Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Forbes, η Apple κάνει διαθέσιμα τα updates πρώτα σε όσους τα κάνουν manually και 1 με 4 εβδομάδες αργότερα και αφού έχουν κάνει τις διορθώσεις από τα πρώτα feedback, παρέχουν τα updates στις συσκευές με ενεργοποιημένη την αυτόματη ενημέρωση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία περιμένει αρχικά από τους χρήστες να εντοπίσουν κάποια λάθη ή bugs και μετά προωθούν την τελευταία έκδοση στους υπόλοιπους χρήστες. Βέβαια, υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος που οι ενημερώσεις γίνονται σε διαφορετικά χρονικά σημεία. Να μη γίνει υπερφόρτωση στους servers της Apple.
Οι ειδικοί λένε πως τα updates πρέπει να γίνουν αμέσως μόλις κυκλοφορήσει η καινούργια έκδοση. Ο τρόπος που έχει επιλέξει η Apple να το κάνει είναι ωφέλιμος για την ίδια, μπορεί όμως να μας παραπλανήσει και να νομίζουμε λανθασμένα ότι είμαστε ασφαλείς, με τους hackers να ξέρουν ήδη που να «χτυπήσουν» την προηγούμενη έκδοση, ενώ εμείς νομίζουμε ότι όλα είναι καλά και είμαστε καλυμμένοι.
Ο Jake Moore είναι σύμβουλος κυβερνοασφάλειας και εργάζεται στην ESET. Όπως αναφέρει «όταν δε γίνεται άμεσα η αυτόματη ενημέρωση, το iPhone μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένο για αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα, βάζοντας τον χρήστη του σε κίνδυνο. Πρέπει λοιπόν να ελέγχουμε πάντα για νέα updates, ώστε να τα κατεβάζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Η Apple θα έπρεπε κανονικά να μας ειδοποιεί κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο update. Μέχρι να το κάνει, καλύτερα να κοιτάζετε μια φορά την εβδομάδα τις Ρυθμίσεις σας, σε περίπτωση που βγει κάτι καινούργιο και πρέπει να το κατεβάσετε αμέσως.