Eρευνα: Το lockdown «έριξε» τη διάθεση των Ελλήνων για σeξ
«Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή»
Δημοσίευση 20/4/2021 | 14:31
«Οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για έρωτες και ζωή»
Σημαντική μείωση στη διάθεση των Ελλήνων για σeξ, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αποτυπώνουν τα στοιχεία έρευνας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, που έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων, την περίοδο εγκλεισμού που διανύουμε η ερωτiκή διάθεση μειώθηκε πολύ σε ποσοστό 22%, μειώθηκε στο 27,75%, ενώ έμεινε σταθερή στο 31,25%. Αντίθετα, αύξηση της ερωτiκής διάθεσης δήλωσε το 13,75% και μεγάλη αύξηση μόνο το 5,25%.
«Στην ερωτiκή ζωή η συχνότητα των ερωτiκών πράξεων ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις διαθέσεις των ανθρώπων, την ψυχική τους ορμή, τις στεναχώριες τους, τα άγχη τους, τα οικονομικά τους προβλήματα. Ο αγχωμένος στη δουλειά και στην τσέπη εραστής είναι ένας αποτυχημένος εραστής» σχολιάζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
Ο κ. Κωνσταντινίδης, εξηγώντας τους παράγοντες που συντέλεσαν σε αυτό το γεγονός ανέφερε ότι «ο εγκλεισμός και οι αλλαγές των συνηθειών των πολιτών άλλαξαν δραματικά και πρωτόγνωρα τον τελευταίο χρόνο και αυτήν την αλλαγή την καταγράψαμε εδώ και ένα χρόνο με δίμηνες περίπου μελέτες που δημοσιεύτηκαν ήδη».
Πώς κυμάνθηκε η ερωτiκή διάθεση από την αρχή της πανδημίας
«Η σύγκριση αυτών των μελετών με τη μορφή μιας καμπύλης με τα πάνω και τα κάτω της έδειξε πως η κυματοειδής αυτή συχνότητα των ερωτiκών πράξεων του πληθυσμού ενώ ξεκίνησε με τον πρώτο εγκλεισμό στα ψηλά, κατέβηκε και σταθεροποιήθηκε χαμηλά στο τελευταίο lockdown. Έγινε μια ευθεία σταθερή και χαμηλή χωρίς εξάρσεις δηλαδή».
«Οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για έρωτες και ζωή»
Αναφερόμενος για άλλη μία φορά στους παράγοντες που επηρέασαν τη σeξουαλική διάθεση των Ελλήνων, ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε: «Σαν να επήλθε μια κόπωση, καθώς οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για έρωτες και ζωή, αφού δε βλέπουν φως στο τούνελ. Ο εγκλεισμός ήταν αναγκαίο μέτρο προφύλαξης για τη πανδημία. Αλλά συνοδεύτηκε με την υποχρεωτική μοναξιά των συμβιούντων που επέφερε γκρίνιες και κατάθλιψη, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Η κοινωνικότητα χωρίς κοινωνία όμως κλεισμένη στα σπίτια διώχνει την απαραίτητη ελευθέρια των πολιτών να μιλούν να ερωτεύονται να κάνουν τα όσα γίνονται μόνο εν δήμω και όχι εν οίκω».
«Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή»
«Ζούμε σήμερα μια κοινωνία χωρίς επικοινωνία και αναπνέουμε χωρίς να εισπνέουμε, με το φόβο του θανάτου να ρίχνει καθημερινά τη σκιά του.
Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο. Κρατείστε βαθιά αναπνοή για να εισπνεύσετε ζωή και να κλείσετε τη πόρτα στον δυνητικά θανατηφόρο νέο κορωνοϊό» καταλήγει ο κ Κωνσταντινίδης.