεπτά
από 4 ευρώ
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Ο δημοτικός κινηματογράφος της πόλης του Κορυδαλλού εγκαινιάσθηκε το 1989 δια χειρός του μεγάλου σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε- του δημιουργού του ομώνυμου βραβευμένου με Όσκαρ φιλμ- από τη δημοτική αρχή με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού.
Το αρχικό κτίριο του Σινέ Παράδεισος κατασκευάστηκε το 1989 από τις δημοτικές αρχές με την εθελοντική συμμετοχή των μελών της κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης και από το 2007 ανακαινίστηκε πλήρως από το Δήμο Κορυδαλλού αποτελώντας σήμερα έναν από τους πιο σύγχρονους δημοτικούς κινηματογράφους στην Ευρώπη, φιλοξενώντας φεστιβάλ ταινιών, αφιερώματα, ημερίδες, εκπαιδευτικές προβολές, εκθέσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Ειδικές εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, τον Παντελή Βούλγαρη, τον Κώστα Γαβρά, τον Μιχάλη Κακογιάννη, το Νίκο Κούνδουρο, την Ειρήνη Παππά, την Τόνια Μαρκετάκη, το Νικόλα Πιοβάνι, τον Μίμη Πλέσσα, τον Στέλιο Τατασόπουλο, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, των πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου και πολλών άλλων προσωπικοτήτων της 7ης τέχνης έδωσαν την ευκαιρία σε γενιές φίλων του κινηματογράφου να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σινεμά και να έρθουν σε επαφή με εξαίσια δείγματα της έβδομης τέχνης.
Ο Σινέ Παράδεισος αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου για την προώθηση του ευρωπαϊκου κινηματογράφου των Europa Cinemas από το 1993. Για το έργο του σε σχέση με το νεανικό κοινό, ο Σινέ Παράδεισος και ο Δήμος Κορυδαλλού το 2015 βραβεύθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεσμό των Europa Cinemas με το Young Audience Award ανάμεσα σε 2350 αίθουσες από όλην την Ευρώπη.
Πάντοτε με κοινωνική ευαισθησία και στο πνέυμα της εποχής και της οικονομικής ύφεσης, ο Παράδεισος και ο Δήμος του Κορυδαλλού συνεχίζουν το πολυδιάστατο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων τους έχοντας ως προτεραιότητα τη διευκόλυνση και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, επενθυμίζοντας πως ο πολιτισμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και δημόσιο αγαθό της κοινωνίας μας.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
4 Αυγούστου 1989 Ο Τζουζέπε Τορνατόρε έρχεται στην Ελλάδα και εγκαινιάζει το Σινέ Παράδεισος με μια μεγάλη εκδήλωση για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο με τη συμμετοχή των: Θ. Αγγελόπουλου, Π. Βούλγαρη, Κ. Βρεττάκου, Α. Τύρου, Τζουζέπε Τορνατόρε.
Ο θερινός κινηματογράφος του Κορυδαλλού αποκτά φήμη με το επιλεγμένο από την Κινηματογραφική λέσχη πρόγραμμα του και την ποιότητα των υπηρεσιών του. Καθιερώνει παιδική ζώνη και ζώνη “σινεφίλ”.
Τα εδέσματα του κυλικείου δημιουργούν νέα μόδα στους θερινούς κινηματογράφους. Προσελκύει θεατές απ’ όλο το λεκανοπέδιο.
1990 – 2004 Ο Σινέ Παράδεισος καταξιώνεται ως ένα από τα καλύτερα θερινά σινεμά.
Ξεπερνάει το 30.000 εισιτήρια τη σεζόν. Καθιερώνει μια σειρά καινοτομίες: Ι) Τυπωμένο πρόγραμμα για όλη την καλοκαιρινή σαιζόν με αναγραφή των ταινιών, των συντελεστών, μικρής περίληψης της υπόθεσης και κριτική προσέγγιση. ΙΙ) Πρόγραμμα με ζώνες τεσσάρων ταινιών την εβδομάδα. ΙΙΙ) Ζώνη παιδικού κινηματογράφου κάθε Πέμπτη. IV) Ζώνη σινεφίλ κάθε Τετάρτη V) Δεκαήμερα Ελληνικού Κινηματογράφου όπου προβάλλεται το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής της χρονιάς με ταυτόχρονη παρουσία των δημιουργών και συζήτηση με το κοινό.
Διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των: Θ. Αγγελόπουλου, Π. Βούλγαρη,. Κ. Γαβρά, Γ. Δαλιανίδη, Μ. Κακογιάννη, Ν. Κούνδουρου, Τ. Μαρκετάκη, Ν. Πιοβάνι, Μ. Πλέσσα, Σ. Τατασόπουλου, Ταινιοθήκης της Ελλάδας, δευτεραγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου και πολλών άλλων.
Η μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία του αποτελεί το έναυσμα για να επαναλειτουργήσουν κινηματογράφοι από πολλούς δήμους της χώρας.
1993 Ο Σινέ Παράδεισος γίνεται μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο EUROPA CINEMAS λαμβάνοντας ειδική μνεία για την ποιότητα του προγράμματός του.
1994 – 1998 Λειτουργεί η χειμερινή αίθουσα Πλειάδες με σύγχρονα μηχανήματα ήχου και εικόνας. Προβάλλονται ταινίες που συγκεντρώνουν ικανοποιητικό αριθμό θεατών.
Διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις και σεμινάρια για τον κινηματογράφο
1994 Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει με 5 εκατομμύρια δρχ. στην παραγωγή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ»
1996 Ο Σινέ Παράδεισος γίνεται μέλος του δικτύου δημοτικών κινηματογράφων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Με τη συνεργασία του British Film Institute διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα «Μαθήματα Κινηματογράφου στο Σχολείο». Το παρακολουθούν πάνω από 10.000 μαθητές του Κορυδαλλού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
1997 Ο Σινέ Παράδεισος συμμετέχει στην επιτροπή «Cinema and young audience» του ευρωπαϊκού δικτύου Europa Cinema.
Αρχίζει η συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης» και με Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με πρεμιέρες ελληνικών ταινιών και συζητήσεις με τους συντελεστές τους
Ιούνιος 1997 Διοργανώνεται στο Σινέ Παράδεισος το ευρωπαϊκό συνέδριο «Πόλεις και Κινηματογράφοι στην Ευρώπη» με τη συμμετοχή εκπροσώπων εννέα χωρών.
Οκτώβριος 1997 Ο Δήμος Κορυδαλλού καταλαμβάνει την αντιπροεδρία του ευρωπαϊκού δικτύου Villes et Cinemas en Europe.
Γίνεται μέλος του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού δικτύου Euro Kids Network
2005-2007 Ο Σινέ Παράδεισος αναστέλλει για τρία χρόνια τη λειτουργία του, ανακατασκευάζεται και ανακαινίζεται ριζικά, δημιουργώντας μια υπερσύγχρονη χειμερινή αίθουσα αλλά και μία δροσερή θερινή. Οι προβολές του για αυτό το δίαστημα μεταφέρονται στην αίθουσα «Πλειάδες»
2008-2011 Ο Σινέ Παράδεισος σε συνεργασία με το Ανοικτό – Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Κορυδαλλού και την Κινηματογραφική Λέσχη διοργανώνει δύο κύκλους σεμιναρίων «Εισαγωγή στη θεωρία του κινηματογράφου», όπου διδάσκουν διακεκριμένοι επιστήμονες και δημιουργοί του ελληνικού σινεμά.
2011-2012 Ο Σινέ Παράδεισος σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη διοργανώνει πρακτικά μαθήματα κινηματογράφου με την καθοδήγηση δημιουργών και τεχνικών της 7ης τέχνης. Ως αποτέλεσμα των μαθημάτων γυρίζονται τρεις ταινίες μικρού μήκους που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.