Ο 15χρονος Έλληνας που έχει τρελάνει τους επιστήμονες στον κόσμο
Σκοπεύει να αποδείξει ότι ο Στίβεν Χόκινγκ έχει κάνει λάθος
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/5/2022 | 18:22
Το βίντεο με τον 9χρονο τότε Ουίλιαμ (Βασίλειο) Μαΐλλη, να αποφοιτά από το λύκειο, και να απαγγέλει σε αρχαία ελληνικά, είχε γίνει viral σε όλο τον κόσμο. Τότε είχε επιλέξει να απαγγείλει ένα κομμάτι από την Βίβλο δείχνοντας και τη στενή σχέση του με τη θρησκεία και τον Θεό.
Από τότε ο 15χρονος πλέον Βασίλης έχει φιλοξενηθεί σε πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες για την προσπάθεια του να αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν ο μέντορας του Στίβεν Χόκινγκ.
Ο πατέρας της ιδιοφυίας, όπως τον αποκαλούν πλέον οι επιστήμονες του κόσμου, είναι ιερέας και φαίνεται πως η σχέση του με τον πατέρα τον έχει επηρεάσει και στο αντικείμενο της έρευνας του.
«Οι άθεοι τότε προσπαθούν να πουν ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει Θεός παρά για να πιστέψει ότι υπάρχει Θεός». Τόσο κατηγορηματικός ήταν ο μικρός ιδιοφυής Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης όταν προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο Stephen Hawking έκανε λάθος, όπως και όλοι οι άθεοι.
Σπουδάζει αυτή τη στιγμή αστροφυσική, και ήδη κάποιες από τις έρευνες του χαρακτηρίζονται πολλά υποσχόμενες και πρωτότυπες.
Το παιδί φαινόμενο με καταγωγή από την Κάλυμνο, από την ηλικία των 7 μηνών έκανε ολοκληρωμένες προτάσεις, στα 2 του έτη έκανε μαθηματικές πράξεις, στα 3 μιλούσε 3 ξένες γλώσσες ενώ στα 5 έλυνε δύσκολα μαθήματα γεωμετρίας, κάνοντας το να φαίνεται σαν κάτι απλό.
Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν από πολύ μικρή ηλικία, είπαν ότι τέτοια ευφυία γεννιέται μία φορά στα δέκα εκατομμύρια παιδιά.
«Ο στόχος μου είναι να έχω πάρει το διδακτορικό μου μέχρι να κλείσω τα 18», λέει. Έχει μάλιστα συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα αξιοποιήσει τις γνώσεις του: «Θέλω να αποδείξω μέσω της επιστήμης την ύπαρξη του Θεού για να μπορεί να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια».
Ο Ουίλιαμ έχει μάλιστα τη δική του θεωρία ότι η αθεϊα στηρίζεται εξίσου στην πίστη όσο και η θρησκεία κι ότι είναι πιθανότερο το σύμπαν να αποτελεί δημιούργημα μιας Ανώτερης Δύναμης παρά ένα τυχαίο περιστατικό. «Η Επιστήμη κι η Θρησκεία δεν διαφέρουν»