Η γερμανική Bild επισημαίνει στην ανάλυση της για την πιθανή διαδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι ο νυν Ρώσος πρόεδρος δύναται θεωρητικά να κυβερνήσει μέχρι τα 84 του χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2036, αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως δεν είναι και πολύ καλά, δίνοντας πολλές τροφές στα σενάρια της διαδοχής.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι μπορεί να μοιάζει «άτρωτος» και η πορεία του να έχει δείξει την αδίστακτη φύση του, αλλάζοντας τον νόμο ο οποίος πλέον του επιτρέπει να κυβερνήσει μέχρι τα 84 του. Αλλά όπως επισημαίνει, μάλλον αυτό δεν θα συμβεί. Μεταξύ άλλων η ανάλυση αναφέρει πως ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτος με τον ίδιο να αναγκάζεται να καλέσει 300.000 απρόθυμους εφέδρους για να τον συνεχίσει.
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πιθανοί διάδοχοι του στην εξουσία της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας στον κόσμο; Η Bild επικεντρώνεται στους 5 επικρατέστερους υποψήφιους με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Είναι μια λύση που έχει ήδη δοκιμαστεί. Ο Πούτιν του εμπιστεύθηκε την θέση του προέδρου το 2008 και οι δυο τους εναλλάσσονταν στις θέσεις του προέδρου και του πρωθυπουργού. Ο Μεντβέντεφ είναι 57 ετών και η ηλικία του θεωρείται αρκετά καλή ώστε να κυβερνήσει για χρόνια τη χώρα.
Το 2012 και αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του, άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του Πούτιν. Εδώ και δυο χρόνια είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και το όνομά του θα βρίσκεται πάντα κοντά σε αυτό του Ρώσου προέδρου.
Νικολάι Πατρούσεφ
Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό των μυστικών πληροφοριών της Ρωσίας. Το όνομά του είναι από τα πρώτα που ακούγονται. «Σε περίπτωση που ο Πούτιν αισθανθεί ότι δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του, θα μπορούσε να είναι σε θέση ακόμη και να παραδώσει το σκήπτρο στον 71χρονο νυν γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας» αναφέρει η Bild. Οι δυο άνδρες έχουν πολλά χρόνια που γνωρίζονται καλά και οι απόψεις τους συμπίπτουν, όσον αφορά στην εχθρότητα προς την Δύση και ειδικότερα προς τις ΗΠΑ.
Γεβγένι Πριγκοζίν
Ο άνθρωπος που δημιούργησε την ομάδα μισθοφόρων «Wagner», δηλαδή κάτι σαν δεύτερο στρατό ώστε να βοηθηθούν οι κουρασμένοι Ρώσοι στρατιώτες που είναι στο μέτωπο. Όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο 61χρονος έχει στενή σχέση με τον Πούτιν, όντας ανώτατος διοικητής των μαχητών της Ρωσίας.
Μιχαήλ Μιζίντσεφ
Ο 60χρονος «χασάπης της Μαριούπολης» όπως αποκαλείται, βρίσκεται κι αυτός μέσα στη συζήτηση για τη διαδοχή. Ήταν ο ίδιος που ηγήθηκε της πολιορκίας της Μαριούπολης, που άφησε πίσω πάνω από 20.000 νεκρούς αμάχους. Πρόσφατα του δόθηκε η θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.
Ραζμάν Καντίροφ
Τελευταίος αλλά όχι καταϊδρωμένος, είναι ο 45χρονος Ραζμάν Καντίροφ, ίσως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο και υποστηρίζει σθεναρά μέσω TikTok και Telegram. Διαφημίζει συνεχώς τον εαυτό του αλλά και τον προσωπικό του στρατό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως συμμετέχει με έναν τρόπο στον πόλεμο. Στους Ουκρανούς αναφέρεται ως, «νεοναζί διαβόλους».