E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάτρα: Ξύλο και καπνογόνα στο 2ο ΕΠΑΛ

Έπαιξαν μπουνιές για μια κοπέλα

Δημοσίευση 8/12/2021 | 08:21

Πάτρα: Ξύλο και καπνογόνα στο 2ο ΕΠΑΛ

Αναστάτωση επικράτησε στο σχολικό συγκρότημα – τέρμα Αγίας Σοφίας -, όπου συστεγάζονται το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, καθώς για δεύτερη ημέρα χθες έγινε χρήση καπνογόνων από μαθητές και υπήρξε τραυματισμός ανήλικου μετά από πρόκληση επεισοδίου με εξωσχολικό.

Η αφορμή

Η σπίθα που φέρεται πως άναψε τα αίματα και επέφερε για ακόμα μια φορά αναταραχή στη σχολική μονάδα που το τελευταίο διάστημα «απασχολεί» σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ήταν η διαμάχη μεταξύ 15χρονου μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ και εξωσχολικού για τα μάτια μιας κοπέλας.

Μπουνιές

Όπως ανέφεραν πηγές στην «Πελοπόννησος», χθες το πρωί ο νεαρός εξωσχολικός μαζί με την παρέα του βρέθηκε στο σχολείο. Όταν ο μαθητής αντελήφθη την παρουσία του, τον πλησίασε και φέρεται να του επιτέθηκε λεκτικά και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε. Ο νεαρός ανταπέδωσε την μπουνιά τραυματίζοντας τον 15χρονο στη μύτη. Τότε φίλοι και συμμαθητές του, που παρακολουθούσαν το επεισόδιο, άναψαν καπνογόνο και έναν πυρσό, με την κατάσταση σύμφωνα με μαρτυρίες να βγαίνει εκτός ελέγχου.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε τον τραυματία στο Καραμανδάνειο για την παροχή πρώτων βοηθειών, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να υποβληθούν μηνύσεις από τη Διεύθυνση του σχολείου, η μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Καταγγελίες

Επίσημες καταγγελίες για τα όσα κατά καιρούς έχουν συμβεί στη σχολική μονάδα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει από τη Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ, με τους υπεύθυνους να ενημερώνουν πως συλλέγουν στοιχεία τα οποία και θα κατατεθούν.

Αστυνομικοί κύκλοι μάλιστα σπεύδουν να καταστήσουν σαφές πως δεν πρόκειται για περιστατικά που σχετίζονται με αντιπαλότητες μεταξύ μαθητικών ομάδων, από διαφορετικά σχολεία.

Επισημαίνεται, μάλιστα πως χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης από την ΕΛΑΣ, γεγονότα που αφορούν μαθητές και καταγράφονται εντός σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, έγινε εκτεταμένη χρήση καπνογόνων εντός κτιρίου με «πρωταγωνιστές» και πάλι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ.

Καταδικαστέες τέτοιου είδους ενέργειες

Την απερίφραστη καταδίκη του για τα όσα συμβαίνουν στο σχολικό συγκρότημα, εξέφρασε μιλώντας στην «Π», ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας. «Αυτό που με έχει διαβεβαιώσει η Διεύθυνση του σχολειού είναι ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για τη διελεύκανση αυτών των επεισοδίων. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καταδικάζει τα γεγονότα που δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία και από καιρό έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διελεύκανση των γεγονότων και κυρίως για την αποκατάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη σωστή εκπαιδευτική και παιδαγωγική κατεύθυνση» δήλωσε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφτασε με πλοίο στον Πειραιά η σορός του Αγγελου: Το τελευταίο «αντίο» στον μικρό ήρωα που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου

Ελλάδα 05.02.2025
Υπόκλιση από τους γιατρούς στον μικρό Αγγελο που μέσα από τον θάνατό του, έδωσε ζωή σε τουλάχιστον ένα παιδί και έναν ενήλικα

Σάλος στις ΗΠΑ: Συνελήφθη ο γιος του Μάικλ Τζόρνταν

Κόσμος 05.02.2025
Οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα πάρουν τον έλεγχο της Γάζας ‑ Πρότεινε στους Παλαιστίνιους να μετακομίσουν αλλού

Κόσμος 05.02.2025
Κάλεσε τους πολίτες της Γάζας να βρουν ένα πιο όμορφο μέρος να ζήσουν

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

Ελλάδα Χτες
«Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», λένε ειδικοί

Sean «Diddy» Combs: Μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο

Κόσμος Χτες
Mεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπρούκλιν το βράδυ της Πέμπτης, ενώ εκπρόσωποι του Bureau of Prisons των ΗΠΑ αρνούνται να μοιραστούν λεπτομέρειες με τον Τύπο

Η καταστροφική διαφορά ενός βαθμού της κλίμακας Ρίχτερ: Οι 6 είναι 32 φορές ισχυρότεροι από τους 5

Ελλάδα Χτες
Τι μπορεί να προκαλέσουν οι δονήσεις από 5 έως και 6,9 Ρίχτερ

Επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία: «Περίπου 10 οι νεκροί» λέει η αστυνομία

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία εκτιμά ότι έχει τον δράστη και ότι δεν περιμένει άλλες επιθέσεις

Νέος σεισμός στην Αμοργό

Ελλάδα Χτες
4,5 Ρίχτερ

Σάλος στη Γερμανία: Τούρκος βίασε «αρκετά πόνυ» σε στάβλο ‑ Τον άφησε ελεύθερο η αστυνομία

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με το βίντεο, ο άνδρας παρέμεινε στο στάβλο για περίπου 25 λεπτά και κακοποίησε αρκετές φοράδες