E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «τρομοκρατία του σπeρματος» παραμένει ατιμώρητη στη Ν.Κορέα

Οι άνδρες παρενοχλούν άφοβα

Δημοσίευση 13/8/2021 | 12:08

Η «τρομοκρατία του σπeρματος» παραμένει ατιμώρητη στη Ν.Κορέα
@yahoo.com

Πολιτικοί στη Νότια Κορέα αγωνίζονται ώστε η διαβόητη «τρομοκρατία του σπέρματος» να αναγνωριστεί ως σeξουαλικό έγκλημα.

Ο όρος αφορά τις περιπτώσεις σeξουαλικής παρενόχλησης που ένας άνδρας εκσπeρματώνει κρυφά πάνω σε μία γυναίκα ή σε προσωπικά της αντικείμενα, χωρίς ή ίδια να το αντιληφθεί.

Προς το παρόν το έγκλημα δεν τιμωρείται ως σeξουαλική παρενόχληση και πολλοί δράστες έχουν τιμωρηθεί απλώς για «καταστροφή προσωπικής περιουσίας» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το 2019, ένας άνδρας είχε γεμίσει τα παπούτσια μιας γυναίκας με το σπeρμα του, και η μόνη ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ένα πρόστιμο 364 ευρώ. Η αστυνομία είχε τότε πει πως η έρευνα αφορούσε την καταστροφή προσωπικών αντικειμένων καθώς δεν υπήρχε κάποια νομοθετική πρόβλεψη για να του απαγγελθούν κατηγορίες παρενόχλησης.

Φέτος, ένας άλλος άνδρας πλήρωσε απλώς ένα πρόστιμο 2.187 ευρώ, έχοντας πρώτα εκσπeρματώσει έξι φορές στο θερμός μίας συναδέλφου του, σε ισάριθμα διαφορετικά περιστατικά σε βάθος έξι μηνών. Το δικαστήριο είχε περιοριστεί στο να αποφανθεί πως η πρακτική του είχε καταστρέψει τη χρησιμότητα του δοχείου.

Οι δικαστές είχαν κρίνει πως, παρότι ο άνδρας είχε αφήσει το σπeρμα του στο θερμός του θύματός, η γυναίκα δεν είχε κακοποιηθεί σeξουαλικά «επειδή δεν υπήρξε άμεση φυσική επαφή».

Οι χρηματικές ποινές «χάδι» έχουν γίνει στόχος διεθνών επικρίσεων, υπό το φως του κινήματος αλληλεγγύης στα θύματα κακοποίησης metoo.

Η Κορεάτισσα πολιτικός Back Hye-ryun κατέθεσε πρόταση τροποποίησης του ποινικού κώδικα για την διεύρυνση των σeξουαλικών εγκλημάτων που αναγνωρίζονται ως τέτοια και τιμωρούνται αναλόγως. Για παράδειγμα προτείνει την συμπερίληψη εγκλημάτων που δεν αφορούν άμεση φυσική επαφή αλλά γίνονται με την μεταφορά ουσιών και αντικειμένων που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια του εκάστοτε θύματος. «Τα σeξουαλικά εγκλήματα πρέπει να ερμηνεύονται από την πλευρά των θυμάτων», λέει η Back Hye-ryun.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί τέτοια εγκλήματα ως σeξουαλικές παρενοχλήσεις και ακόμα και σε αυτές τις σπάνιες περιστάσεις, οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι με αναστολή στο 53% των περιπτώσεων.

Σε άλλες κατηγορίες σeξουαλικών εγκλημάτων, έχει γίνει πρόοδος στη χώρα. Η παράνομη κατοχή προσωπικών βίντεο τιμωρείται πλέον με έως και τρία χρόνια κάθειρξη ενώ και όσοι παρακολουθούν εμμονικά τα θύματά τους θα έρχονται σύντομα αντιμέτωποι με μεγαλύτερες ποινές.

Η γενική γραμματέας της οργάνωσης Womenlink, Choi Won-jin παρατηρεί πως, όπως έγινε νομοθετική αναθεώρηση για άλλα ζητήματα, χρειάζεται διευρυμένη αντίληψη του πόνου που μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα εγκλήματα σε ένα άτομο. «Και να γίνουν αλλαγές».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

Stories 22.04.2025
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Η εκδίκηση της Κίνας στο TikTok

Νέα Εποχή 22.04.2025
Πολυτελή ρούχα σχεδιαστών στο 1/10 της τιμής

Πώς το ιερό νερό στην Αιθιοπία έφερε χολέρα στην Ευρώπη

Stories 22.04.2025
Τουλάχιστον επτά περιπτώσεις χολέρας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας 17χρονος ήθελε απλώς να βγάλει χαρτζιλίκι‑ μετά από χρόνια κατέληξε να διευθύνει έναν κολοσσό

Stories Χτες
Αυτή η ιστορία επιτυχίας αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια μικρή επένδυση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Stories Χτες
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Προχτές
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories Προχτές
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση