E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς προέκυψαν οι μαζικοί θάνατοι ελεφάντων στην Αφρική

Τα πρώτα συμπεράσματα των τεστ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2020 | 00:04

Πώς προέκυψαν οι μαζικοί θάνατοι ελεφάντων στην Αφρική
@livescience.com

Η πρόσφατη είδηση ότι εκατοντάδες ελέφαντες πέθαναν μαζικά στο δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο της Μποτσουάνα, προκάλεσε ανησυχία στους επιστήμονες. Το υπουργείο Άγριας Ζωής της χώρας, προσπάθησε να εξηγήσει τον λόγο και έφτασε στο συμπέρασμα πως οι θάνατοι οφείλονται σε φυσικές τοξίνες.

Η Μποτοσυάνα δεν έχει προσβαση σε θάλασσα και βρίσκεται ανάμεσα στην Νότια Αφρική, την Ζιμπάμπουε και την Ναμίμπια. Έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεγ]φάντων στον κόσμο που φτάνει τις 130.000. περίπου 300 από αυτούς έχουν πεθάνει από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει προς το παρόν τον άνθρακα αλλά και τη λαθροθηρία, αφού οι χαυλιόδοντές τους βρέθηκαν ανέπαφοι. Προκαταρκτικά τεστ που έγιναν σε διάφορες χώρες δεν έχουν βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η έρευνα συνεχίζεται όπως είπα στο AFP ο Cyril Taolo, επικεφαλής του υπουργείο Άγριας Ζωής και Φυσικών Πάρκων.

«Βασιζόμενοι σε μερικά πρώτα στοιχεία που έχουμε λάβει, εξετάζουμε ως πιο πιθανή αιτία της φυσικές τοξίνες», δήλωσε. «Μέχρι στιγμής πάντως δεν γνωρίζουμε ακριβώς την ακριβή αιτία της θνησιμότητας».

Εξήγησε πως ορισμένα βακτήρια μπορούν να παράγουν δηλητήριο, ειδικά σε στεκούμενο νερό. Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει πως μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει επισήμως 281 ελέφαντες, με ανεξάρτητους αναλυτές να ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό στους 350.

Η εμπιστευτική αναφορά της οργάνωσης Elephants Without Borders, που μιλούσε για 356 θανάτους ελεφάντων, διέρρευσε μέσα στο Ιούλιο στα μίντια. Η οργάνωση υποπτεύεται πως οι ελέφαντες πεθαίνουν στην περιοχή για περισσότερο από τρείς μήνες και η θνησιμότητα τους δεν περιορίζεται από ηλικία ή φύλο.

Αρκετοί ελέφαντες που ήταν ακόμα ζωντανοί, έδειχναν σημάδια αδυναμίας και εξουθένωσης, ενώ κάποιοι άλλοι έδειχναν πως έχουν έλλειψη προσανατολισμού, δυσκολία στο περπάτημα ή κούτσαιναν. Τα τεστ που θα ακολουθήσουν θα διεξαχθούν στη νότια Αφρική, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ζιμπάμπουε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ταινία που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες θεατές στην Αθήνα

Stories 26.11.2024
Ο κινηματογράφος που μετατράπηκε σε κόλαση

Κινδυνεύει η Black Friday: Χιλιάδες εργαζόμενοι διεκδικούν το δίκιο τους

Νέα Εποχή 26.11.2024
Χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούν σε 20 χώρες την Black Friday

Ο Έλληνας επιθετικός που αν συνεχίσει έτσι θα κάνει τεράστια καριέρα

Αθλητισμός 26.11.2024
Η συνεχής εξέλιξή του είναι εμφανής

Η πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο

Stories Χτες
Τι επίπτωση είχε στη ζωή του «δράστη»

Γιατί η Αμερική ξεμένει από... αυγά;

Stories Χτες
Οι επιπτώσεις στην αγορά και τις τιμές

Πότε μπήκε το πρώτο φανάρι στους ελληνικούς δρόμους;

Stories Χτες
Το χάος που επικρατούσε πριν την τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη