E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μετανιωμένος ρατσιστής αφαιρεί όλα τα ναζιστικά τατουάζ του

Η ιστορία του καταγράφηκε σε ντοκιμαντέρ

Δημοσίευση 7/2/2015 | 00:00

Μετανιωμένος ρατσιστής αφαιρεί όλα τα ναζιστικά τατουάζ του

O Aμερικανός Βryon Widner ήταν κάποτε ένας πορωμένος skinhead, κάτι που αποδείκνυαν τόσο οι πράξεις του, όσο και η εμφάνισή του.

Ο Widner ήταν ένας από τους πιο ακραίους και βίαιους ναζιστές, με δεκάδες τατουάζ που φώναζαν τις πεποιθήσεις του. Χρειάστηκαν 25 εγχειρήσεις μέσα σε 16 μήνες για να αφήσει πίσω του και την τελευταία σταγόνα μελανιού. 

Σήμερα είναι ένας ευτυχισμένος πατέρας, σύζυγος και εργαζόμενος.

 

Αυτός και η γυναίκα του ήταν μέλη του εθνικιστικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας (National Alliance) και ιδρυτές της συμμορίας skinhead, Vinlanders. Το 2006 αποφάσισαν να αλλάξουν και να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν, που τους δυσκόλευε κάθε μέρα.  

Τα σύμβολα που χαράκτηκαν στο σώμα του εξέπεμπαν φόβο – ένα αιματοβαμμένο ξυράφι, σβάστικες, λέξεις μίσους, σφραγίδες συμμοριών. 

Όπου και αν απευθύνθηκε ο 43χρονος για εργασία, έβρισκε κλειστές πόρτες. Κανένας εργοδότης δεν ήθελε στο χώρο του έναν άνθρωπο που μισούσε τους γύρω του.

Ο ίδιος και η γυναίκα του προσπάθησαν να βρουν κάποιον ειδικό που θα έσβηνε από τον Widner το παρελθόν του. Η αφαίρεση των τατουάζ από την περιοχή του προσώπου θεωρείται εξαιρετικά σπάνια και ελάχιστοι γιατροί θα αναλάμβαναν μια τέτοια περίπλοκη εγχείρηση.

Ο Widner ήταν απεγνωσμένος: «Ήμουν απόλυτα έτοιμος να περιλούσω το πρόσωπό μου με οξύ», εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ του αμερικανικού δικτύου MSNBC.

Ώσπου η σύζυγός του Julie έκανε κάτι που δεν φανταζόταν πως θα έκανε ποτέ: απευθύνθηκε σε έναν μαύρο άντρα, που κατά το παρελθόν αποτελούσε τον νούμερο ένα εχθρό της, τον Daryl Jenkins, που ηγείται μιας αντιρατσιστικής ομάδας. Kαι ο Jenkins τους βοήθησε. Δημοσίευσε την περίπτωσή τους στο Διαδίκτυο και τελικά βρήκε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να γυρίσει σελίδα.

«Δεν έχει σημασία ποιος ήταν κάποτε ή τι πίστευε στο παρελθόν», λέει ο Jenkins. «Έχω μπροστά μου μια σύζυγο και μια μητέρα που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για την οικογένειά της». 

To Southern Poverty Law Center κάλυψε τα έξοδα της διαδικασίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Stories 10.10.2024
Και με τις δυο έννοιες

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Stories 10.10.2024
Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Πως να μην ξεμένεις από μπαταρία στο κινητό

Νέα Εποχή 10.10.2024
Μικρά χρήσιμα μυστικά

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα Χτες
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική Χτες
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή Χτες
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή Χτες
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories Χτες
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική Χτες
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο