E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας, με 10 θέματα που ίσως να σε αφορούν

Vegan Καριόκες που θα σε κάνουν να εθιστείς, από την Εύα Μονοχάρη

Μια FunkyCook συνταγή με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 20/3/2021 | 00:09

Vegan Καριόκες που θα σε κάνουν να εθιστείς, από την Εύα Μονοχάρη

 Η Εύα Μονοχάρη ή αλλιώς @funkycookgr, «μαγειρεύει» διαδικτυακά από το 2007 όπου και  δημιούργησε το FunkyCook.gr.

Μαγειρεύει όπως θα μαγείρευε για την οικογένειά της και για τους φίλους της, και αυτό λατρεύει να το μοιράζεται μέσα από πραγματικές, μικρές ιστορίες και φωτογραφίες στο blog της και στο Instagram. Εκτός από τις υπέροχες συνταγές στο blog, και το λαχταριστό instagram της, η Εύα έχει εκδώσει και ένα εξίσου λαχταριστό βιβλίο, αφιερωμένο στο vegan φαγητό! To βιβλίο εκδόθηκε το 2020 με τον τίτλο “My Greek Vegan Food” και είναι το 2ο βιβλίο της ξενόγλωσσης μαγειρικής σειράς «My Greek» όπου η ίδια έχει επιμεληθεί τις συνταγές.

Με αφορμή της παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας, ζητήσαμε από την Εύα να μοιραστεί μαζί μας, μια Vegan FunkyCook  συνταγή. H συνταγή αυτή είναι οι Vegan Καριόκες της, που έχουν μέσα μαστίχα και είναι το απόλυτο vegan σνακ, για όλες τις ώρες της ημέρας!

Υλικά

  • 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. καρυδόψιχα
  • 50 γρ. βανίλια γλυκό υποβρύχιο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 80ml νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 2 φλούδες γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½  κ.σ.  κακάο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ¼  κ.γ.  κανέλα, σκόνη
  • Λίγο γαρίφαλο, σκόνη
  • Για την Επικάλυψη
  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το γλυκό υποβρύχιο και το νερό.

Βράζουμε για 2-3’, αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλλα, την βανίλια, το γαρύφαλλο, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και τις φλούδες, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας.

Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε 1 μεγάλο ρολό το τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί  και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Κόβουμε τα ρολά σε φέτες περίπου 1,5  εκατοστών και τα τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Βουτάμε τις καριόκες στη ρευστή σοκολάτα και ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνουμε τις καριόκες 2 ώρες να στερεοποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας, κάναμε και μια κουβέντα με την Εύα, μιας και η επιρροή της στα social media είναι μεγάλη. Μας ενδιάφερε να μάθουμε τη θέση της και ποια η σχέση της με το κρέας. Μας είπε ότι μαγειρεύει κρέας 1-2 φορές το μήνα και της υπεραρκεί.

«Δε νιώθω την ανάγκη να πάψω να τρώω κρέας, αν όμως ποτέ ένιωθα την ανάγκη να το κάνω θα ήταν για λόγους ηθικούς, ξεκάθαρα.Συχνά επιλέγω να απέχω από αυτό για αρκετό καιρό, πχ. ακολουθώντας τη νηστεία της Σαρακοστής».

Συμφωνούμε απόλυτα μαζί της, όπως επίσης συμφωνούμε και μια ακόμα φράση που μας είπε «Ανάγκη είναι να μάθουμε να ελέγχουμε και να απέχουμε από την υπερκατανάλωση του, και αυτό να έρθει και να γίνει τρόπος ζωής».

Σχετικά με το αν οι Έλληνες είμαστε ενημερωμένοι για το θέμα του βιγκανισμού μας λέει «Το καλό είναι πως υπάρχει αφύπνιση και προσπάθεια για τη μείωση της κρεατοφαγίας. Η κουλτούρα της Ελληνικής κουζίνας και οι διατροφικές συνήθειες δε στήριζαν ποτέ την κρεατοφαγία, αυτό είναι κάτι που άλλαξε τις 2 τελευταίες δεκαετίες, όπου αυξήθηκε η κατανάλωση κρέατος, και αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε!».

Εύα σε ευχαριστούμε που στήριξες την προσπάθεια μας, να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, σχετικά με την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας! 

Food

11 Έλληνες Foodies που θα σε οδηγήσουν σε έναν ολοκαίνουριο και vegan τρόπο ζωής

Με αφορμή το μεγάλο μας αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗFood

Madame Ginger: Το vegan βιβλίο της, η αποχή από το κρέας +bonus συνταγή κεφτεδάκια φακής

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας
Food

Μερικές (σκληρές) αλήθειες σχετικά με τη βιομηχανία του κρέατος

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας, και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτούμε κάποια πράγματα καλύτερα.
Celebrity Stories

15 Έλληνες και ξένοι celebrities που είναι vegan

Μερικοί από αυτοί μας εξέπληξαν ευχάριστα!
Food

Λίγα λόγια για την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας

Πώς ξεκίνησε και ποιος είναι ο στόχος της;
Food

Vegan Καριόκες που θα σε κάνουν να εθιστείς, από την Εύα Μονοχάρη

Μια FunkyCook συνταγή με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας!
Food

Vegan Nuggets κουνουπιδιού που θα αγαπήσεις, από την Αντζελα Σπανού

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποχής από κρέας!
Food

5 vegan μαγαζιά στην Αθήνα για takeaway λιχουδιές

Λιχουδιές που θα αγαπήσεις!
Food
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Clogs: Πώς να φορέσεις σωστά τα παπούτσια που πρωταγωνιστούν φέτος την άνοιξη

Style 15.03.2025
Η νέα μόδα που συνδυάζει άνεση και κομψότητα για την άνοιξη του 2025

Τα ανοιξιάτικα φυτά που μπορούν να αλλάξουν την ενέργειά σου και να φέρουν ευημερία στο σπίτι σου

Σπίτι 15.03.2025
Φέρε τη φύση πιο κοντά σου και δημιούργησε έναν χώρο γεμάτο ζωή και θετική ενέργεια για την άνοιξη

Οι 20 καλύτερες πόλεις να επισκεφτείς το 2025, σύμφωνα με νέα έρευνα

Ταξίδια 15.03.2025
Ανακαλύψτε τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2025 με βάση την οικονομική τους ανάπτυξη, την τουριστική υποδομή και τις βιώσιμες πρακτικές που τις καθιστούν ιδανικούς προορισμούς

Τι είναι το ξηρό βούρτσισμα; Πρέπει να το δοκιμάσεις;

Body+Mind 15.03.2025
Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά skincare hacks και αναζητάς κάτι πραγματικά επαναστατικό για την επιδερμίδα σου, τότε το ξηρό βούρτσισμα είναι η απόλυτη τάση που πρέπει να δοκιμάσεις!

Οι έξυπνοι κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο;

Body+Mind 15.03.2025
Πως συνδέεται η ευφυΐα με ταχύτερο θάνατο

5 μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας για να πας μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 15.03.2025
Θα σε ταξιδέψουν νοητά στο Παρίσι!

Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένα ζευγάρι δεν κάνει σeξ

Σχέσεις 15.03.2025
Δεν είναι σπάνιο και διορθώνεται με λίγη θέληση

Ποιον κίνδυνο μειώνετε τρώγοντας γιαούρτι

Food 15.03.2025
Μια σημαντική τροφή για τον οργανισμό

Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;

Body+Mind Χτες
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική

Τροφές υπέρανω υποψίας που καταστρέφουν τα δόντια

Body+Mind Χτες
Δεν φταίει μόνο η ζάχαρη...

7 ανοιξιάτικα αρώματα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Body+Mind Χτες
Διάλεξε το αγαπημένο σου που θα σε συντροφεύει αυτή τη σεζόν!