E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΟΚ: Ζευγάρι κρατούσε 3 γυναίκες φυλακισμένες 30 χρόνια στο σπίτι του στο Λονδίνο!

Πώς τις ανακάλυψε η αστυνομία

Δημοσίευση 22/11/2013 | 00:00

ΣΟΚ: Ζευγάρι κρατούσε 3 γυναίκες φυλακισμένες 30 χρόνια στο σπίτι του στο Λονδίνο!

Τρεις γυναίκες κρατούνταν φυλακισμένες σε ένα σπίτι στο νότιο Λονδίνο επί 30 χρόνια, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ!

Μετά από επιχείρηση που έγινε, συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα 67 ετών.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, μια Ομάδα Υποστήριξης Κακοποιημένων γυναικών (Freedom Charity), έλαβε ένα τηλεφώνημα, κραυγή βοήθειας από ένα από τα θύματα, πριν από ένα μήνα. Έλεγε ότι κρατείται παρά τη θέλησή της επί 30 χρόνια!

Η Ομάδα Υποστήριξης ειδοποίησε την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες. Η αστυνομία εντόπισε το σημείο όπου κρατούνταν οι γυναίκες και μετά από λεπτούς χειρισμούς απελευθέρωσαν μια 69χρονη από τη Μαλαισία, μια 57χρονη από την Ιρλανδία και μια 30χρονη Βρετανίδα.

Η τελευταία, μάλιστα, δεν είχε ποτέ στη ζωή της επαφή με τον έξω κόσμο, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν γεννήθηκε μέσα στο σπίτι όπου κρατούνταν με τις άλλες δυο γυναίκες στο Λάμπεθ.

«Πιστεύω ότι οι γείτονες δεν γνώριζαν τι συνέβαινε. Ήταν ένα συνηθισμένο σπίτι, σε έναν συνηθισμένο δρόμο», είπε η Ανίτα Πρεμ, ιδρύτρια της Ομάδας Υποστήριξης.

Πώς τις ανακάλυψε η αστυνομία

Στον ιστότοπό της η Freedom Charity αναφέρει ότι βοηθά νεαρές κοπέλες να γλυτώσουν από αναγκαστικούς γάμους και από «βία για λόγους τιμής». Η Πρεμ είπε στο κανάλι Sky News ότι μία από τις γυναίκες, η 57χρονη Ιρλανδή, αποφάσισε να της τηλεφωνήσει αφού την είδε σε ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.

«Αρχίσαμε να μιλάμε μαζί τους όποτε μπορούσαν, έπρεπε να το κανονίζουμε εκ των προτέρων. Μας έδωσαν συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες μπορούσαν να μιλήσουν. Σχεδιάσαμε το πώς θα έβγαιναν από το σπίτι και η αστυνομία ήταν σε ετοιμότητα», προσέθεσε.

«Είναι πέραν πάσης φαντασίας, είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στη Βρετανία, στο Λονδίνο, το 2013», τόνισε η επικεφαλής της οργάνωσης. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμπεριφέρονται έτσι σε ανθρώπους, είναι τόσο βάρβαρο. Όταν σου στερούν την ελευθερία, δεν έχεις ζωή», είπε. Όπως διευκρίνισε, το σπίτι όπου κρατούνταν οι γυναίκες ως σκλάβες ήταν «ένα συνηθισμένο κτίριο, σε έναν συνηθισμένο δρόμο» και κατά πάσα πιθανότητα οι γείτονες δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια.

«Προσπαθούσαν επί αρκετά χρόνια να βρουν έναν τρόπο να φύγουν», συνέχισε, σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Είναι και οι τρεις σε καλή κατάσταση, αλλά «έχουν μπροστά τους μια δύσκολη πορεία για να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή».

Και τα τρία θύματα φέρουν βαθιά ψυχολογικά τραύματα, αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

«Επικροτούμε τις ενέργειες της Freedom Charity και συνεργαζόμαστε μαζί της για να στηρίξουμε αυτές τις γυναίκες που φαίνεται ότι κρατούνταν επί περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της μονάδας καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, Κέβιν Χάιλαντ.

«Ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους αναγκαστικούς γάμους και το έργο της Freedom Charity φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης που ώθησε ένα από τα θύματα να τηλεφωνήσει ζητώντας βοήθεια και οδήγησε στη διάσωσή τους», προσέθεσε.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο Χάιλαντ, ανέφερε: «Σήμερα το πρωί στις 7:30 συλλάβαμε 2 ανθρώπους σε ένα σπίτι στο Λάμπεθ. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, βρήκαμε το σπίτι όπου κρατούνταν οι γυναίκες. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Πότε έρχεται χειμώνας ‑ Μέχρι πότε θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός 11.10.2024
Η νέα πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τροχαίο 1,12 εκατ. ευρώ στο Μονακό: Γυναίκα οδηγός Bentley έπεσε πάνω σε Aston Martin, Ferrari, Rolls Royce και Porsche

Auto + Moto 11.10.2024
To τροχαίο σημειώθηκε έξω από το ξενοδοχείο Hotel De Paris που φιλοξενεί το διάσημο καζίνο Μόντε Κάρλο

Νίκαια: «Δεν μας ενημέρωσε το σχολείο για τους ξυλοδαρμούς της κόρης μας» ‑ Τι καταγγέλλει η μητέρα

Ελλάδα 11.10.2024
Η 10χρονη που δέχθηκε ξυλοδαρμό στο προαύλιο Δημοτικού της Νίκαιας, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο

Συγκλόνισε ο Παυλίδης – Σκόραρε και σήκωσε το μαύρο περιβραχιόνιο στον ουρανό

Αθλητικά Νέα 11.10.2024
Η Εθνική Ελλάδας άνοιξε το σκορ και οι διεθνείς μας κράτησαν τη φανέλα του Μπάλντοκ αφιερώνοντας σε αυτόν το τέρμα που σημείωσαν στο Γουέμπλεϊ

Τραγωδία στη Φωκίδα: Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

Ελλάδα 11.10.2024
Προανάκριση για τον θάνατο του άνδρα ανέλαβε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας

Αγγλία – Ελλάδα 1‑2: Θρίαμβος στο Γουέμπλεϊ αφιερωμένος στον Μπάλντοκ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ιστορική νίκη στο Γουέμπλεϊ!

«Είδαμε το βίντεο και της άρεσε, έλα ξανά» ‑ Η κατάθεση που έφτασε την Πελικό στα όρια της, βγήκε από την άιθουσα.

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με έναν κατηγορούμενο, ο σύζυγος της Ζιζέλ, Ντομινίκ Πελικό, του είχε πει ότι το θύμα είχε «απολαύσει» το βίντεο από την πρώτη επίσκεψή του - «Δεν αντέχω» είπε η 72χρονη, έφυγε από το δικαστήριο, ζητώντας να πάρει λίγο αέρα

Ο Μίλτος Τεντόγλου στους φιναλίστ για τον καλύτερο Ευρωπαίο αθλητή στίβου της χρονιάς

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο άλτης του επί κοντώ Μόντο Ντουπλάντις και ο Νορβηγός δρομέας Τζέικομπ Ινγκερμπρίγκτσεν συμπληρώνουν την τριάδα των υποψηφίων

Νεπάλ: 18χρονος ορειβάτης έγινε ο νεότερος άνθρωπος που κατέκτησε και τις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου

Κόσμος Χτες
Μετά το ιστορικό του κατόρθωμα, ο 18χρονος εξέφρασε την επιθυμία να αλλάξει την παγκόσμια αντίληψη για το λαό των Σέρπα του Νεπάλ, που είναι οι κάτοικοι από την περιοχή του Έβερεστ

«Τα μάτια και οι φλέβες του είχαν πεταχτεί έξω – Ήταν σαν ζώο»: Θύμα του Diddy μιλάει για τα «Freak Offs»

Κόσμος Χτες
Ένα από τα φερόμενα θύματα του ράπερ έδωσε λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε στο σπίτι του