Ονομάζεται Wadi-us-Salaam και βρίσκεται στην ιερή πόλη των Σιιτών μουσουλμάνων, Νατζάφ του Ιράκ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου αφού καλύπτει έκταση 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων και το επισκέπτονται εκατομμύρια προσκυνητές κάθε χρόνο.
Από ψηλά μοιάζει με πόλη. Ο ακριβής αριθμός των τάφων που βρίσκονται στο Wadi-us-Salaam δεν μπορεί να υπολογιστεί, ωστόσο οι πιο συνηθισμένη εκτίμηση είναι πως αυτός ο αριθμός φτάνει τα 5 εκατομμύρια. Πολλοί Σιίτες επιλέγουν το συγκεκριμένο νεκροταφείο ως τελευταία τους κατοικία, όχι μόνο από το Ιράκ, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο.
Ωστόσο η ταφή στο Wadi-us-Salaam σημαίνει «τοποθέτηση σε μια από τις πολλές κατακόμβες» και σύμφωνα με έναν εργολάβο κηδειών της περιοχής, κάθε κατακόμβη περιέχει τουλάχιστον 50 σορούς.
Σύμφωνα με την παράδοση των Σιιτών, ο Αβράαμ αγόρασε γη στο Wadi-us-Salaam και ο ξάδερφος του Μώαμεθ, Αλι, είπε πως αυτός ο τόπος ήταν μέρος του παραδείσου. Επίσης οι Σιίτες πιστεύουν πως ο Αλί είχε την δύναμη να ελλατώνει τον πόνο των αρρώστσν πριν εκείνοι εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και αν θάβονται στο Wadi-us-Salaam «θα αναστηθούν εκ νεκρών την ημέρα της κρίσης μαζί με τον πνευματικό τους ηγέτη».
Το νεκροταφείο ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO όπου πραγματοποιούνται ταφές για περισσότερα από 1.400 χρόνια. Υπολογίζεται πως κατά την διάρκεια του πολέμου του Ιράκ, περίπου 200 με 250 σοροί θάβονταν εκεί καθημερινά, με τον αριθμό να μειώνεται στις 100 το 2010. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως αποτελεί την τελευταία κατοικία για 50.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι Ιρακινοί αλλά και Ιρανοί Σιίτες έχουν έναν συγγενή θαμμένο στο νεκροταφείο. Από το 2014, έχει αναφερθεί πως οι τάφοι λιγοστεύουν, με αποτέλεσμα πολλές σοροί να κλαπούν ή να πωληθούν παράνομα. Το μέγεθος του νεκροταφείου του Wadi-us-Salaam είναι εξωπραγματικό και όπως φαίνεται συνεχώς επεκτείνεται.