E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν η εγκληματική δράση οδηγεί σε... αλλαγή φύλου!

Η παράδοξη τάση δολοφόνων να γίνονται γυναίκες

Δημοσίευση 15/4/2013 | 00:00

Όταν η εγκληματική δράση οδηγεί σε... αλλαγή φύλου!

Κάποιοι από τους δολοφόνους και τους βίαιους εγκληματίες που εκτίουν ποινές φυλάκισης πολλών ετών έχουν εμφανίσει την έντονη επιθυμία να ντύνονται ή και να γίνονται εξ ολοκλήρου σχεδόν, γυναίκες. Ο Geoffrey Ian Websdale πριν χρόνια, σε μια δολοφονική του έξαρση, αφού είχε μόλις μάθει πως ο έρωτάς του τον απέρριψε, πυροβόλησε την κοπέλα - αντικείμενο του πόθου του, σκότωσε δύο ακόμα άτομα και κατέστησε τετραπληγικό ακόμα έναν άνθρωπο.

Μετά από πολύ καιρό, στη φυλακή πια, άρχισε να ντύνεται σαν γυναίκα και να αυτοαποκαλείται Michelle.

Ο Noel Crompton Hall είχε σκοτώσει με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο έναν άνδρα, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αγοράς φορτίου ναρκωτικών. Στη φυλακή ζήτησε από το κράτος να χρηματοδοτήσει την αλλαγή φύλου που επιθυμεί να κάνει.
Υπάρχει ένα πλήθος σχετικών περιστατικών, που περιλαμβάνει πρώην βίαιους εγκληματίες, σαδιστές και στραγγαλιστές, που με δική τους επιθυμία έχουν προβεί σε ορχεκτομή, αλλαγή φύλου ή ντύνονται και ζουν ως γυναίκες κατά τη διάρκεια της ποινής τους, αλλά και στην ελεύθερη αργότερα ζωή τους.

Κάποιοι τρανσέξουαλ μπορεί να παραμένουν στις ανδρικές φυλακές -ενώ συχνά υποδύονται αμιγώς το ρόλο της γυναίκας για τις ανάγκες των υπολοίπων καταδίκων-, ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρονται στις γυναικείες φυλακές, ενώ εξακολουθούν να είναι απολύτως ενεργοί σεξουαλικά ως άνδρες. Ο Maddisson Hall, για παράδειγμα, ισχυριζόμενος πως έπρεπε να βρίσκεται σε γυναικεία φυλακή, μεταφέρθηκε πράγματι εκεί, αλλά σύντομα απέκτησε τη φήμη έντονα επιθετικού σεξουαλικά τρόφιμου προς τις συγκρατούμενές του, ενώ κατηγορήθηκε και για βιασμό. Υπέβαλε μήνυση στη Διεύθυνση Φυλακών και πέτυχε εξωδικαστικό συμβιβασμό με αποζημίωση 25.000 δολάρια - ένα ποσό που του επέτρεψε να κάνει την αλλαγή φύλου που τόσο επιθυμούσε.

Ο ιατροδικαστικός ψυχολόγος Dr Chris Lennings ισχυρίζεται πως οι φυλακισμένοι που αλλάζουν το φύλο τους, ουσιαστικά αγκιστρώνονται σε μια νέα ταυτότητα, αφήνοντας πίσω τους παράγοντες που τους απωθούν στον ίδιο τους τον εαυτό, όπως η υπερβολική βία και οι γνωριμίες με συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων. «Εάν το άτομο νιώθει παγιδευμένο σε ανδρικό σώμα, μπορεί να καταλήξει θυμωμένο, κακό και επιθετικό, ενώ μόλις επιτευχθεί η αλλαγή φύλου, συνήθως βιώνει ανακούφιση και ξεκινά μια εντελώς διαφορετική ζωή».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Μπέζος: «Ο Τσίπρας είχε σκαρί ηγέτη και ενέπνευσε, έζησα όλη μου τη ζωή ως δυσάρεστος, επειδή έλεγα την αλήθεια»

TV Buzz 11.10.2024
Ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ελένη Φουρέιρα: Αυτή την αλλαγή έκανε στην εμφάνισή της

Celebrity Stories 11.10.2024
Η Ελένη Φουρέιρα «τόλμησε» κοντό καρέ και έβαψε τα μαλλιά της ροζ

Ο Αιμίλιος Χειλάκης στο Πρωινό: «Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση»

Celebrity Stories 11.10.2024
Γιωργος Λιάγκας: Η συγχώρεση έχει να κάνει και με την ειλικρίνεια του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται το λάθος του

Αθηνά Οικονομάκου: Ήταν καρμική η γνωριμία μου με τον Μπρούνο, ήξερα ότι θα υπάρχουν αρνητικά σχόλια

Tabloid 11.10.2024
Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά

Γιώργος Λιάγκας για Μπάλντοκ: Το λάθος μου ξεπερνάει κάθε δικαιολογία

Tabloid 11.10.2024
«Παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου και ζητώ συγγνώμη»