Λίγο ο καιρός που χειμωνιάζει, λίγο το lockdown που μας έχει κλείσει μέσα, το mood είναι ιδανικό για τανία, κουβέρτα και pop corn.
Και σίγουρα θέλεις να φτιάχνεις τα δικά σου, φράσκα και ζεστά, είτε στο κατσαρολάκι, είτε στο σακουλάκι τους, στον φούρνο μικροκυμάτων. Υπάρχει όμως ένα κόλπο, που θα απογειώσει τα pop corn σου και θα τα κάνει υπέροχα στην γεύση.
Και μη νομίζεις ότι αναφερόμαστε στο βούτυρο, καθώς το κόλπο που θα σου προτείνουμε, κάνει τα pop corn να γίνονται τραγανά και να λιώνουν στο στόμα. Το μυστικό για να το πετύχεις είναι το λάδι που θα διαλέξεις να βάλεις και η αναλογία του με τα σπόρια καλαμποκιού που θα ψήσεις.
Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ms. Koslow, σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορείου Swirl στο Los Angeles, το οποίο φτιάχνει τα νοστιμότερα πρωινά και brunch. Σύμφωνα με την ίδια λοιπόν, το μυστικό για τα τέλεια pop corn είναι το μαγείρεμα τους με βρώσιμο σταφυλέλαιο, το οποίο αφήνει μια καπνιστή επίγευση και χαρίζει στο ποπκορν τραγανή υφή.
Επίσης, αν θέλεις μπορείς να μοιράσεις την ποσότητα λαδιού σε μισή σταφυλέλαιου και μισή καλαμποκέλαιου ή ηλιέλαιου που θα κάνει την ίδια δουλειά. Αν πάλι προτιμάς την γεύση του βουτύρου και δεν έχει θέμα με τις θερμίδες, μοίρασε την ποσότητα ανάμεσα σε σταφυλέλαιο και βούτυρο.
Όσον αφορά την αναλογία λαδιού και σπόρων καλαμποκιού, πρέπει να ξέρεις τα εξής:
- ½ της κούπας λάδι
- 1/3 κούπας σπόρους καλαμποκιού.
Πρόσεξε όμως, στη αρχή ρίχνεις το λάδι και 3 σπόρους και περιμένεις μέχρι να σκάσουν, ενώ μόλις γίνει αυτό, βάζεις και τους υπόλοιπους σπόρους στην κατσαρόλα και αφού τελειώσεις με το ψήσιμο, απόλαυσε τα με αλάτι ή χωρίς.