E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Αφγανή αθλήτρια που θα έγραφε ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Zakia Khudadadi είδε τα όνειρά της να καταρρέουν

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 25/8/2021 | 00:07

Η Αφγανή αθλήτρια που θα έγραφε ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Zakia Khudadadi ταξίδεψε από την επαρχία του Αφγανιστάν στη Καμπούλ για να ταξιδέψει στο Τόκιο, όπου θα έγραφε ιστορία ως η πρώτη αθλήτρια που θα εκπροσωπούσε τη χώρα της, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Όμως τα γεγονότα την πρόλαβαν και εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα και μαζί την εξουσία.

Η Αφγανή αθλήτρια του Tae Kwon Do είχε κάνει και ανάρτηση στα social media όπου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για αυτή την ιστορική στιγμή, τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα της.

«Είμαι ενθουσιασμένη που πήρα την wild card για να αγωνιστώ στο Τόκιο. Θα είναι η πρώτη φορά που γυναίκα θα εκπροσωπήσει το Αφγανιστάν στην διοργάνωση. Είμαι τόσο ευτυχισμένη. Ενθουσιάστηκα, αλλά ανησυχώ κιόλας γιατί έχω δύο μήνες να προετοιμαστώ και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Θέλω να πάω και να κάνω το καλύτερο δυνατόν. Να δείξω τι αξίζω και να είμαι περήφανη που θα σταθώ δίπλα σε άλλους αθλητές», είχε γράψει η ίδια στα social media πριν δύο μήνες, όταν ακόμη επικρατούσε ειρήνη στη χώρα.

Οι Ταλιμπάν όχι μόνο δεν θα επιτρέψουν σε γυναίκα να αγωνιστεί με τα χρώματα του Αφγανιστάν, αλλά δεν θα αφήσει και γυναίκα να φύγει από το αεροδρόμιο της χώρας.

Σε νέο της μήνυμα στα social media, μέσω του Reuters προσπάθησε να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα.

«Εκ μέρους των γυναικών της Παραολυμπιακής επιτροπής του Αφγανιστάν και του Πάρα Tae Kwon Do. Έχω κλειστεί μέσα στο σπίτι μου. Δεν μπορώ να βγω έξω καθώς δεν νιώθω ασφαλής ούτε για να πάω να αγοράσω κάτι. Ούτε για να μιλήσω με ανθρώπους να δω πώς αισθάνονται. Ούτε να με ρωτήσουν πώς αισθάνομαι εγώ που έχασα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η οικογένειά μου βρίσκεται στην Χέρατ όπου η πόλη είναι υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Προς το παρόν μένω σε συγγενείς μου στην Καμπούλ που δεν έχουν αρκετό φαγητό ούτε για τα παιδιά τους. Είμαι ένα επιπλέον βάρος γι’ αυτούς».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

Stories 22.04.2025
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Η εκδίκηση της Κίνας στο TikTok

Νέα Εποχή 22.04.2025
Πολυτελή ρούχα σχεδιαστών στο 1/10 της τιμής

Πώς το ιερό νερό στην Αιθιοπία έφερε χολέρα στην Ευρώπη

Stories 22.04.2025
Τουλάχιστον επτά περιπτώσεις χολέρας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας 17χρονος ήθελε απλώς να βγάλει χαρτζιλίκι‑ μετά από χρόνια κατέληξε να διευθύνει έναν κολοσσό

Stories Χτες
Αυτή η ιστορία επιτυχίας αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια μικρή επένδυση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Stories Χτες
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Προχτές
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories Προχτές
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση