Η δεκαετία του 1960 ήταν μια δεκαετία διαρκούς αμφισβήτησης. Το παλιό έπρεπε να αντικατασταθεί από κάτι νέο. Η μουσική, η σeξουαλική και η ανθρωπιστική επανάσταση είχε εδραιωθεί και είχε πολλά πρόσωπα. Ένα από αυτά ήταν το αντιπολεμικό.
Εκείνη την εποχή ο πόλεμος που μαινόταν ήταν εκείνος του Βιετνάμ. Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις ήταν συχνές. Το ίδιο και οι καλλιτεχνικές εκφράσεις διαμαρτυρίας. Ίσως η πιο διάσημη από αυτές να ήταν το «Bed-In», η διαμαρτυρία στο κρεβάτι που έκαναν οι John Lennon και Yoko Ono.
Η πρώτη τέτοια διαμαρτυρία που έκαναν ήταν στο Hilton του Άμστερνταμ από τις 25 μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 1969. Μόλις πέντε ημέρες νωρίτερα, το ζευγάρι είχε παντρευτεί. Κι έτσι στον μήνα του μέλιτος αποφάσισε να κάτσει στο κρεβάτι να φωνάξει τους δημοσιογράφους και εκμεταλλευόμενο την δημοσιότητα από τον γάμο, να περάσει σε όλον τον κόσμο το αίτημα για κατάπαυση του πυρός στην ασιατική χώρα.
Οι εκπρόσωποι του τύπου επισκέπτονταν το δωμάτιο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι δημοσιογράφοι έφταναν κατά δεκάδες, γιατί μάλλον πίστεψαν ότι θα πετύχουν το ζεύγος σε τρυφερές στιγμές, ειδικά μετά την πρόσφατη γuμνή τους φωτογράφιση σε γνωστό περιοδικό. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Λίγοι δημοσιογράφοι χάρηκαν από την όλο νόημα πράξη τους. Οι περισσότεροι απογοητεύτηκαν, όταν είδαν τον John και την Yoko καθισμένους στο κρεβάτι να συζητούν για ειρήνη και δικαιοσύνη στον κόσμο. Το πρώτο bed-In τελείωσε μετά από 6 ημέρες και λίγο αργότερα μετατράπηκε σε τραγούδι, που είχε τον τίτλο «Ballad of John and Yoko».
Η πράξη τους συγκέντρωσε τεράστια δημοσιότητα και έτσι αποφάσισαν να την επαναλάβουν τον Μάιο στην Νέα Υόρκη. Οι ΗΠΑ όμως απαγόρευσαν την είσοδο στον Lennon λόγω της καταδίκης του για κατοχή μαριχουάνας τον περασμένο χρόνο. Έτσι ο προορισμός άλλαξε και μεταφέρθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Το δεύτερο Bed-In ξεκίνησε στις 26 Μαϊου του 1969 στο ξενοδοχείο Queen Elizabeth. Τις πρώτες ημέρες, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον John Lennon τον λόγο που το κάνει. Η απάντηση του έμεινε στην ιστορία. «All we are saying is give peace a chance» είπε. Και αμέσως σκέφτηκε ότι αυτή η κουβέντα θα μπορούσε να γίνει τραγούδι.
Το «Give Peace a Chance» που προέκυψε έχει γίνει τα τελευταία 52 χρόνια ένας ύμνος κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Ηχογραφήθηκε την 1η Ιούνιο μέσα στο ξενοδοχείο με ένα κασετόφωωνο που αγόρασε ο Lennon σε κοντινό κατάστημα. Στα φωνητικά συμμετείχαν διάσημοι φίλοι του ζευγαριού, που και αυτοί ανήκαν στις φωνές κατά του πολέμου, όπως ο Allen Ginsberg και ο Timothy Leary.
Τα δυο Bed-In έλαβαν τεράστια δημοσιότητα και συνέβαλαν στο κύμα των διαμαρτυριών. Αλλά μερίδα του Τύπου τα υποβάθμιζαν, αναφέροντας καχύποπτα πως έγιναν για διαφημιστικούς λόγους. Οι Beatles δεν είχαν ακόμα διαλυθεί αλλά όλοι περίμεναν κάποια στιγμή να γίνει αυτό, οπότε αρκετοί πίστεψαν πως κάθε μέλος φροντίζει πλέον για τον εαυτό του. Ο Lennon ήταν πάντα ετοιμόλογος όμως, λέγοντας πως θα μπορούσε να γράψει ένα τραγούδι που θα γίνει επιτυχία μέσα σε λίγες ώρες και να βγάλει εκατομμύρια, από το να κάθεται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και να συζητά για την ειρήνη.