E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί η Κίνα ακολουθεί ακόμη στρατηγική zero ‑ Covid

Γιατί αντιδρούν τώρα οι πολίτες

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 1/12/2022 | 00:22

Γιατί η Κίνα ακολουθεί ακόμη στρατηγική zero ‑ Covid

Η Κίνα επιμένει στην πολιτική μηδενικών κρουσμάτων και ο κόσμος διαμαρτύρεται με μαζικές διαδηλώσεις, υπό το φόβο ενός μεγάλου αιματοκυλίσματος.

Οι εικόνες που έρχονται απόν τη Κίνα μοιάζουν χωρίς λογική, με τον κόσμο να είναι στο δρόμο διαμαρτυρόμενος για τα υπερβολικά μέτρα κατά του Covid και η κυβέρνηση να ρίχνει στρατό και αστυνομία στους δρόμους και να συλλαμβάνει όποιον δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες του κράτους.

Η Guardian προσπάθησε να εξηγήσει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κίνα και γιατί επιμένει η κυβέρνηση της Κίνας στα μηδενικά κρούσματα.

Η Κίνα παρουσιάζει λιγότερα κρούσματα από τον υπόλοιπο πλανήτη(αν και αυξάνονται συνεχώς) αλλά εξακολουθεί να μην αφήνει τον κόσμο να κυκλοφορήσει ελεύθερος υπό τον φόβο μιας νέας πανδημίας.

Οι λόγοι που φαίνονται πιο λογικοί για αυτή την πρακτική είναι οι εξής. Η Κίνα δεν δέχτηκε εμβόλια από τις Pfizer και Moderna, εμβολίασε τους πολίτες της με το δικό της εμβόλιο, το οποίο όμως έχει χαμηλή αποτελεσματικότητα.

Δεύτερον οι κλίνες εντατικής στην Κίνα είναι ελάχιστες. Είναι μόλις 3 ανά 100.000, κάτι που σημαίνει αν ξεφύγει η διάδοση του ιού τα νοσοκομεία θα γεμίσουν, και οι εντατικές δεν θα επαρκούν για τους αρρώστους.

«Δυστυχώς, τα εμβόλια στην Κίνα δεν ήταν πολύ καλά», λέει ο Δρ Πολ Χάντερ, καθηγητής ιατρικής στο βρετανικό University of East Anglia, προσθέτοντας ότι τα επίπεδα εμβολιασμού των πιο ευάλωτων ανθρώπων της Κίνας είναι χαμηλά και μεγάλο μέρος της προστασίας που παρέχεται από τα εμβόλια. έχει πλέον ξεθωριάσει για όσους έχουν εμβολιαστεί εδώ και πολύ καιρό.

Ο κόσμος ενώ στην αρχή συμμορφώθηκε με την πολιτική της κυβέρνησης, αρχίζει και χάνει την υπομονή του, δεν φοβάται πια τον ιό και ζητάει χαλάρωση των μέτρων.

Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και να παραμείνει μόνο το μέτρο της μάσκας. Σε αυτό συνέβαλε οι εικόνες από τον υπόλοιπο πλανήτη όπου δεν υπάρχουν πια μέτρα, μέχρι και το Μουντιάλ, όπου εκατομμύρια Κινέζοι αδυνατούν να καταλάβουν πως σε ένα τόσο κοντινό μέρος η ζωή έχει εντελώς διαφορετική εικόνα.

Πολλοί κάνουν λόγο για όξυνση των διαδηλώσεων και σε συνδυασμό με την διάθεση της κυβέρνησης να μην ανεχτεί περαιτέρω αμφισβήτηση της πολιτικής της, πολλοί φοβούνται ότι θα έχουν αιματοκύλισμα και πολλές συλλήψεις που θα διχάσουν την κοινωνία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η λύση στη μοναξιά: Τα κλαμπ φιλίας που φέρνουν κοντά δεκάδες γυναίκες

Stories 21.04.2025
Η Caitlin Ball, 23 ετών, ίδρυσε το Social Girls Club

Ένας 17χρονος ήθελε απλώς να βγάλει χαρτζιλίκι‑ μετά από χρόνια κατέληξε να διευθύνει έναν κολοσσό

Stories 21.04.2025
Αυτή η ιστορία επιτυχίας αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια μικρή επένδυση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Stories 21.04.2025
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Χτες
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories Χτες
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση

Το παλιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου υπάρχει από το 859 μ.Χ.

Stories Χτες
Ένας πανέμορφος τόπος διάδοσης της γνώσης που μετράει αιώνες

Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί: 7 διάσημοι που έπαιξαν σε διαφημιστικά

TV Σειρές Χτες
Ένα μικρό αφιέρωμα σε διαφημίσεις που δεν ξεχάσαμε ποτέ

Τι γιορτάζουν οι Εβραίοι στο Ιουδαϊκό Πάσχα;

Πάσχα Χτες
Η σύνδεση με το Χριστιανικό Πάσχα

Κυριακή του Πάσχα: Τι συνέβη σήμερα σύμφωνα με την χριστιανική πίστη

Πάσχα Χτες
Μεγάλη Κυριακή - Μπαμ από δω, μπαμ από κει, τρων` αρχόντοι και φτωχοί