Fake κοσμοναύτης πήρε 31.000 ευρώ από 65χρονη για να γυρίσει στη Γη από το διάστημα
«Είχε πιστέψει ότι την αγαπούσε και ότι ήταν Ρώσος κοσμοναύτης όπως της έλεγε»
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 13/10/2022 | 13:42
Ένα περιστατικό μιας πρωτοφανούς εpωτικής διαδικτυακής απάτης έφεραν στην δημοσιότητα οι Japan Times, στο οποίο πρωταγωνιστής ένας fake κοσμοναύτης ο οποίος έλεγε πως είναι «εγκλωβισμένος» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Οι Japan Times γράφουν πως μια 65χρονη έδωσε 4,4 εκατομμύρια γιεν, δηλαδή περίπου 31 χιλιάδες ευρώ σε έναν απατεώνα από το διαδίκτυο. «Είχε πιστέψει ότι την αγαπούσε και ότι ήταν Ρώσος κοσμοναύτης όπως της έλεγε. Της είπε ότι ήθελε τα χρήματα για να επιστρέψει στη Γη, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».
Στα τέλη Ιουνίου, η γυναίκα γνώρισε διαδικτυακά τον αυτοαποκαλούμενο Ρώσο κοσμοναύτη, στο Instagram. Εκείνος της είπε ότι εργαζόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Shiga.
Ο fake κοσμοναύτης άρχισε να στέλνει μηνύματα στο θύμα του, μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Line, λέγοντάς της ότι ήθελε να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί της στην Ιαπωνία, διατυμπανίζοντας την δήθεν αγάπη του για εκείνη. Σε ένα μήνυμα, έγραφε χαρακτηριστικά ότι το να της πει 1.000 φορές πως την αγαπά δεν ήταν αρκετό, και θα συνεχίσει να της το λέει.
Πείθοντας το θύμα του για την εξωφρενική ιστορία του, ο fake κοσμοναύτης τς είπε ότι ήθελε να ζήσουν μαζί και πως το μόνο εμπόδιο ήταν τα έξοδα για την επιστροφή και την προσεδάφιση του πυραύλου που θα τον μετέφερε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη. Η 65χρονη του έστειλε τελικά τα λεφτά, σε πέντε δόσεις μεταξύ 19 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου.
Οι εβδομάδες άρχισαν να περνούν και ο «κοσμοναύτης» δεν «προσγειωνόταν», ζητώντας ακόμα περισσότερα για την υποτιθέμενη επιστροφή του από το Διάστημα.
Τότε η γυναίκα κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία. «Επειδή ανέφερε το όνομα υπαρχόντων οργανισμών όπως η NASA και η JAXA (σ.σ η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης), τον πίστεψα", ανέφερε στους αξιωματικούς.
Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και άγνωστη παραμένει προς το παρόν η πραγματική ταυτότητα του απατεώνα.