Η φήμη του φτάνει σε όλο το κόσμο. Το παραδοσιακό τυρί από τη Σαρδηνία που ξεκίνησαν να το φτιάχνουν οι βοσκοί έχει ξεχωριστή θέση στα σπάνια τυριά με ιδιαίτερη γεύση.
Μιλάμε για το Casu marzu, είναι ένα τυρί πεκορίνο που παράγεται με πλήρες πρόβειο γάλα, το οποίο μπορεί να είναι από μαλακό έως και εντελώς κρεμώδες.
Όπως αναφέρει το CNN το τυρί αυτό έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής αφού αφού παρασκευάζεται αφήνεται εκτεθειμένο για να κάτσουν πάνω του οι "μύγες του τυριού" όπου αφήνουν τις προνύμφες τους και αυτές χωνεύουν τις πρωτείνες του τυριού και για αυτό το τυρί μαλακώνει.
Οι ντόπιοι το ονομάζουν το "μολυσμένο τυρί", και από το 2009 κατέχει τον τίτλο του πιο επικίνδυνου τυριού στο κόσμο.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ είναι πιστοποιημένο προιόν της Σαρδηνίας, θεωρητικά απαγορεύεται να πωλείται στην Ιταλία αφού υπάρχει νόμος από το 1960 όπου απαγορεύεται να πωλούνται τρόφιμα που έχουν εκτεθεί σε παράσιτα.
Το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ όμως οι ντόπιοι συνεχίζουν και το παράγουν και προφανώς το πουλάνε.
Βάσω Λασκαράκη, είσαι έτοιμη για μια επιστροφή στο Σόι Σου;
Τι έχουν να θυμούνται οι Έλληνες από το 2024;
Κωνσταντίνος, ο φωτογράφος των βουνών: Αφησε τη ζωή στην πόλη και ζει σε ένα χωριό 17 κατοίκων
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Rec Mode 29.12.2024
Panettone: Τρεις ειδικοί μας εξηγούν γιατί κοστίζει τόσο και πώς φτιάχνεται
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 25.12.2024
Γιατί κάνουν όλοι ψυχοθεραπεία και ειδικά οι νέοι της Gen‑Z;
Νίκο Μουρατίδη, μετανιώνεις για όσα λες στις συνεντεύξεις;
Η Gen Z δεν θέλει να δουλέψει: Μύθος ή πραγματικότητα;
Γιώργος Θεοφάνους: Για ποιο λόγο σταμάτησε τη συνεργασία με γνωστό τραγουδιστή
Κάναμε την πρώτη επίσημη βόλτα με το μετρό Θεσσαλονίκης
Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας που αλλάζουν το παιχνίδι: Τι πρέπει να προσέχετε
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 28.11.2024