Το Netflix για αρκετό καιρό έκανε τα στραβά μάτια σε αρκετές παράτυπες συμπεριφορές των συνδρομητών του, με αρχικό στόχο να αποφύγει τις εντάσεις και να συνεχίσει την ανοδική πορεία στην αύξησή τους.
Το περασμένο όμως διάστημα, η απώλεια 200.000 λογαριασμών έκανε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας να γίνουν αυστηρότεροι πάνω σε ορισμένους κανόνες. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος αλλά και να μειώσουν όσα έχασαν.
Τώρα, ειδικά που οι επενδύσεις τους μεγαλώνουν, θεώρησαν πως ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, υπάρχουν πλέον 3 κανόνες του Netflix που αν παραβιαστούν από κάποιον συνδρομητή, τότε η εταιρεία μπορεί να του επιβάλει κυρώσεις, είτε πιο ήπιες, είτε πιο αυστηρές.
1. VPN
Η πιο απλή εξήγηση για να περιγράψεις το Virtual Private Network είναι ότι ο χρήστης του ιντερνέτ, εισέρχεται σε ένα άλλο δίκτυο, αλλάζει IP και ταυτόχρονα αλλά ζει και τοποθεσία, δηλαδή μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα και να φαίνεται στο διαδίκτυο πως βρίσκεται στο Λονδίνο. Αυτό τουλάχιστον θα βλέπει η εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο, θα είχε πρόσβαση σε άλλο περιεχόμενο το οποίο διαθέτει το Netflix στη Βρετανία, λόγω των διαφορετικών δικαιωμάτων σε τίτλους ταινιών και σειρών. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Netflix το απαγορεύει αυτό και είναι πολύ πιθανό να δει ένα Pop up παράθυρο στην οθόνη του, ότι θα πρέπει να το απενεργοποιήσει.
2. Αντιγραφή του περιεχομένου
Είναι ίσως το πιο σοβαρό αδίκημα. Αν κάποιος βρεθεί να αντιγράφει αλλά και να μοιράζει το περιεχόμενο της πλατφόρμας, τότε αν η εταιρεία αποφασίσει πως θα ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα, τότε τα λεφτά που θα ζητήσει ως αποζημίωση θα είναι πολλά.
3. Να μοιράζεσαι τα passwords
Είναι η κατηγορία που έκανε τα στραβά μάτια περισσότερο, με πολλούς να μοιράζουν σε 5 ακόμα και 10 άτομα τους κωδικούς τους, με φίλους και συγγενείς να βλέπουν, ενώ το Netflix είχε μόνο έναν συνδρομητή επίσημα. Πλέον η εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει την αυστηρότητά της πάνω στο θέμα. Ωστόσο δεν θα μπλοκάρει τον λογαριασμό, αλλά θα αυξήσει το κόστος για τον δεύτερο λογαριασμό, κάτι που συμβαίνει ήδη σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.