Συνήθως για να μάθεις λεπτομέρειες της ιστορίας του κάθε τόπου θα πρέπει να τον επισκεφθείς. Και πάντα, ανεξαρτήτως γούστου ή ενδιαφερόντων, βρίσκεις κάτι να σου κάνει εντύπωση και να σου εξάψει την περιέργεια. Άλλωστε και εσένα να μην ενθουσιάζει, η ιστορία του κάθε τόπου είναι σημαντική για τη φυσιογνωμία της, την νοοτροπία της αλλά και για τους κατοίκους της.
Μια τέτοια ιστορία, ενδιαφέρουσα και σπάνια ιστορία είναι η ιστορία ενός χωριού που βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας και έχει ένα περίεργο όνομα. Ονομάζεται Κρεμμύδια. Αλλά το όνομα του δεν είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος της ιστορίας του.
Βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο. Αν επισκεφθείτε ποτέ την περιοχή, κάνετε μια βόλτα. Κυρίως για να μάθετε και να έχετε άποψη για το χωριό που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες. Ναι, κι όμως έχει μπει.
Αλλά αν μαντέψατε ότι έχει μπει λόγω του ονόματός του, τότε μαντέψατε λάθος. Το χωριό κρεμμύδια, που αλλιώς λέγεται και Φουρτζοκρέμμυδα, Βελανιδιά ή Φούρτζη, μπήκε το 1999 στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες γιατί θεωρήθηκε πως το χωριό έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων σε σχέση με το μέγεθος τον συνολικό αριθμό των κατοίκων του.
Το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού φτάνει το 30%. Το σχολείο του χωριού που ιδρύθηκε το 1893 μέχρι το 1999, είχε την μεγαλύτερη αποφοίτηση επιστημόνων αναλογικά, οι οποίοι φτάνουν τους 810! Πλέον βέβαια το σχολείο του χωριού δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης μαθητών, με τους κατοίκους του χωριού να φτάνουν πλέον συνολικά τους 516 (απογραφή 2011). Ωστόσο η ιστορία του σας κέντρισε το ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Αυτό που μένει τώρα είναι απλά να το επισκεφθείτε.
O Γιώργος Θεοφάνους, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, σε μια θεότρελη συνέντευξη
Κάναμε την πρώτη επίσημη βόλτα με το μετρό Θεσσαλονίκης
Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που αλλάζουν το παιχνίδι: Τι πρέπει να προσέχετε
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 28.11.2024