Το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό θα είναι ότι και ο λυεκός Οίκος αλλά και το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι οι έδρες της κεφαλής του κράτους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν έχετε ενδιαφερθεί πάλι για τ εσωτερικό τους, ίσως ξέρετε ότι έχουν κοινές ονομασίες δωματίων, όπως μπλε, κίτρινο και πράσινο. Αλλά κάτι άλλο που συνδέει αυτά τα δυο κτίρια, μάλλον δεν το γνωρίζετε.
Το χρώμα με το οποίο έχουν βαφεί τα δυο κτίρια προέρχεται από μια γερμανική εταιρεία που έχει περισσότερα από 100 χρόνια παράδοσης. Η Keim έχει πελάτες όπως το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τον Λευκό Οίκο και το Θέατρο Μπολσόι. Η βαφή έχει μεγάλη ζήτηση σε όλον τον κόσμο και κατασκευάζεται στη Βαυαρία, στο μικρό χωριό Diedorf.
Η αρχική φόρμουλα δημιουργήθηκε από τον Adolf Wilhelm Keim το 1878 λόγω του Βασιλιά Λούντβιχ Α’ της Βαυαρίας. Ο τελευταίος ως λάτρης των ιταλικών τοιχογραφιών, θέλησε να πετύχει την ίδια ποιότητα και αισθητική κι έτσι κάλεσε αρκετούς ανθρώπους με σκοπό να τους πιέσει να αναπτύξουν χρώματα όπως εκείνα που είχε στο εξωτερικό. Η δυσκολία βρισκόταν στο ότι τα χρώματα θα έπρεπε να αντέξουν στις καιρικές συνθήκες του βορρά.
Ο Keim χρειάστηκε 10 χρόνια για να βρει τη φόρμουλα και αργότερα να τη δηλώσει στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 1878. Έτσι γεννήθηκε μια εταιρεία χρωμάτων που έχει μετατραπεί σε παγκόσμια δύναμη στον τομέα της. Η βασική φόρμουλα παρέμεινε σχεδόν η ίδια εδώ και 140 περίπου χρόνια, με τις θυγατρικές εταιρείες σε Ασία και Ανατολική Ευρώπη να τη διαδίδουν.
Αυτό που την ξεχωρίζει είναι τα φυσικά χρώματα, αφού δεν χρησιμοποιούνται διαλύτες κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Βασικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από πέτρα και χώμα αναμεμιγμένα με το συνδετικό πυριτικό νάτριο καλίου, το οποίο αν και από το όνομα δεν φαίνεται, είναι φυσικό και μη τοξικό. Κάτι που προτίμησαν μερικά από τα πιο διάσημα κτίρια στον κόσμο.
Τα φυσικά χρώματα συνδέονται με τα δομικά υλικά και συνεπώς κρατούν περισσότερο, ενώ δεν βλάπτουν κτίρια που αποτελούν εθνικό θησαυρό, όπως ο Λευκός Οίκος και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.