E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στους Παιδικού Σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ

https://aitisi.eetaa.gr/home

Δημοσίευση 2/8/2022 | 22:04

Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στους Παιδικού Σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ

Είναι επίσημο, άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ. Με κωδικούς taxisnet η υποβολή στην ειδική πλατφόρμα aitisi.eetaa.gr. Μέχρι πότε η προθεσμία.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ. Τονίζεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή έχει ξεκινήσει και επίσης ενώ χρειάζεται προσοχή καθώς ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι άνοιξαν το απόγευμα, όμως η σελίδα είχε πέσει και με νεότερη ενημέρωση πληροφορηθήκαμε ότι θα ανοίξουν μέχρι το βράδυ, όπως και έγινε.

Πλέον μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα https://paidikoi.eetaa.gr/ για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 331.200.000 ευρώ (ενισχυμένος κατά 22.200.000 ευρώ σε σχέση με το 2021), εκ των οποίων τα 136.336.425 ευρώ προέρχονται από την Ε.Ε. (ΕΚΤ +) και τα 154.863.375 ευρώ από δημόσια δαπάνη (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ενώ το υπόλοιπο ποσό των 40.000.000 ευρώ, καλύπτεται από τη συμμετοχή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους.

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Πώς θα κάνετε αίτηση
Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα. Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων και των Φορέων/Δομών περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία θα αναρτηθεί στις 2/8/2022 στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714 – email επικοινωνίας: [email protected] ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στίβος: Χωρίς προκριματικά στον τελικό του Παγκοσμίου Τεντόγλου και Καραλής

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές που θα μετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, θα μετάσχουν απ’ ευθείας στους τελικούς των αγωνισμάτων τους

Νέα διαφωνία Τζίμα ‑ Πρετεντέρη: «Τι ανασχηματισμός είναι αυτός, τριών Υπουργείων;»

Ελλάδα Χτες
Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης προκάλεσε ένταση ανάμεσα στην Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Παραμυθίας Τίτος

Ελλάδα Χτες
Ο Μακαριστός, κατά κόσμον Σωτήριος Παπανάκος, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1931

Ανασχηματισμός: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης «κλείδωσε» για υπουργός Οικονομικών ‑ Όλα τα ονόματα

Πολιτική Χτες
Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώνει αύριο Παρασκευή, 14 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αίγυπτος: Τρένο παρέσυρε επιβατικό βαν, τουλάχιστον 8 νεκροί και 12 τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το επιβατικό βαν επιχείρησε να διασχίσει αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση

Τέμπη: Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συναυλία στην πλατεία Συντάγματος

Ελλάδα Χτες
Συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ 2‑1: «Αντίο» στην Ευρώπη με νίκη και αποθέωση

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έκαναν την ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι»

Βουλευτής Νίκης: «Αυτά δεν είναι τέχνη, είναι διαβολικά περιττώματα ‑ Θα πάω να τα κατεβάσω ξανά»

Ελλάδα Χτες
«Αποφάσισα να τα κατεβάσω όταν έμαθα ότι πηγαίνουν σχολεία», ανέφερε μεταξύ άλλων για το περιστατικό στην Εθνική Πινακοθήκη, ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος

Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη ‑ Τη σκότωσε με 4 διαφορετικά μαχαίρια

Ελλάδα Χτες
Στη γειτονιά που έμενε το ζευγάρι κανείς δεν κατάλαβε το έγκλημα

Τραγωδία στη Λάρισα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε οικόπεδο

Ελλάδα Χτες
Έρευνα για τα ακριβή αίτια του περιστατικού διεξάγουν δυνάμεις της Αστυνομίας