E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιάννης Μυλόπουλος: Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτηση με τα τεστ του ΕΟΔΥ

Η παραγγελία αφορά τις σχετικές αναρτήσεις του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ

Δημοσίευση 10/11/2020 | 14:39

Γιάννης Μυλόπουλος: Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτηση με τα τεστ του ΕΟΔΥ

Eντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλους, μετά το σχόλιο του Γιάννη Μυλόπουλου που προκάλεσε σάλο σχετικά με εικονικά τεστ κοροναϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η παραγγελία αφορά τις σχετικές αναρτήσεις του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην προέδρου της Αττικό Μετρό, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είδαν ο φως της δημοσιότητας.

«Βόμβα» για την Ελλάδα: 55.000 κτίρια χωρίς προσεισμικό έλεγχο
Ο προϊστάμενος, όπως αναφέρει το grtimes, ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σάλος είχε δημιουργηθεί με τον Γιάννη Μυλόπουλο -ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- καθώς μια ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, ο ίδιος αναγκάστηκε στη συνέχεια να την «κατεβάσει» με… αστείες δικαιολογίες.

Στην πρώτη ανάρτηση ανέφερε ότι μια γνωστή του περίμενε στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κοροναϊού, αλλά επειδή καθυστερούσε τελικά έφυγε και δεν το πραγματοποίησε.
Υστερα από μερικές ημέρες, όπως αναφέρει ο ίδιος, ο ΕΟΔΥ της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι το τεστ που δεν είχε γίνει ήταν… θετικό.

Ψεύτικο το περιστατικό
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το εν λόγω περιστατικό δεν συνέβη ποτέ και ο οργανισμός προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση, η οποία τον παρουσιάζει να διακινδυνεύει τη δημόσια υγεία.

Στη συνέχεια ο πρώην πρύτανης απέσυρε την ανάρτησή του στο facebook που παρουσίαζε τον ΕΟΔΥ ότι διενεργεί εικονικές εξετάσεις για τον κοροναϊό και μετά τις αντιδράσεις, με νεότερη ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα.

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της. Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», έγραψε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Περαστικοί εντόπισαν νεκρό άνδρα σε πάρκο

Ελλάδα 12.03.2025
Περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία

Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Κόσμος 12.03.2025
Το γεγονός ότι οι κόντρες του Χόλιγουντ σπάνια παίρνουν τέτοια έκταση ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο η διαμάχη μεταξύ Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα

Ο Τραμπ απειλεί τον Πούτιν με «καταστροφικές κυρώσεις» αν συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 12.03.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ελπίζει» ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποδεχθεί την προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός

ΗΠΑ: Σκύλος... πυροβόλησε άνδρα που ήταν ξαπλωμένος

Κόσμος 12.03.2025
Το πίτμπουλ πήδηξε πάνω στο κρεβάτι αλλά η πατούσα του μπλέχτηκε στη σκανδάλη και πυροβόλησε τον κηδεμόνα του

Γυναικοκτονία στη Σίνδο: «Δεν μάλωναν, δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα» λέει ο αδελφός του θύματος

Ελλάδα 12.03.2025
Οι δηλώσεις του αδελφού της 44χρονης μετά την άγρια δολοφονία της

Voucher laptop – Αποτελέσματα: Δείτε αν δικαιούστε επιδότηση ως 1.600 ευρώ

Οικονομία 12.03.2025
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το voucher αξίας έως 1.600 ευρώ για την αγορά laptop.

Εμπορικός πόλεμος: Η Ευρώπη αντεπιτίθεται στους αμερικανικούς δασμούς

Κόσμος 12.03.2025
Αμεσα θα τεθεί σε διαβούλευση το προσχέδιο για το δεύτερο κύμα των δασμών της ΕΕ, που θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου

Τέμπη: Εικόνες από θερμική κάμερα δείχνουν φωτιά τέσσερις ώρες μετά τη σύγκρουση

Ελλάδα 12.03.2025
Ένα drone της πυροσβεστικής, εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες δείχνει τις εστίες φωτιάς που υπάρχουν ακόμη εκεί που βρίσκονται βαγόνια από τις αμαξοστοιχίες στα Τέμπη

Καναδάς: Απαντά στον Τραμπ με δασμούς άνω των 20 δισ. δολαρίων

Κόσμος 12.03.2025
Τα αντίποινα στους δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ανακοίνωσε ο Καναδάς