E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος στον κόσμο!

Αλλά και ο πιο βίαιος, σύμφωνα με την αγγλική δικαιοσύνη

Δημοσίευση 17/9/2013 | 00:00

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος στον κόσμο!

Γεννημένος το 1952, ο σημερινός πιο επικίνδυνος κρατούμενος, αλλά και ο πιο βίαιος, σύμφωνα με την αγγλική δικαιοσύνη, ο Charles Bronson εκτίει ισόβια στη φυλακή υψίστης ασφαλείας HM Prison Wakefield.

Ο Charlie ήταν ένας ήσυχος έφηβος, που δεν έμπλεκε σε φασαρίες. Δούλευε σε ένα τσίρκο σαν αρσιβαρίστας και από εκεί κέρδιζε ένα μικρό εισόδημα. Ήταν παντρεμένος με την Irene και έχει ένα γιο, τον Michael.

Ο Charlie, σε μια περίεργη φάση της ζωής του και στην ηλικία των 22 ετών, αποφάσισε να κάνει μια ληστεία. Έτσι, μπήκε σε ένα ταχυδρομείο και υπό την απειλή όπλου κατάφερε να κλέψει το ποσό των 26,16 λιρών.
Μετά από λίγο, φυσικά, η αστυνομία τον συνέλαβε και τον οδήγησε στην φυλακή. Στο δικαστήριο που ακολούθησε η ποινή που του επεβλήθη ήταν 7 χρόνια. O Charles όμως μέσα από τη φυλακή κατάφερε να μετατρέψει την ποινή του από 7 χρόνια σε ισόβια.

Από το 1974 που πρωτομπήκε μέσα για τη ληστεία του ταχυδρομείου μέχρι και σήμερα έχει ζήσει περίπου 4 μήνες και 9 μέρες σαν ελεύθερος πολίτης. Επίσης, έχει περάσει το σύνολο της φυλάκισής του στην απομόνωση, εκτός από 4 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει 32 χρόνια σε ένα κελί απομόνωσης.

Πώς έφτασε όμως μέχρι εδώ; Ο Charles ανέκαθεν φαινόταν να έχει πρόβλημα με την εξουσία και δεν μπορούσε ποτέ να ανεχτεί όποιον καταπατούσε την αξιοπρέπειά του. Το περιβάλλον της φυλακής τον άλλαξε, βγάζοντας από μέσα του έναν βίαιο άνθρωπο, που δεν δίσταζε να τα βάλει με άλλους κρατουμένους ή με σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το 1983 πήρε ομήρους μέσα στη φυλακή όπου βρισκόταν, τους οποίους και οδήγησε στην ταράτσα του κτιρίου. Εκεί τους κράτησε για 47 ώρες και μόνος του κατάφερε να καταστρέψει τμήμα της ταράτσας, προκαλώντας ζημιές 750.000 λιρών.
Το 1994 πάλι πήρε όμηρο έναν βιβλιοθηκάριο. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους πει τα αιτήματά του, αυτός τους ζήτησε μια φουσκωτή κούκλα του sex, ένα ελικόπτερο και ένα ποτήρι τσάι.
Το 1998 κράτησε 3 ανθρώπους ομήρους. Από τους ομήρους του ζήτησε να τον αποκαλούν «Στρατηγό». Από τους αστυνομικούς ζήτησε ένα ελικόπτερο να τον πάει στην Κούβα, όπλα και ένα τσεκούρι. Αργότερα παραδέχτηκε πως ό,τι έκανε το έκανε από απελπισία, καθώς ήθελε να βγει από τη φυλακή και να ζήσει ήρεμα με το γιο του. Το δικαστήριο του έδωσε άλλα 7 χρόνια.

Μην αντέχοντας άλλο τον εγκλεισμό του, το 1999 πήρε έναν άλλο όμηρο. Οι κάμερες της φυλακής τον έδειχναν να περπατάει ανέμελος μέσα στο κτίριο σφυρίζοντας και κρατώντας ένα χειροποίητο δόρυ.
Και εκείνη την ημέρα κατάφερε να προκαλέσει πανικό για πάνω από 40 ώρες.

Το 2007 δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε μια λογομαχία έσπασαν τα γυαλιά που φορούσε (καθότι είχε φτάσει τα πενήντα). Αυτό τον εξόργισε και αναγκάστηκαν να φωνάξουν ειδική ομάδα για να τον περιορίσουν.

Στη διάρκεια της καριέρας του σαν φυλακισμένος, για μια μόνο φορά τραυμάτισε σοβαρά άνθρωπο. Ήταν ένας άλλος συγκρατούμενός του, ο οποίος συνήθιζε με τη βία και το φόβο να εκμεταλλεύεται άλλους συγκρατούμενούς του. Για κακή του τύχη, μια μέρα αποφάσισε να πάρει μια σφουγγαρίστρα που είχε ο Charlie, δίχως την άδειά του. Όταν ο Charlie του ζήτησε το λόγο και ο συγκρατούμενός του προσπάθησε να του πουλήσει τσαμπουκά, τότε ο πρώτος τον έσυρε μέσα στο κελί του, όπου τον έδειρε αλύπητα.
Μέχρι να επέμβουν οι φρουροί, ο Charles είχε βαφτεί στο αίμα του συγκρατουμένου του.
Επίσης, είναι γνωστή η έχθρα που έχει με έναν άλλο ψυχικά διαταραγμένο συγκρατούμενό του, με αφορμή ένα ρολόι χειρός.

Για λίγα χρόνια ήταν ήρεμος, προσπαθώντας να δείξει πως είχε αλλάξει και πως ήθελε να αποφυλακιστεί. Τον Νοέμβριο του 2010 όμως, αφού έμαθε πως θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του μέσα στη φυλακή, δεν μπόρεσε να μείνει ατάραχος.
Έτσι, έκανε κάτι πρωτότυπο: ξεγυμνώθηκε και άλειψε τον εαυτό του με βούτυρο.
Έπειτα άρχισε να φωνάζει μέσα στο γυμναστήριο της φυλακής για την απόφαση του δικαστηρίου. Στο σημείο έφτασαν 6 φρουροί, από τους οποίους τραυμάτισε τους 4. Τελικά φώναξαν μια ειδική μονάδα, η οποία ψέκασε από απόσταση τον Charlie με ένα σπρέι PAVA. Το σπρέι τον άφησε σχεδόν λιπόθυμο και έτσι μπόρεσαν να τον βάλουν πίσω στο κελί του.

O Charles έχει κερδίσει και αρκετούς υποστηρικτές. Δήλωσε με επιστολή του στις εφημερίδες πως για κάθε περιστατικό που δημιούργησε έφταιξε η κακομεταχείρισή του μέσα στις φυλακές. Αρκετοί από τους φίλους του και τους υποστηρικτές του έχουν μαζέψει υπογραφές, ζητώντας την αποφυλάκισή του ή τουλάχιστον τη μεταφορά του σε κάποια φυλακή χαμηλότερης ασφάλειας.

Ο βίαιος αυτός κρατούμενος όμως έχει και άλλες πλευρές: ζωγραφίζει και κάποια από τα έργα του έχουν πωληθεί για 1.500 ευρώ.

Έχει κερδίσει βραβεία ποίησης πολλές φορές, αλλά το πιο επικερδές εγχείρημά του είναι ένα βιβλίο που έχει γράψει για γυμναστική σε κλειστούς χώρους. Το βιβλίο είναι το Solitary Fitness. Μέσα σε αυτό εξηγεί ασκήσεις σε μικρούς χώρους, στις οποίες οφείλεται, όπως ο ίδιος λέει, η φοβερή σωματική του δύναμη (σαν πρώην αρσιβαρίστας και πυγμάχος έχει, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του στις φυλακές, λυγίσει σίδερα). Η ιστορία του έγινε όμως ευρέως γνωστή πριν απο λίγο καιρό, όταν το Hollywood αποφάσισε να γυρίσει σε ταινία την ταραχώδη ζωή του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Λιάγκας για Μπάλντοκ: Το λάθος μου ξεπερνάει κάθε δικαιολογία

Tabloid 11.10.2024
«Παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου και ζητώ συγγνώμη»

Ελένη Τσολάκη: «Όλοι ανατριχιάσαμε όταν είδαμε μετά τη μεγάλη νίκη να κλαίνε και να σπαράζουν οι Έλληνες αθλητές»

TV Buzz 11.10.2024
«Χθες συγκινηθήκαμε όλοι, λυγίσαμε κι υποκλιθήκαμε μπροστά στο μεγαλείο αυτών των παιδιών»

Survivor: «Έχουμε έναν ασβό, δεν κάνει μπάνιο» ‑ «Έδωσαν» στεγνά τον παίκτη που «μυρίζει»

TV Buzz 11.10.2024
Ανυπόφορη η κατάσταση στους «Αετούς» με τον παίκτη που δεν πλένεται

Γειτόνισσα του Μπάλντοκ η Μπέσσυ Αργυράκη: «Στο τέλος άκουσα τις τραγικές λέξεις»

Tabloid 11.10.2024
«Ακουγα να φωνάζουν: Είναι στον πάτο! Πώς θα τον βγάλουμε;»

Ιωάννα Τούνη: Ξεσπά ξανά για τον Γιώργο Λιάγκα ‑ «Τραγική δημοσιογραφία στο μεγαλείο της»

Social 11.10.2024
Δείτε το μήνυμά της στο Ιnstagram για τον τρόπο που χειρίστηκε ο παρουσιαστής το ρεπορτάζ για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

Τζορτζ Μπάλντοκ: «Σε περιμέναμε για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του γιου σου»

Tabloid 11.10.2024
Το πρώτο μήνυμά της έστειλε η σύντροφος του Τζορτζ Μπάλντοκ μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Celebrites που παραδέχτηκαν ότι έχουν δυσλεξία

Celebrity Stories 11.10.2024
Αυτοί οι celebrities μας δείχνουν ότι, παρά τις προκλήσεις της δυσλεξίας, η δημιουργικότητα, η αποφασιστικότητα και το πάθος μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία!

Οι πιο αστείες στιγμές που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας

Παράξενα 11.10.2024
Έτσι για αλλαγή, επειδή όλο για εγκλήματα τις ακούμε να χρησιμοποιούνται

«Kυνηγοί τυφώνων» πέταξαν πάνω από τον Μίλτον και κατέγραψαν απίστευτα πλάνα: «Θεέ μου, αυτό είναι τελείως τρελό»

Social Χτες
Δείτε πλάνα από την τρομακτική αποστολή τους στην «καρδιά» του Μίλτον

Αλαφούζος: «Τα ΜΜΕ να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη του George Baldock»

Media Χτες
Το μήνυμα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός