Σήμερα έμαθα: Είναι η άσπρη σοκολάτα πραγματική σοκολάτα;
Οι περισσότεροι απαντούν το ίδιο
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2022 | 01:32
Βασικά εξαρτάται ποιον ρωτάς. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που γνωρίζουν θα σου πουν όχι. Οι σοκολάτες αποτελούν μια σειρά προϊόντων που φτιάχνονται από λικέρ σοκολάτας, βούτυρο κακάο και στερεά κακάο. Οι αναλογίες κακάο είναι αυτές που διαφοροποιούν τα προϊόντα, όπως η μαύρη σοκολάτα, η ημίγλυκη, η γάλακτος κλπ.
Η λευκή σοκολάτα δεν συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε αυτή τη λίστα, αφού τη λείπουν δυο κύρια συστατικά, δηλαδή το λικέρ σοκολάτα και τα στερεά κακάο, τα οποία αποτελούν τα κύρια συστατικά γεύσης σε κάθε τύπο σοκολάτας.
Πολλές φορές η λευκή σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο, ένα κιτρινωπό φυτικό λίπος, αν και πολλές φορές αντικαθίσταται από άλλα φυτικά έλαια. Ωστόσο, από το 2004, η FDA των ΗΠΑ αναφέρει ότι ένα προϊόν για να μπορεί να λέγεται λευκή σοκολάτα, θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο. Το ίδιο έκανε αργότερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως, τελικά, παρά τη νέα σταθερή απαίτηση για 20% βούτυρο κακάο στην Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην θεωρούν τη λευκή σοκολάτα αληθινή σοκολάτα. Προκειμένου κάτι να είναι επίσημα «σοκολάτα» σε πολλά μέρη του κόσμου, θα πρέπει να περιέχει υγρό σοκολάτας , δηλαδή το παχύρρευστο υγρό που παράγεται όταν ζυμώνονται, ξηραίνονται και καβουρδίζονται οι κόκκοι κακάο και στη συνέχεια αλέθονται. Θα πρέπει επίσης να έχει στερεά κακάο. Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει κανένα από αυτά τα συστατικά.