E-Daily

Το μαγικό συστατικό που θα απογειώσει ό,τι σάντουιτς και αν φτιάξεις

Θα δώσει αυτήν την έξτρα γεύση που αναζητάς

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

30/1/2021 | 00:36

Φωτογραφία από τον χρήστη Horizon Content στο Pexels

Υπάρχει ένα συστατικό που θα κάνει κάθε σάντουιτς που φτιάχνεις να έχει αξεπέραστη νοστιμιά. Ό,τι υλικά και αν βάλεις μέσα, με όποιο είδος ψωμιού και αν το συνδυάσεις, αυτό το στυστατικό θα κάνει το σάντουιτς σου να απογειωθεί γευστικά.

Ο λόγος για το καραμελωμένο κρεμμύδι, που μπορεί στην αρχή να το κοιτούσαν μάλιστα και μειονεκτικά, καθώς ήταν το καθιερωμένο πιάτο που έφτιαχναν οι σκλάβοι στις βαμβακοφυτείες στον Νότο των ΗΠΑ, όμως η νοστιμιά του κατάφερε να κατακτήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Βέβαια, η Αμερική δεν ήταν η μόνη χώρα που γνώριζε την ύπαρξη αυτού του πιάτου, καθώς και στην Γερμανία υπήρχε μια παραλλαγή του, που ήταν σωταρισμένο μαζί σε βούτυρο. 

Για να φτιάξεις σωστά καραμελωμένο κρεμμύδι, θα χρειαστείς σίγουρα χρόνο, καθώς είναι από τα φαγητά που όσο πιο αργά ψήνεται τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Οι συνταγές που το θέλουν να ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά, είναι όλες τους λάθος, καθώς το κρεμμύδι συνήθως δεν αποκτά την γεύση που πρέπει. 

Όσον αφορά το κόψιμο, να ξέρεις πως δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, καθώς είτε κόψεις το κρεμμύδι σε λωρίδες, είτε σε κυβάκια ή όπως αλλιώς σε βολεύει, η γεύση δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς ούτε και το συνολικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με το ψήσιμο όμως, πρέπει να ξέρεις ότι τα τείνα είναι δυο: αφενός το καραμέλωμα, κατά τα οποίο η ζάχαρη προκαλεί εκατοντάδες νέα μόρια και αφετέρου συμβαίνει και η Αντίδραση Maillard, κατά την οποία αμινοξέα και σάκχαρα απελευθερώνουν αυτά τα αρώματα και τις γεύσεις που έχουν τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα κάνουν τόσο special.

Αυτή η μαλακή αίσθηση και η γλυκειά γεύση που έχεις συνηθίσει να τρως μετά από ένα ξενύχτι σε κάποια "βρώμικη" καντίνα, μπορεί τώρα να συνοδεύει κάθε σου σάντουιτς, τόσο απλά και τόσο νόστιμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη

Ταξίδια 20.04.2025
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα

Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!

Body+Mind 20.04.2025
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές

Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;

Body+Mind 20.04.2025
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική

Υπάρχει τρόπος να διώξω την κατακράτηση υγρών από το σώμα μου;

Body+Mind 20.04.2025
Η κατακράτηση υγρών, αποτελεί έναν πολύπλοκο βιολογικό μηχανισμό

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink 20.04.2025
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

Το κρυφό ταβερνάκι στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης που μετράει 27 χρόνια

Food 20.04.2025
Το αγαπάνε οι τουρίστες, μα και οι ντόπιοι

Αυτά είναι τα 7 είδη ξεκούρασης που όλοι χρειαζόμαστε

Body+Mind 20.04.2025
Κι όμως, ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος!

Αυτές οι τροφές δρουν σαν αντικαταθλιπτικά

Body+Mind 20.04.2025
Θα ήταν καλό να τις καταναλώσετε σε περιόδους έντονου στρες

Ξέχνα τις μπριζόλες! 7 φυτικές τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Food Χτες
Οι τροφές που παίρνουν εκδίκηση από τη μπριζόλα - και σώζουν τον οργανισμό σου από την αναιμία!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Το νησί με 7 κατοίκους, 1 παραλία και νερά που θα ζήλευε η Καραϊβική!

Ταξίδια Χτες
Το κρυφό νησί-όνειρο που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα εξωτικά μέρη!

Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που κάποτε έκρυβε έναν ... φονιά

Ταξίδια Χτες
Όταν η ομορφιά της φύσης συναντά τον μυστηριώδη θρύλο ενός φονιά