E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιστρεπτέα 7: M.Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα ‑ M.Πέμπτη πληρώνει

Ποιους αφορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/4/2021 | 12:29

Επιστρεπτέα 7: M.Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα ‑ M.Πέμπτη πληρώνει

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα και τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7 τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως εξήγησε ο κ Σταϊκούρας πληρώνονται μεταξύ άλλων εστίαση, ταξί, δικηγόροι, επιχειρήσεις ενδυμάτων, καταλύματα. Παράλληλα σημείωσε πως μέσα στη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των τελικών δικαιούχων από την επιστρεπτέα 7 ώστε μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη να γίνει η καταβολή των ποσών που θα εγκριθούν.

Στόχος είναι να μπορέσει αυτό να είναι το κεφάλαιο κίνησης για τις επιχειρήσεις που ανοίξουν την ερχόμενη βδομάδα.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την εστίαση με κεφάλαιο επανεκκίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ και έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ο αρμόδιος υπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η εστίαση θα πάρει σημαντικό κομμάτι της επιστρεπτέας 7. Πρόκειται για πάνω από 1 δις ευρώ σε 330.000 δικαιούχους

Μάλιστα τόνισε συγκεκριμένα ότι η εστίαση θα πάρει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα 167 εκατ. και τόνισε ότι με 3 δις.ευρώ το κράτος θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις

Σχετικά με τις επιταγές ο υπουργός υπογράμμισε πως είναι η τελευταία παράταση για 60 ημέρες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση – έκπληξη για την Ελλάδα που προχώρησε την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας θετικό outlook (προοπτικές) παρά την πανδημία. Η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίστηκε από ΒΒ- σε ΒΒ. Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ανάκαμψη 4,9% του ΑΕΠ φέτος και 5,8% το 2022, ενώ πιθανή είναι νέα αναβάθμιση εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

Όπως ο υπουργός επεσήμανε αυτή η αναβάθμιση είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα. «Επιβράβευση των προσπαθειών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση της χώρας μέσα στην υγειονομική κρίση ώστε η χώρα να δανείζεται φθηνά για να μπορέσει να βοηθήσει την οικονομία και την κοινωνία. Εμπιστεύονται τη χώρα και την ελληνική κυβέρνηση».

Αναφορικά με τις μειώσεις των φόρων ανέφερε υπάρχει στρατηγική στοχευμένων μειώσεων και ασφαλιστικών εισφορών. «Έχουμε ξεκαθαρίσει τι μπορέσαμε να κάνουμε με μόνιμο τρόπο και τι επεκτείναμε και το 2022 και ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουμε να νομιμοποιήσουμε και αυτές τις μειώσεις φόρων» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνση της χώρας μέχρι σήμερα σε λιγότερο από 2 χρόνια μειώσαμε κατά μόνιμο τρόπο την προκαταβολή, τον φόρο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 22% και έχουμε δώσει μια σειρά από άλλα κίνητρα και μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 μονάδες και καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα. Τα 2 τελευταία μέτρα επεκτάθηκαν και για το 2022». Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο μνημονίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία ‑ Τι υποστηρίζει ο οδηγός της νταλίκας

Ελλάδα 22.04.2025
Συγκλονίζει το νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό τη Μ. Τρίτη

Βαν λαμπάδιασε μέσα σε βενζινάδικο στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 22.04.2025
Βίντεο από το σημείο με το φλεγόμενο βαν

Μητσοτάκης στο Facebook: Πήγαμε καλύτερα από όσο υπολογίζαμε και ενισχύουμε τα εισοδήματα με 1,1 δισ. ευρώ

Οικονομία 22.04.2025
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, μετά την υπεραπόδοση της εθνικής οικονομίας

Οι επιφυλάξεις των επιστημόνων για τον γενωμικό έλεγχο 100.000 νεογνών στην Ελλάδα

Ελλάδα 22.04.2025
H Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Γενετικής και η Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία εκφράζουν επιφυλάξεις για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον γενωμικό έλεγχο 100.000 νεογνών και τη φερόμενη εκχώρηση των δεδομένων σε αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες

Πάπας: Το τελευταίο «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του και το ήσυχο απόγευμα πριν τον θάνατό του

Κόσμος 22.04.2025
Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο Πάπας έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Κόσμος 22.04.2025
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 269 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Pundaguitan

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο ακολούθησε τρελή πορεία και προσέκρουσε σε βιτρίνα καταστήματος

Ελλάδα 22.04.2025
Το όχημα αρχικά προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια έπεσε στη βιτρίνα του καταστήματος

Πέθανε ο Κώστας Δήμου

Αθλητικά Νέα 22.04.2025
Ο Δήμου υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο, με πλούσια διεθνή πορεία και τεράστια προσφορά εντός κι εκτός παρκέ

Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα ‑ Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους

Πολιτική 22.04.2025
Το μήνυμά του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα