Στις 6 Αυγούστου του 1945 η ανθρωπότητα γνώρισε έναν νέο τύπο όπλου. Οι Αμερικανοί αφού πήραν και το «οκ» από τους Βρετανούς, έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στην Χιροσίμα.
Οι υπολογισμοί των νεκρών είναι διάφοροι και ξεκινούν από 90.000 και φτάνουν έως τις 166.000, χωρίς να υπολογιστούν οι άνθρωποι που πέθαναν αργότερα από την ραδιενέργεια. Στην πόλη υπήρχαν περίπου 90.000 κτίρια. Μετά τον βομβαρδισμό μόνο 28.000 έμειναν όρθια, είτε με ζημιές είτε όχι.
Μετά την δεύτερη ρίψη ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, η Ιαπωνία παραδόθηκε στις 15 Αυγούστου στις συμμαχικές δυνάμεις με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ουσιαστικά να φτάνει στο τέλος του.
@unbelievable-facts.com
Από τότε υπάρχουν πολλά μνημεία στην περιοχή, τα οποία είτε χτίστηκαν αργότερα , είτε παρέμειναν όπως είναι για να υπενθυμίζουν την τραγωδία εκείνης της ημέρας και τον τρόμο που μπορούν να προκαλέσουν τα πυρηνικά όπλα. Την 1η Αυγούστου του 1964, 19 σχεδόν χρόνια με τον βομβαρδισμό, άναψε μια φλόγα σε ένα από αυτά τα μνημεία.
Το μνημείο είναι αφιερωμένο στα θύματα αλλά έχει και ακόμα έναν συμβολικό σκοπό. Η φλόγα καίει αδιάκοπα εδώ και 56 χρόνια και θα σβήσει μόνο όταν όλα τα πυρηνικά όπλα εξαφανιστούν από τον πλανήτη, όταν η γη δεν θα κινδυνεύει πλέον από μια πυρηνική καταστροφή. Κι ας ελπίσουμε να σβήσει κάποτε.