Οι συνιδιοκτήτες μιας κάβας στο Λονδίνο έδωσαν ένα αξιοσημείωτο βραβείο σε διαγωνισμό που απόφασισαν να διεξάγουν πρόσφατα – την επιχείρησή τους.
Ο Brodie Meah και ο Max Venning είναι οι ιδιοκτήτες της διάσημης κάβας Shop Cuvee και είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα κλειδιά στον πελάτη που θα καταφέρει να μαντέψει σωστά τον κωδικό σε ένα από τα χρηματοκιβώτια που έχουν βάλει σε καθένα από τα δύο καταστήματα τους.
Photo via Big Hospitality
Το εν λόγω κόλπο σκέφτηκε ο Brodie σε μια προσπάθεια του να δημιουργήσει δημοσιότητα γύρω από το κρασί Beaujolais Nouveau. Τα μπουκάλια του συγκεκριμένου κρασιού που διαθέτει το Shop Cuvee, έφτασαν πριν από κάποιες ημέρες και βρίσκονται μέσα στα χρηματοκιβώτια, ενώ αποτελούν και αυτά μέρος του βραβείου.
Photo via We Heart
Υπάρχει ένας πολύ αυστηρός κανονισμός γύρω από την πώληση του Beaujolais Nouveau, με τους λιανοπωλητές να απαγορεύεται να πουλούν την παρτίδα κάθε έτους σε πελάτες, πριν από την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.
Ο Brodie, 33 ετών, είπε ότι η λογική πίσω από τον πρωτότυπο διαγωνισμό του, ήταν ότι το να αφήσει έναν πελάτη να πάρει στα χέρια του το εν λόγω κρασί νωρίς, θα σήμαινε ότι δεν είναι πλέον ικανός να διευθύνει την επιχείρησή του. Και έτσι θα ήταν σωστό να τα παρατήσουν όλα με τον συναίτερο του.
Είναι όμως σωστό αυτό που πρόκειται να κάνουν; Θα παρέδιδαν πραγματικά τα κλειδιά του μαγαζιού τους;
Όπως είπε ο 33χρονος στη MailOnline Travel: «Έχουμε κάνει τα μαθηματικά. Υπάρχει μία στις δέκα εκατομμύρια πιθανότητες κάποιος να καταφέρει να μαντέψει τον συνδυασμό. Είμαι άνθρωπος του τζόγου… Ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να εγκαταλείψουμε το μαγαζί μας. Αν και είμαστε νευρικοί, θα κάνουμε τον διαγωνισμό».
Πώς αντέδρασαν όμως οι πελάτες σε αυτήν την πρόκληση; Σύμφωνα με τον έναν εκ των δυο ιδιοκτητών: «Μια τόσο ανόητη ιδέα, έτυχε πολύ καλής αποδοχής. Αλλά κάποιοι από αυτούς νομίζουν ότι είμαστε τρελοί».
Photo via Eater London
Το κόκκινο κρασί Beaujolais προέρχεται από την περιοχή Beaujolais στη Γαλλία και παρασκευάζεται από το σταφύλι Gamay. Είναι ένα πολύ εύγευστο ποτό και αξίζει την αναμονή του και είναι επίσης, το το πρώτο κρασί που κυκλοφορεί από τη νεότερη σοδειά και συνήθως αφήνει πολύ έντονη γεύση από φρούτα.
Η δημοσιότητα γύρω από την κυκλοφορία του εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950, όταν οι παραγωγοί το μετέφεραν στα μαγαζιά στο Παρίσι. Η ζήτηση και η προσμονή για αυτό το κρασί έχουν αυξηθεί μέσα στις δεκαετίες και η άφιξη του Beaujolais Nouveau είναι πλέον ένα σημαντικό ημερολογιακό γεγονός για τους λάτρεις του κρασιού.