E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μadame Claude: Η ιέρεια του αγοραίου έρωτα

Ποτέ κανείς δεν ξεπέρασε τον μύθο της

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 5/4/2021 | 00:36

Μadame Claude: Η ιέρεια του αγοραίου έρωτα

Ποτέ καμία ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής δεν κατάφερε να αποκτήσει τόση φήμη, όσο η Madame Claude. Κατάφερε να γίνει γνωστή αποδεκτή από το σύνολο της καλής κοινωνίας της Ευρώπης, παρά το επάγγελμα που διάλεξε να υπηρετήσει.

Η Μadame Claude, το καλλιτεχνικό όνομα της Fernande Grudet, έμεινε στην ιστορία ως η ιέρεια της ποpνείας. Γεννήθηκε το 1923, σε μια μικροαστική οικογένεια. Ο πατέρας της διατηρούσε ένα μικρό καφέ, και μόλις και μετά βίας έβγαζαν τα προς το ζην. Μετά το θάνατό του όμως τα πράγματα για την οικογένεια έγιναν δύσκολα. Τα οικονομικά τους χειροτέρεψαν, τα χρέη τους έπνιγαν και η 18χρονη τότε Fernande, αναγκάστηκε να εκποpνευτεί, να γλιτώσει ακόμα και το διωγμό από το πατρικό τους, αφού οι πιστωτές ζητούσαν την εξόφλησή τους.

Όμορφη, νέα με κατάξανθα μαλλιά, γρήγορα έγινε γνωστή στους δρόμους του Παρισιού, με τους πελάτες να φθάνουν σε σημείο να πλειοδοτούν για το ποιος θα έχει τη συντροφιά της. Με τα λεφτά που μάζεψε έφτιαξε το δικό της οίκο ανοχής στο περίφημο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι κοπέλες που εργαζόταν στο σπίτι, δεν έπρεπε να είναι απλά όμορφες, αλλά καλλιεργημένες. Για αυτό και φρόντιζε και για την εκπαίδευσή τους. Σύντομα οι πιο πλούσιοι και ισχυροί άνδρες του Παρισιού υπήρχαν στη λίστα της Μadame Claude. Αυτό ήταν το ψευδώνυμο που διάλεξε για τη νέα της ζωή.

Από τα σαλόνια της, για την ακρίβεια από τα πολυτελή υπνοδωμάτεια της πέρασαν μεταξύ άλλων, ο Τζον Κένεντι, ο σάχης της Περσίας, ο Τζιοβάνι Ανιέλι της Fiat, ενώ υπάρχουν αναφορές για τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Καντάφι και τον Μάρλον Μπράντο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι επιφανείς άνδρες έφερναν και τις γυναίκες τους μαζί για να διδαχθούν τα μυστικά του έρωτα από την περίφημη Μadame Claude. Λέγεται πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης ζήτησε από τη Madame Claude να διδάξει τη Μαρίας Κάλλας να είναι πιο θερμή στις προσωπικές τους στιγμές.

Το 1970 είναι η απόλυτη κυρίαρχος του αγοραίου έρωτα στην Ευρώπη. Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, την πλησιάζουν για να γίνει συνεργάτης τους. Η ίδια μετά από πιέσεις και απειλές, συνεργάζεται και ξεκινάει να παρέχει μυστικές πληροφορίες για τους σημαντικότερους άνδρες του κόσμου.

Η συνεργασία της όμως με την αστυνομία δεν κράτησε για πάντα. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή και για να γλυτώσει τη σύλληψη, φεύγει στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, όπου στήνει ένα καινούργιο κύκλωμα ποpνείας.

Το 1992 δεν έχει πια την ίδια επιρροή με παλιά. Στενοί της φίλοι την έχουν εγκαταλείψει. Συλλαμβάνεται και εκδίδεται στη Γαλλία. Τιμωρείται με φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο. Η οικονομική καταστροφή έχει επέλθει. Τότε αποφασίζει να γράψει την αυτοβιογραφία της και να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Όπου εμφανιζόταν, ο κόσμος παραληρούσε για μια πικάντικη λεπτομέρεια. Και εκείνη τις έδινε απλόχερα. Η εποχή της δόξας όμως δεν κράτησε για πολύ. Ξεχάστηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια, και έζησε μέχρι το τέλος της στην αφάνεια. Πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο

Stories 25.11.2024
Τι επίπτωση είχε στη ζωή του «δράστη»

Γιατί η Αμερική ξεμένει από... αυγά;

Stories 25.11.2024
Οι επιπτώσεις στην αγορά και τις τιμές

Πότε μπήκε το πρώτο φανάρι στους ελληνικούς δρόμους;

Stories 25.11.2024
Το χάος που επικρατούσε πριν την τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη

Γιατί στο Μεσαίωνα οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν... κουνέλια δολοφόνους

Stories Χτες
Τα δολοφονικά κουνελάκια που υπάρχουν σε έργα του Μεσαίωνα και κανείς δεν τα προσέχει

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories Χτες
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Γιατί οι Ιάπωνες θα έχουν το ίδιο επώνυμο το 2531

Stories Χτες
Τι προέβλεψε μελέτη για το 2531.

Όταν η Agatha Christe χάθηκε από προσώπου γης και μετά δε θυμόταν τίποτα

Πρόσωπα Χτες
Το καλύτερο βιβλίο της το έγραψε η ίδια η ζωή