Το πιο πιθανό είναι να μην έχετε ακούσει την ιστορία της φυλακής Khuk Khi Kai στην Ταϊλάνδη, η οποία πήγε την βαναυσότητα σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι γνωστή επίσης ως η «Φυλακή περιττωμάτων των κοτόπουλων», όπου τα περιττώματα των κοτόπουλων αποδείχθηκαν ένα φονικό όπλο και χρησιμοποιούνταν ως μέσω βασανισμού στην μικρή αυτή φυλακή.
Τα περιττώματα της κότας έχουν μια πολλή δυνατή και αποπνικτική μυρωδιά αμμωνίας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν την μυρωδιά για περισσότερα από λίγα λεπτά. Αν αναγκαστούν, η δυσωδία μπορεί να προκαλέσει πολλές δυσμενείς αντιδράσεις, όπως εμετό, πονοκέφαλο και ακραία επίπεδα ερεθισμών. Μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε βαριά κατάθλιψη.
Αυτό συμβαίνει επειδή η αμμωνία εισέρχεται στο σώμα και αντιδρά με το νερό, κι έτσι δημιουργείται υδροξείδιο του αμμωνίου. Αυτή η ουσία καταστρέφει το εσωτερικό τη μύτης, του λαιμού και γενικότερα του αναπνευστικού, με αποτέλεσμα ανα ένας άνθρωπος εκτεθεί για πολύ στην μυρωδιά, τότε θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην υγεία του.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Ταϊλάνδη ήταν υπό την κατοχή των Γάλλων. Οι τελευταίοι αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια διαφορετική, μικρή σε μέγεθος, φυλακή στην περιφέρεια του Laem Sing. Η φυλακή είχε μήκος 4,2 μέτρα και ύψος 7 μέτρα με ορθογώνιο σχήμα, ονομάστηκε Khuk Khi Kai και είχε λεπτές σχισμές αερισμού στις δυο πλευρές της.
@tripadvisor.com
Είχε δυο επίπεδα. Στο κάτω επίπεδο τοποθετούνταν οι φυλακισμένοι, ενώ στο ακριβώς από πάνω επίπεδο, είχε τοποθετηθεί ένα κοτέτσι. Το πάτωμα του κοτετσιού είχε μικρές τρύπες, με τα περιττώματα από τα κοτόπουλα να πέφτουν πάνω στους φυλακισμένους που βασανίζονταν από το πρώτο λεπτό.
Οι Γάλλοι την χρησιμοποούσαν για να βασανίζουν όσους αντιστέκονταν στην παρουσία τους στην χώρα της Ασίας. Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν πως η συγκεκριμένη ιστορία είναι ένας μύθος και πως το κτίριο χρησιμοποιήθηκε απλώς σαν παρατηρητήριο. Πάντως, τα περιττώματα των κοτόπουλων έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις. Στον Καναδά, στην Πόλη Abbotsford, οι αρχές άφησαν ένα φορτηγό με περιττώματα και το άπλωσαν σε περιοχές που ζούσαν άστεγοι με σκοπό να τους διώξουν από την πόλη...
Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας: «Η μέρα που αποφάσισα πως είμαι η Νεφέλη»
Ozempic‑Μανία για αδυνάτισμα: Τι συμβαίνει στη χώρα μας
Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips
Ρένια Λουιζίδου, τι έψαξες τελευταία στο διαδίκτυο;
Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα: Η σκληρή αλήθεια για τα τροχαία ατυχήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 14.03.2025
Βάσω Λασκαράκη, είσαι έτοιμη για μια επιστροφή στο Σόι Σου;
Τι βαθμό θα σου έβαζε η Δήμητρα Ματσούκα;
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Κατά βάθος κρύβω κι εγώ έναν σκύλο μέσα μου
Τσικνοπέμπτη: BBQ σαν επαγγελματίες... στο σπίτι!
Τι είναι το ποδόσφαιρο τυφλών; O Hλίας Μάστορας μας εξηγεί
Προίκα, Νόμος «4000», σχολική ποδιά: Tι από όλα αυτά θέλει να επιστρέψει ο κόσμος;
Γιατί ταλαιπωρούν τόσους πολλούς οι ιώσεις αυτό το χειμώνα;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 06.02.2025