E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρολόι χειρός προβλέπει την ημερομηνία και ώρα θανάτου μέχρι δευτερολέπτου!

Δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ

Δημοσίευση 20/10/2013 | 00:00

Ρολόι χειρός προβλέπει την ημερομηνία και ώρα θανάτου μέχρι δευτερολέπτου!

Αν κάποιος θέλει να μην ξεχνάει ούτε στιγμή ότι θα πεθάνει, τότε γι' αυτόν έχει φτιαχτεί το νέο «ρολόι του θανάτου», που στην οθόνη του δείχνει πόσος χρόνος ζωής (ακόμη και σε δευτερόλεπτα!) έχει απομείνει στον κάτοχό του.

Το Τikker, όπως λέγεται το ασυνήθιστο –και κάπως μακάβριο– ρολόι χειρός, που σίγουρα δεν προορίζεται για όσους θεωρούν ότι θα ζήσουν για πάντα, είναι δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Ο ίδιος πάντως προτιμά να το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο στόχος του ήταν το ρολόι να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι σύντομη και συνεπώς κάθε στιγμή θα πρέπει να τη χαίρονται σαν να είναι η τελευταία.

Για να εξατομικευτεί το ρολόι, ανάλογα με τον κάθε χρήστη, ο κάτοχός του πρέπει αρχικά να συμπληρώσει ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο για το προσωπικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του, την ηλικία του, το βάρος του, τις συνήθειές του (κάπνισμα, αλκοόλ, σωματική άσκηση κ.λπ.), έτσι ώστε να προκύψει –με το κατάλληλο λογισμικό– μια πρόβλεψη για την ημερομηνία του θανάτου του (ασφαλώς αρκετά αυθαίρετη). Αυτή η ημερομηνία εισάγεται στο ρολόι, το οποίο αμέσως αρχίζει να μετρά αντίστροφα σε χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, θυμίζοντας στον κάτοχό του ότι ο χρόνος κυλάει και χάνεται ανεπιστρεπτί.

«Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, όμως στη σύγχρονη κοινωνία σπάνια μιλάμε γι' αυτό. Νομίζω πως αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για τον επικείμενο θάνατό μας, θα κάναμε σίγουρα καλύτερες επιλογές όσο ζούμε», δήλωσε ο Φρέντρικ Κόλτινγκ, ο οποίος είχε την ιδέα για το ασυνήθιστο ρολόι μετά το θάνατο του παππού του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την σταμάτησαν για υπερβολική ταχύτητα και άλλαξε η ζωή της

Stories 11.10.2024
Η κίνηση του αστυνομικού που δεν ξέχασε

Γιατί έχουμε τόσα αγάλματα με σπασμένες μύτες;

Ιστορικά 11.10.2024
Mια ερώτηση που είναι πολύ συχνή στο Google

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Stories Χτες
Και με τις δυο έννοιες

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Stories Χτες
Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Πως να μην ξεμένεις από μπαταρία στο κινητό

Νέα Εποχή Χτες
Μικρά χρήσιμα μυστικά

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα Προχτές
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική Προχτές
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!