E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου που σόκαρε τους γιατρούς

Είχε να κάνει μπάνιο 67 χρόνια! Η υγεία του ωστόσο είναι εξαιρετική

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 26/1/2022 | 00:01

O πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου που σόκαρε τους γιατρούς

Ένας 87χρονος Ιρανός που ζει στους δρόμους και δεν έχει κάνει μπάνιο εδώ και σχεδόν επτά δεκαετίες, πρόσφατα σόκαρε τους επιστήμονες με την καλή του υγεία.

Γράψαμε για πρώτη φορά για τον Amou Haji το 2014, ονομάζοντάς τον «ο πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου». Εκείνη την εποχή, ζούσε σε ένα μικρό χωριό στην επαρχία Φαρς του νότιου Ιράν, επιβιώνοντας από δολοφονίες και βρώμικα, στάσιμα, μολυσμένα νερά και μένοντας όσο το δυνατόν πιο μακριά από το νερό της μπανιέρας, νομίζοντας ότι η επαφή του θα του έκανε κακό στην υγεία!

Ήταν τότε 80 ετών και φαινόταν να είναι καλά γενικά στην υγεία του, παρά τις αμφισβητούμενες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής του. Λοιπόν, προφανώς δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε, καθώς μια ομάδα γιατρών διεξήγαγε πρόσφατα μια σειρά εξετάσεων που έδειξαν ότι ήταν σε εκπληκτικά καλή υγεία!

Οι φωτογραφίες και τα άρθρα για τον Amou Haji κάνουν τον γύρο των social media από τότε που η ιστορία του έγινε viral, πριν από επτά χρόνια. Άλλωστε, ο τρόπος ζωής του είναι αρκετά απίστευτος, σε μια εποχή που πολλοί από εμάς μάλλον κάνουμε μπάνιο περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Αν μη τι άλλο, με εξέπληξε λίγο το γεγονός ότι μια ομάδα επιστημόνων χρειάστηκε τόσο καιρό για να εντοπίσει τον Haji! Μια ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή παρασιτολογίας, Dr Gholamreza Molavi, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας της Τεχεράνης επισκέφτηκε τον Amou Haji στο χωριό Dejgah και τον έπεισε να τον αφήσει να κάνει κάποιες εξετάσεις. Περιλάμβαναν εξετάσεις για διάφορες μορφές ηπατίτιδας και AIDS καθώς και για παράσιτα. Ο Δρ Gholamreza Molavi πιστεύει ότι η μόνη λογική εξήγηση για τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ότι ο Amou Haji έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα επί δεκαετίες ζωής σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο 11χρονος Τρικαλινός που λύνει σε 17 δευτερόλεπτα τον κύβο του Ρούμπικ ‑ Ετοιμάζεται για διεθνή διαγωνισμό

Παράξενα 12.02.2025
Ο 11χρονος Δημήτρης ξεκίνησε να ασχολείται με τον κύβο του Ρούμπικ πριν από τρία χρόνια.

Συνέβη κι αυτό: Αφησαν κλήση σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ που εμπόδιζε την είσοδο στα δικαστήρια

Παράξενα 12.02.2025
Η τροχαία δεν λογάριασε την παράβαση που έκανε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ σε χώρο στάθμευσης και... έκοψε κλήση.

Μιχάλης Χατζηγιάννης – Ζέτα Μακρυπούλια: Οι τρυφερές ματιές στην κοπή πίτας του ΑΝΤ1

Celebrity Stories 12.02.2025
Το τραγούδι που της αφιέρωσε μπροστά σε όλους

Ανδρέας Μικρούτσικος: Το ξέσπασμά του για τη συμπεριφορά των ρεπόρτερ απέναντι στον Γιώργο Παπαδάκη

Celebrity Stories 12.02.2025
Αν αυτό λέγεται δημοσιογραφία, γεια σας, δήλωσε ο παρουσιαστής

Ελένη Φουρέιρα: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της

Celebrity Stories 12.02.2025
Η νέα κόμμωση της Ελένης Φουρέιρα

Γιώργος Μαυρίδης: Η στιγμή που τραυματίζεται στη Σαουδική Αραβία – «Χτύπησε στο κεφάλι, θα μπορούσε να είναι χειρότερα»

Tabloid 12.02.2025
Σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκε ο Γιώργος Μαυρίδης μετά τον τραυματισμό του σε γύρισμα της εκπομπής The Reunion

Δ. Ουγγαρέζος: Έκανε έναρξη στη θέση της Φαίης Σκορδά – «Το πρωτοπαλίκαρο που έγινε βασικός» είπε ο Μικρούτσικος

Tabloid 12.02.2025
Διαφορετική ήταν η σημερινή έναρξη για το Buongiorno αφού αντί για τη Φαίη Σκορδά την πρώτη καλημέρα είπε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος

Ναταλία Γερμανού: «Δεν ήμουν σε όλους πιστή»

Tabloid 12.02.2025
«Κάθε φορά που έβγαινα με έναν άνθρωπο ξέραμε ότι την επόμενη ημέρα το πρωί θα μας έπαιζαν οι εκπομπές», ανέφερε η Ναταλία Γερμανού

Καίτη Γκρέυ: Ποιους περιλαμβάνει η διαθήκη της

Tabloid 12.02.2025
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι της τραγουδίστριας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών