Πρόκειται για την πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Κάποια στιγμή υπήρξε η «πολιτική του ενός παιδιού», αλλά οι Κινέζοι συνεχίζουν να πληθαίνουν. Και οι Κινέζες μαμάδες που γεννούν φαίνεται πως έχουν μια σειρά από παραδόσεις που ακολουθούν ακόμα και σήμερα.
Οι Κινέζες λοιπόν μετά τον τοκετό, δεν βγαίνουν από το σπίτι, δεν δέχονται καμία επίσκεψη και δεν κάνουν μπάνιο για έναν μήνα. Η Τσινγκ διαμένει στο Λονδίνο και εξηγεί ότι το «να είσαι εντός σπιτιού είναι σημαντικό». Όπως λέει η ίδια, μετά τη γέννα δεν είχε βγει από το σπίτι για 28 ημέρες.
Η δημοσιογράφος του BBC, Victoria Derbyshire, μίλησε μαζί της μέσω βιντεοκλήσης, στην οποία δήλωσε ότι μετά τον τοκετό κανείς δεν είναι ευπρόσδεκτο στο σπίτι της. Υποστήριξε ότι ο «κατ’ οίκον περιορισμός» της λεχώνας είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για τη ζωή ΟΤΥ παιδιού, αφού «το ανοσοποιητικό του μωρού θα πρέπει να συνηθίσει πρώτα στα βακτήρια των γονέων».
Ο «εγκλεισμός» στο σπίτι μετά τη γέννα , είναι κάτι το σύνηθες σε ολόκληρη την Ασία. Υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία, τα οποία φιλοξενούν τις μητέρες εκεί για έναν μήνα. Και βλέπουν τα μωρά τους μόνο μια φορά την ημέρα.
Η κινεζική ιατρική έχει την δική της παράδοση και σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες που μόλις γέννησαν είναι πιο ευαίσθητες στο κρύο και αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα. Ο καθηγητής του Kinng’s Gollege Hospital, Κιτ Βου, επισημαίνει τους πολύ αυστηρούς κανόνες που περιλαμβάνει ο επιλόχειος αυτός εγκλεισμός:
«Οι γυναίκες δεν πρέπει να πίνουν κρύο νερό ή αναψυκτικά για έναν μήνα, δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο και να πλένουν τα μαλλιά τους και φυσικά δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι. Μερικές νέες μητέρες δεν σηκώνονται καν από το κρεβάτι για δυο εβδομάδες».
Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του αφού ο εγκλεισμός τους μπορεί να προκαλέσει κινδύνους, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη, η οποία αν εμφανιστεί, δεν θα δεχθούν ιατρική βοήθεια. «Όταν οι μητέρες έχουν προβλήματα υγείας, πολλές από αυτές προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν μόνες τους κι αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία τους αλλά και του μωρού τους».